Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת קימל בגלבוע

קימל בגלבוע


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"גם במנות העיקריות הקפדנו להזמין מנה אחת ממנות הדגל של קימל שאנחנו מכירים ואוהבים: צלעות טלה בגריל על תבשיל חומוס גרגירים..." אורלי פרש-אזולאי מגלה את מסעדת קימל בגלבוע של שף שאול בן-אדרת: הגלבוע יפה ומאתגר

זה התחיל בבוקר יום הנישואים שלנו והסתיים במסעדת קימל גלבוע עם תובנה מרגשת עד סוחטת דמעות. את קימל של השף שאול בן אדרת מנווה צדק מכירים כולם, ובצדק. להפתעתנו גילינו שהמוכרת והאהובה פתחה קימל נוספת: קימל בגלבוע. זוהי יוזמה נהדרת, מכיוון שהגלבוע הוא אחד האזורים היפים בארץ שבכל זאת מהווה אתגר קולינרי לא קל. כצפונית גאה בשורה זו לא השאירה אותי אדישה ויצאתי עם בן הזוג שלי לארוחת צהריים מבטיחה.

קימל בגלבוע שוכנת למרגלות הר הגלבוע. מהחלונות ומהמרפסות של המסעדה ניתן לראות את עמק יזרעאל פרוס לכל הכיוונים בגווניו הירוקים-צהובים-חומים, הנוף נראה כמו תפאורה שגם אילו היו מבקשים לעצב כמוה לא ניתן היה. המבנה של קימל מרשים, חדיש, מרענן ומעוצב בקפידה אלגנטית. במסעדה חדר אירועים פרטי וגדול, מרפסות מקיפות את החלל שלה ובהן נישות רומנטיות. החלל הפנימי רחב ידיים גם הוא, ובמרכזו בר משקאות גדול ומרשים. גם בפנים, כמו בחוץ, התפאורה מושלמת. בקימל בגלבוע ניתן לערוך אירועים גדולים (המסעדה מכילה כ-170 מקומות) או קטנים ואינטימיים יותר. ככלל זוהי מסעדה מושלמת למשפחות מטיילים בסופי השבוע, אבל גם באמצעו ניתן למצוא כאן ארוחות בוקר מגוונות או צהריים עסקיות משתלמות, ובערב היא מקבלת גוון של בר-מסעדה עם תפריט מיוחד הכולל מנות שמותאמות לדרינק של ערב.

התפריט של קימל בגלבוע מציג מגוון רחב של מנות, הסגנון הוא של ביסטרו כפרי שהותאם לסוג האוכלוסייה. מנות הדגל של קימל המקורית נשמרו, ולצדן חידושים, גיוונים ותמחור שהותאמו לאוכלוסיית הצפון.

מלצרית חיננית הניחה לפנינו את לחם הבית - מחמצת צימוקים ואגוזים ריחני בליווי מטבלים של פסטו, טחינה מתוקה ואיולי עשבי תיבול. מלצרית חיננית שנייה מזגה לכוסותינו מים קרים עם קרח ולימון, בדיוק מה שהייתי צריכה אחרי נסיעה של שעה וקצת.

התחלנו במנות הראשונות, את סלט הסלק הטרי ממנות הדגל של קימל הייתי חייבת להזמין, הוא נראה כמו דוגמן הסלטים היפה ביותר בצבעיו, בצורת החיתוך שלו, בססגוניותו ובטעמו המרענן. מנה נוספת שהזמנו הייתה "שלל פטריות", וכשמה כן היא: מכילה שלל פטריות טריות וטעימות שהוקפצו בשום, בשמן זית ובתימין והונחו כלאחר כבוד על דף פסטה פריך. לא ויתרנו על שקשוקת התרד ששמה הולך לפניה ושאין אורח מאורחי קימל בגלבוע שמדלג עליה, מכיוון שלא ניתן להפסיק לאכול ממנה עד שהמחבת הלוהטת ריקה: תרד, שמנת וגבינת קשקבל, שעליהם הונחו שתי ביצים טריות, שלהערכתי הוטלו היום, יצרו מנה גאונית בעלת טעמים עשירים ומפתיעה בפשטותה.

גם במנות העיקריות הקפדנו להזמין מנה אחת ממנות הדגל של קימל שאנחנו מכירים ואוהבים: צלעות טלה בגריל על תבשיל חומוס גרגירים. זוהי מנה מצוינת של צלעות עשויות היטב, שנחתכות בקלות ומשתלבות נהדר עם חמין חומוס שבושל בבישול איטי והוא עשיר בטעמים ובניחוחות. לא ויתרנו על מנה נוספת מהמנות היצירתיות והחדשות של קימל גלבוע- שיפוד פרגית ענק (אבל ממש), צלוי בגריל על טחינה ירוקה ובתוספת פירה רך ונימוח. מנה מהנה ומשביעה במיוחד, המתאימה לחובבי פרגיות כמוני.

אחרי שטיפלנו כל כך יפה במנות העיקריות, היה ברור לשנינו שלא נדלג על הקינוח. קינחנו בשלישיית קרם ברולה בטעמי וניל, אספרסו ולבנדר, ובמלבי מי ורדים עם מיץ רימונים ופיסטוקים. כצפוי, גם במנות האחרונות הפתיעה קימל בגלבוע, ונתנה טוויסט מרענן ומיוחד לקינוח המוכר. סיכמנו שלא היינו יכולים לחגוג את יום הנישואים שלנו במקום סימבולי יותר ממסעדת קימל גלבוע: ישן לצד חדש, אותנטיות לצד חדשנות, שימור לצד פיתוח והכי חשוב המון אהבה.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש