סו גוד בסוגו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לשולחן הוגשו שני קוקטליים צבעוניים וטעימים. אני שתיתי היי ג'יי- קוקטייל שמכיל מידורי מלון, פיג' תאנים, סאוור מיקס ואשכוליות. מילים שעד אותו ערב לא שמעתי עליהן..." אורלי פרש אזולאי נחשפת לעולם האלכוהול בסוגו

קובי ואני איננו מבינים גדולים באלכוהול וחוויית הפאבים איננה ממש מנת חלקנו בשנים האחרונות. כששמענו על סוגו בר-מסעדה בנהרייה החלטנו לנסות. חוויה שמשלבת אלכוהול ואוכל טוב יכולה להועיל מאד לאיוורור שאנו כה זקוקים לו.
כך, בערב סתווי נפלא ארגנו בייביסיטר ויצאנו לטרוף את הלילה. כבר מבחוץ ידעתי שסוגו הוא המקום בשבילנו. סוגו ממוקם ברחוב הראשי של נהריה, רחוב הגעתון. על אף שהיה זה יום שני המקום המה אדם והכיל מגוון רב של יושבים: צעירים, מבוגרים, בני גילנו, תיירים, קבוצות –קבוצות ישבו בפנים ובחוץ. חלקם שותים, חלקם אוכלים, רובם גם וגם. המקום מואר באורות סגולים והאווירה היא אווירה של מדרחוב אירופאי מסוגנן.
קובי ואני התיישבנו והבטנו נדהמים בתפריט שהכיל מגוון ענק של מנות ושל אלכוהול. פנינו לעזרתו של ליאור , מנהל המקום ש"אימץ" אותנו ולקח אותנו תחת חסותו. בדיעבד נראה לי שליאור לא הבין איך שני אנשים בגיל ה-30 פלוס פלוס שלהם לא מבינים דבר וחצי דבר באלכוהול.

"לכל מנות האפרטיף מתלווים משקאות אפרטיף אלכוהוליים" הסביר לנו ליאור. במשקאות האפרטיף מסתבר אחוז האלכוהול נמוך ורמת החומציות גבוה יחסית וזאת על מנת לעורר את התיאבון. שתינו מרטיני ביאנקו עם סאוור קוקטייל ולימונים כתושים , משקה צונן ומרענן שבהחלט היה פתיח מצויין לארוחה, לפתיחה הוגש לנו לחם חם וטרי עם מגוון סלטים – טחינה, חצילים, גזר, כרוב וכרובית מטוגת עם טחינה. אכלנו את הסלטים בתיאבון ובהנאה אין ספק שהמרטיני ביאנקו ששתינו עשה עבודה נפלאה. עוד פינקו אותנו בפטריית פורטבלו במילוי בשר (בשונה מהפטריה הממולאת גבינות), מנה שהוגשה בליווי סלט ירוק והיתה מנה מאד מיוחדת במילוי שלה ומנה נוספת של גלילת אנטריקוט במילוי בצל ירוק. שמחים וטובי לב חשבנו שסיימנו עד שהבנו שבסוגו חווית הארוחה צריכה להיות שלמה. מושלמת.

לשולחן הוגשו שני קוקטליים צבעוניים וטעימים. אני שתיתי היי ג'יי- קוקטייל שמכיל מידורי מלון, פיג' תאנים, סאוור מיקס ואשכוליות. מילים שעד אותו ערב לא שמעתי עליהן מעולם. קובי שתה קוקטייל סוגו שהכיל אבסולוט אגס, פיג' תאנים, סאוור מיקס, תפוזים ובלו קירסאו. הקוקטליים היו טעימים וההסבר שקיבלנו התאים להיגיון הבריא... קוקטייל טוב מגיע עם מנה עיקרית טובה. כך מצאנו את עצמנו מתמודדים עם מנה של קבבוני טלה תוצרת בית, שהוגשו עם טחינה וירקות צלויים ומנה של סטייק פרגית במשרה תבלינים עשוי בגריל באופן מושלם. לצד המנות קיבלנו אורז ופירה בטטות רך ונימוח בתיבול עדין. בשלב הזה היינו מחוייכים ומצוחקקים הרבה מעבר לרגיל . הצחיקה אותנו הסיטואציה בה מצאנו את עצמנו , בגילנו היחסית מופלג , שותים אלכוהול כפי שלא שתינו מעולם. "איפה היה הסוגו כשהיינו בני 18?" שאל קובי ואני התפוצצתי מצחוק.

חשבנו שכעת אפשר להזמין חשבון...אבל רק חשבנו. לא בסוגו ייתנו לנו להתחמק בלי דג'סטיף. דג'סטיף סוגר את הארוחה. אחוז האלכוהול גבוה יותר ורמת החומציות נמוכה יותר, מה שמסייע בעיכול הארוחה ובהעלאת מצב הרוח שהיה ממילא גבוה. שוב מצאנו את עצמנו משיקים כוסיות לחיים, הפעם עם ליקר שוקולד מנטה עם ויסקי, ליקר תוצרת הבית. ואיך אפשר לסגור ארוחה בלי קינוח? אז אכלנו קינוח משותף סוגו קרמל- מנה מהממת של קרם בורלה עם קינמון, עוגיות שקדים, בננות ואגוזים, מלמעלה נשפך סירופ מייפל חם. אין מילים. סגירה יותר מוצלחת מזו לא יכולנו לבקש. התקשינו מעט לקום, להגיע לרכב נראה כמו משימה בלתי אפשרית אבל הרגשנו צעירים, יפים ורווקים כמו לפני שנים. צחקנו והיינו מאושרים ולרגע אחד קיוויתי שהלילה הזה לא ייגמר לעולם.