Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת תאי צ'ין טבעון

תאי צ'ין – טבעון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אורלי פרש-אזולאי ("זמן איכות עם החמות הוא חובה") מבלה ערב במסעדה האסייתית תאי צ'ין שבטבעון. במסעדת תאי צ'ין משתלבים המטבח היפני, הסיני והתאילנדי באופנים מעניינים וייחודיים, כמו גם הכלה והחמות

עד כמה שזה נשמע מוזר, לאחרונה יש לי תחושה שאני לא פוגשת מספיק את חמותי. אני עובדת קשה, היא עובדת עד מאוחר, ואני מתגעגעת לקיטורים. הרמתי טלפון וקבעתי עובדה, "אני אוספת אותך הערב אחרי העבודה." הצד השני נענה מיד, ואני שמחתי.

אני בחרתי את המסעדה. TC או בעברית תאי צ'ין. מסעדה אסייתית בטבעון. תאי צ'ין היא מסעדה המשלבת את רזי המטבח היפני, הסיני והתאילנדי באופנים מעניינים וייחודיים. במהלך היום פועלת תאי צ'ין כמסעדה שאליה נלווה בר משקאות עשיר, ובלילה סביב השעה 22:00 היא הופכת לבר עשיר ואקסקלוסיבי שנלווית אליו מסעדה. תאי צ'ין מתמלאת אנשים שמחים בני 25 ומעלה שבאים לשתות וגם לאכול על הבר. תאי צ'ין גם מציעה ארוחות עסקיות עד 18:00 בערב, משלוחים לכל האזור ובימי שישי ושבת הומה תאי צ'ין קהל רב. תאי צ'ין נותנת מענה לכל סועד וניתן למצוא בה מאכלים צמחוניים, בשריים, מרקים, מנות פתיחה ומנות אחרונות.

כבר בכניסה אל תאי צ'ין התחילו ההפתעות. העיצוב החדשני, הצעיר, בגוני חום כהה, ירוק ושמנת הקסימו אותי. הבר הגדול שמעברו חלון פתוח ושקוף אל המטבח הדהימו אותי, לאורך כל הארוחה צפיתי בעבודת השפים הגלויה לעיני הסועדים, ונדהמתי מהאופן שבו כל המנות נעשות מיד עם הזמנת הלקוח. אותי קנתה תאי צ'ין כבר ברגע הראשון.

עם התפריט של תאי צ'ין התחלנו להתלבט: הוא מגוון מאד ומכיל מאכלים בסגנונות שונים. בסוף החלטנו לנסות מהסיני, מהיפני ומהתאילנדי, כדי לא לפספס אף עם. למנות ראשונות הזמנו יקיטורי שרימפס בפנקו - שיפודי שרימפס עטופים במעטפת פנקו (פירורי לחם יפניים) פריכה מלווים בשלושה רטבים: מיונז לבן חריף, מיונז יפני כתום פיקנטי ופסטו. ניסינו גם את שיפודי הסושי טמפורה, שהם שיפודי סושי סלמון קטנים במעטפת פריכה. שתי המנות היו כמובטח טריות, פריכות ומעוצבות על צלחת מלבנית שקצת התביישנו לגעת בה. הן הוגשו חמות וטעימות ואנחנו אכלנו אותן בתאווה גדולה. המנות הראשונות של תאי צ'ין עושות את העבודה ומשאירות טעם של עוד.


הבטנו אל חלון הזכוכית שמעבר לבר וראינו את השפים, מרחוק, מקפיצים לנו את המנות: השרימפס והאנטריקוט דילגו בווק רק כדי להגיע בעוד רגע אלינו לצלחת. וכך היה: נודלס מוקפץ עם אנטריקוט וחזה אווז ושרימפס חמאה ושום בשילוב ירקות נחו על שולחננו. הנודלס הוגשו עם כמות נדיבה של נתחי אנטריקוט וחזה אווז בשילוב מושלם, והשרימפס הוגשו עם גזר גמדי וירקות שניחוח למון גראס נדף מהם. הן התחסלו במהירות רבה ובהנאה גדולה.

למנה אחרונה קיבלנו קינוח גן-עדן סטייל תאי צ'ין. שלא תטעו. כך קוראים לו ואין שם הולם יותר מזה. המלצרית סירבה בתוקף לספר לי ממה עשוי הקינוח ואף על פי שיש לי כמה השערות אני לא יכולה לספר אותן. מעבר לכל המנות המדהימות של תאי צ'ין שווה לכם להגיע אל תאי צ'ין כדי לטעום את טעמו של גן-עדן. קינוח כזה עוד לא אכלתם.

ולענייננו. זמן איכות עם החמות הוא חובה, גם אם זה נשמע לכם מוזר – זה זמן מצוין להתלונן על הבן שלה, זה זמן מצוין להתלונן על כך שהיא לא מזמינה אותך מספיק, זה זמן מצוין לבכות כמה קשה לך, אבל צריך לבחור את המסעדה בקפידה. ובמסעדה כמו תאי צ'ין גם אם לחמותך כבר אין כוח להקשיב, היא תאכל ותחייך ותקבל את כל תלונותייך באהבה. גם זו חכמה!