Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על קפה פרש ירושלים

פרש ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יונתן שטרנברג מבקר בבית הקפה-קונדיטוריה פרש, מהנחשבים בירושלים אם לא בארץ. אפילו אורחים מן המרכז מגיעים אל פרש כדי לטעום מעוגות הגבינה ומהשטרודלים המעולים, ושטרנברג גם הוא מפשיל שרוולים ומצטרף לחגיגה

סיפורו של בית הקפה פרש מתחיל בראשית שנות השישים, אז הוקם בית קפה שכונתי קטן במרכז המסחרי של קריית יובל על ידי מרדכי פרש. עם השנים עבר ניהולו של פרש לידיו של מתי פרש, בנו, אשר ממשיך את המסורת המשפחתית ומכין את אותם מאפים ודברי מתיקה אשר הפכו את פרש לאחת הקונדיטוריות הנחשבות בירושלים אם לא בארץ. בין המוצרים הטריים הנעשים בקפה-קונדיטוריה פרש ניתן למצוא מאפי שמרים ובצק עלים, עוגות בחושות, שטרודלים, אקלרים, מוסים, טארטים, עוגות ללא סוכר, קישים, מגוון רחב של בורקסים העשויים משלל סוגי בצק ועוד.

קהל הלקוחות של פרש מגוון מאוד והוא כולל לקוחות קבועים, סטודנטים, ירושלמים בכל הגילאים ואפילו אורחים שמגיעים מהמרכז כדי לטעום מעוגות הגבינה והשטרודלים המעולים של פרש.

עיצובו של קפה פרש הוא נקי ומוקפד. שילוב של שולחנות עץ כהים, ספות שחורות, ויטרינות מרשימות עמוסות כל טוב ופינה ירוקה הנשקפת מבעד לחלון מעניק למקום מראה של בית קפה או ביסטרו אירופי. לפני כמה שנים החליט מתי להרחיב את היצע הקונדיטוריה של פרש, ומלבד מאפים וקינוחים נהדרים, מציעה כעת פרש גם שירותי קייטרינג ותפריט אוכל משובח. התפריט המגוון של פרש מכיל מנות סטנדרטיות יחסית כמו סלטים, שקשוקה, ולצדן מנות מסורתיות יותר כמו חריימה, בריק (או בריקה - כפי שזוגתי בעלת הרקע המרוקני קוראת לה) - מאכל טוניסאי המורכב מעלי פילו מטוגנים במילוי ביצי עין ובליווי סלט ירקות. אני, חסיד גדול של המנה שאוכל אותה בקביעות בכל פעם שאני מגיע לאזור נתיבות, מגלה כי הבצק הביתי של פרש מצליח לשדרג אותה ולהעניק לה את התואר: אחת הבריקות הטובות שאכלתי.

תחת החלק בתפריט של פרש שנקרא ''אוכל שמתי אוהב'' תוכלו למצוא, למשל, חציל בטחינה – שהיה טעים גם אם לא מרגש, אך לעומתו הרביולי הביתי במילוי גבינה היה נהדר: כיסונים אחידים של בצק פסטה עשויים אל-דנטה שחו להם ברוטב שמנת פטריות עשיר. פרש מציעה בגאווה גם תפריט מיוחד לחולי צליאק המכיל מספר רב של מנות ומאפים ללא גלוטן.

התפריט של פרש כולל גם כמה מנות עם השפעות אסייתיות ואוריינטליות – אורז ביריאני, ירקות מוקפצים, טורטיות, ראפים ממולאים ועוד. המנות של פרש רובן ככולן מוגשות בצורה אסתטית מאוד, כאשר הקפדה על הפרטים הקטנים היא שעושה את ההבדל. אנחנו לא התאפקנו, והזמנו גם טעימה ממנות הדגים של פרש. החריימה היה טעים - מסורתי, מתובל במידה ולא חריף מדי. גם פילה האמנון אשר מוגש לצד הום פרייז ועגבניות צלויות היה מוצלח מאוד. הדג העדין נצרב על פלנצ'ה עם מעט שום, תימין טרי ומלח גס.

כעת הגיע הרגע שלו חיכינו כל הארוחה – הקינוח של פרש. קשה להוריד את העיניים מהוויטרינות המרשימות אשר עמוסות מבחר מרשים של פטיפורים, טראפלים, עוגיות ושאר מיני תרגימא. האספרסו היה מרוכז וטוב אך המיני מאפים שהוגשו לשולחן גנבו את ההצגה. קרמבו ביתי במילוי קרם פריזיאן ותחתית של בצק פריך, פחזניות מעולות במילוי שמנת מתוקה, גלילי ופל ממולאים, טראפל שוקולד לבן במילוי גנאש עשיר ועוד. אני יכול לבלות כך יום שלם.