Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת טוקאי חיפה

טוקאי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הרוטב עוטף את העוף במעטה מבריק, והריח מקיים את הבטחתו..." אורלי פרש-אזולאי לוקחת פסק זמן עם חברה במסעדת טוקאי החיפאית, ומעניקה לה את תואר הכבוד "נסיכת הסיניות באזור חיפה". וזה עוד לפני שהיא מפנה מקום לקינוח

סוף השנה מתקרב, החופש הגדול כבר כמעט כאן והעבודה שלי בשיאה. הימים מתארכים, הלילות מתקצרים ואני מתחילה להתלונן על מחסור בבילויים. לשמחתי אין תלונותיי נופלות על אזניים ערלות וחברתי ורד מציעה יציאה זוגית באווירה ידידותית במסעדה סינית. בעיניים עצומות אני הולכת אחריה למסעדת טוקאי שאותה טרם פקדתי.

אנו שמות פעמינו אל עבר מרכז הכרמל. בפינת רחוב יפה נוף אנו מגלות את טוקאי - סינית בסגנון אחר. כבר בכניסה למסעדה אנחנו מגלות עיצוב מודרני ואווירה נעימה ואינטימית, ומתיישבות ליד שולחן המשקיף אל נוף מפרץ חיפה. על שולחננו דולקים נרות ואנחנו פולטות אנחת רווחה שכמעט מכבה אותם, כך כשניתן לנו פסק זמן.

טוקאי מארחת משפחות שחוגגות ימי הולדת ושאר אירועים הכוללים עד 80 מוזמנים. המסעדה מרווחת וכאמור צופה לנוף מהמם ביופיו שמוסיף לה אווירה מיוחדת ואותנטית. התפריט עשיר, מגוון ומיוחד ובעלי המקום מעניקים למבקרים תחושה טובה המורכבת מאווירה, מרמת שירות וכמובן מאוכל סיני טוב.

מגוון המנות שמציע התפריט של טוקאי מקשה עלינו את הבחירה, אבל אנחנו מצליחות להתחיל. ורד בוחרת מרק חמוץ חריף ואני איני מוותרת על מרק התירס, סמל המסעדות הסיניות במדריך המסעדות שלי. המרקים מגיעים מיד, מהבילים וריחניים. ורד ואני שולפות כפות ולוגמות. גם על הטעימות ההדדיות, המענגות והטעימות אנחנו לא חסות.

למנות ראשונות בטוקאי אנחנו מזמינות וונטון מטוגן בנוסח סצ'ואן, סלט סיני ואגרול ירקות. הן מונחות כלאחר כבוד על פלטה מחממת, מה שאפשר לנו ליהנות ממנות חמות ואיכותיות לאורך זמן. הוונטון הוא קריספי ולהפתעתנו הטיגון בשמן העמוק, שללא ספק נעשה באופן הטוב ביותר, כמעט ואינו מורגש. האגרול, בשרני מלא בירקות ונבטים, פריך ולא שמנוני, מספק אותנו גם הוא. הסלט הסיני הוא גדול, תוספת מושלמת למנות שמלוות אותו על הפלטה.

כשאנחנו מגיעות לעיקריות שבים הלבטים. שוב מכריע אותנו המגוון, אולם הפעם אנחנו שמחות לבקש את עזרת המלצרית של טוקאי. על פי המלצותיה נבחרות שתי מנות: עוף ברוטב קארי וחמאת בוטנים עם פלפלים ואננס ועוף סצ'ואן. גם הן מונחות אחר אותו הכבוד על הפלטה היפה והמחממת. עוף הסצ'ואן מלא ירקות פריכים שמוקפצים אלינו לצלחת היישר מן המחבת, והרוטב פיקנטי בדיוק במידה הנכונה. מנת העוף ברוטב חמאת הבוטנים מפתיעה אותנו. חרף חששותינו מהרוטב הבלתי מוכר, השילוב המושלם של חמאת הבוטנים, הקארי והעוף מתברר כרעיון מעולה. הרוטב עוטף את העוף במעטה מבריק, והריח מקיים את הבטחתו. אנחנו מוזגות עוד ועוד מהרוטב על העוף והוא מתחסל במהירות. התוספת המוצלחת של הפלפלים והאננס משודרגת גם היא בעזרת רוטב הקארי וחמאת הבוטנים.

אם כן אנו מכתירות את מנת העוף ברוטב H.P כמנצחת, אך לא מפקירות את המנות האחרות שהיו מוצלחות גם הן. עוד אנחנו מעניקות למסעדת טוקאי את תואר הכבוד, נסיכת הסיניות באזור חיפה, מגיע הקינוח שגורם לנו לשלוף את המחסן הנייד של הקיבה ולפנות לו מקום. פאי תפוחים. בטוקאי מגישים מגוון רחב של מנות אחרונות שאינן בהכרח מאפיינות מסעדות סיניות ועדיין אנחנו מופתעות מאיכות הפאי. אכלתי גם את החלק של ורד.

ערב אחד בטוקאי עם חברה נפלאה, אווירה נעימה ואוכל משובח יצרו אצלי תגובה חיובית ונתנו לי זריקת אנרגיה לשבוע אינטנסיבי ומלא פעילות נוסף.

B2