Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת רוטמן לוטם

רוטמן: הגליל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על שולחננו הונחו לחמים טריים ופריכים וצלוחיות חרס קטנות עם צזיקי, טחינה, כדורי לבנה, גבינה בולגרית, בטטות אפויות מתובלות, זיתים דפוקים וחצילים..." אורלי-פרש אזולאי מוכנה לנסוע רחוק אל מסעדת רוטמן שביישוב לוטם

כמו חלום בעיניים פקוחות, כמו פינוק שאינו דורש חציית גבולות, קרוב יותר מכל דמיון. זו לא הפעם הראשונה שלי אצל רוטמן בלוטם אבל בכל ביקור שלי כאן יש תחושה של ראשוניות שקשה להסביר.

רוטמן, מסעדה השוכנת ביישוב לוטם שבמשגב, הוקמה על ידי מאיה ועמיקם שסיפורם שסופר ועוד יסופר מתרכז סביב אהבת אנשים ורצון להעניק להם חוויה שלא תישכח, גם כשמדובר בארוחה. מסעדת רוטמן, שיושבת על צלע הר חילזון, טובלת באינספור גוונים ירוקים-כחולים. המרפסת של רוטמן צופה אל הכנרת ממזרח, אל שמורת נחל צלמון מצפון ואל מצוק הארבל. ומכל קצוות הארץ מגיעים מבקרים, שגם באזניהם פשטו השמועות על המסעדה שמעניקה ללקוחותיה חוויה שמימית: ארוחות בוקר עשירות, מנות צמחוניות מגוונות, מנות בשריות מיוחדות כבדות או קלילות, ארוחות שילדים יאהבו: חשבו ברוטמן על כולם. גם אירועים נערכים באווירת רוטמן, כשמאיה, נפש אמן, פורטת על נבל ועמיקם כותב מקאמות שנונות על בעל השמחה. בסופי שבוע קיציים יש מופעי ג'אז והרכבים מוזיקליים שונים מגיעים, כדאי להתעדכן טלפונית.

ובבוקר פנוי נדיר הייתה לי הארה. נזכרתי באווירת רוטמן ובאוכל הכפרי-גלילי שמגישים במקום וידעתי שהיום אשקיע מעט זמן נסיעה בשביל ארוחת הבוקר שלי, וגם בשביל הנשמה. בהגיענו לא התעכבתי בגינה המקסימה של המסעדה או בכניסה הגדושה בפרחים ובחפצים מיוחדים (דברים שבדרך כלל מעכבים אותי) אלא הלכתי היישר אל עבר המרפסת. בכל פרח, עציץ, פסל או רהיט ברוטמן ניכר טעמה המיוחד במינו של מאיה האמונה על עיצוב המסעדה.

התיישבנו במרפסת ושאפנו את כל הטוב הזה. ארוחת הבוקר ברוטמן, המוגשת בכלי הגשה מיוחדים ביותר, כוללת מטבלים ייחודיים, קונפיטורות תוצרת בית רוטמן והכול טרי וטעים להפליא. על שולחננו הונחו לחמים טריים ופריכים וצלוחיות חרס קטנות עם צזיקי, טחינה, כדורי לבנה, גבינה בולגרית, בטטות אפויות מתובלות, זיתים דפוקים וחצילים. עוד הונחו ברוב הדר כמה ממרחים ביתיים - פסטו, ממרח זיתים וריבות תפוחי-עץ ותותים. בעלי הזמין חביתה עם גבינות ואני אומלט עם בצל, פטריות ועשבי תיבול. בצלחת ענקית נפרדת הגיע סלט ירקות עשיר חתוך קטן כמו שאני אוהבת, המכיל ירקות טריים שבזה הרגע נקצצו ותובלו בעדינות בסומק.

אכלנו את ארוחת הבוקר שלנו אל מול הנוף עוצר הנשימה, ומדי פעם עשינו אתנחתא מהאוכל עם שתיית מיץ תפוזים סחוט טרי. לאחר ששבעתי מעט התפניתי לערוך סיבוב מלא התפעלות במסעדה ובכל פינה ניתן היה לחוש באווירה הקסומה שיצרה מאיה – הפסנתר והנבל שהם חלק מתפאורת המקום, כדי הפרחים המלאים, הרהיטים העתיקים, הקמין, התמונות המסוגננות, אוסף הבבושקות, אפילו השירותים. חזרתי אל בעלי הלוגם מן הקפה שהגיע לצד שטרודל תפוחים חם כמו זה הנוסטלגי שאכלנו פעם באחד מטיולנו בחו"ל והיינו מאושרים. אין כמו ביקור ברוטמן למילוי מצברים ולהמשך שגרת היום בתחושה שמשהו קטן וטוב מחכה ממש מעבר לפינה.