Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> ביקורת על פר בר חיפה

פר בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לאחר שהרכבנו את המבורגר החלומות, פיזרנו עליו את כל סוגי הרטבים, הכנסנו לתוכו את הירקות הטריים, פתחנו פה ענק ובדקות חיסלנו אותו..." אורלי פרש-אזולאי מגלה את פר בר בחיפה: תחום הביניים שבין בר למסעדה אמריקאית

בערב סוף אוגוסט חם ומהביל יצאנו להתאוורר לאחר יום שלם שבו לא עזבנו את המזגן. כל ניסיון שלנו להתגבר על הלחות נכשל ולבסוף מצאנו את שלוותנו במקום חדש ולא מוכר לנו: פר בר. פר בר הוא דיינר אמריקאי שכונתי, שנמצא בתחום הביניים שבין בר למסעדה אמריקאית, ומציע ללקוחותיו מבחר בשרים והמבורגרים משובחים שעליהם עמלים בפר בר אחד-אחד.

מצאנו בפר בר את כל מה שחיפשנו - אווירה רומנטית ושקטה, אוכל משובח ואלכוהול איכותי, אין לי מושג איך לא גילינו עד עכשיו את הבר השכונתי ששוכן במרכז רמת אלון הסמוכה לביתנו. איתי, בעליו של פר בר, הוא בחור צעיר וכריזמטי שהפך חלום ישן, להגיש אוכל ברמה גבוהה ובמחירים הוגנים, למציאות. הברק והתשוקה בעיניו גרמו לנו לרצות להזמין את ההמבורגרים של פר בר, שהתבררו כבחירה מוצלחת.

מנות הילדים המשתלמות של פר בר הן אלטרנטיבה מצוינת ובריאה לארוחות הג'אנק שמוכרים ברשתות השונות, שכן ההמבורגר של פר בר עשוי מ-100% בשר, מתלווים אליו תוספת וסלט, והירקות מתלווים למנה ולא מוגשים בתוך הלחמנייה. כך שלמעשה יכול כל אחד להרכיב לעצמו את המבורגר החלומות שלו, וללוות אותו בהמון תוספות שניתן להזמין בתוספת תשלום סמלית.

בקרוב ייצאו בפר בר בליין של ארוחות בוקר ולפי תיאוריו של איתי אין לי ספק שעוד אכתוב גם עליהן. עוד מציעים בפר-בר משלוחים חינם באזור חיפה והנחה של 10% לחיילים ולסטודנטים, שימו לב תלמידי הטכניון הסמוך.

בן זוגי הזמין המבורגר גדול בתוספת פטריות חמות וכבד אווז, אני הזמנתי את הבינוני בתוספת בצל מטוגן. שניהם הגיעו אל שולחננו היישר מהגריל, בדיוק במידת העשייה שביקשנו – מדיום-וול אם אתם מתעקשים. על הצלחת הונח המבורגר פתוח, לידו כלאחר כבוד הונחו עגבניות, חסה ובצל רעננים וטריים. ליד ההמבורגר קיבלנו שתי תוספות מעניינות וטעימות: בטטה אפויה בתנור עם טימין ותפוחי אדמה אפויים. בנוסף הזמנתי סלט ערבי קצוץ דק.

על השולחן פוזרו רטבים שונים, מהאיכותיים שניתן לבקש. לאחר שהרכבנו לנו את המבורגר החלומות, פיזרנו עליו את כל סוגי הרטבים, הכנסנו לתוכו את הירקות הטריים, פתחנו פה ענק וממש בדקות חיסלנו אותו. לבשר היה טעם של בשר נקי, ללא תוספות מיותרות וללא טעמי לוואי.

בירכנו את איתי על המקום המקסים, על ההמבורגרים המדהימים ועל המזל שנפל בחלקנו בערב חם שנדמה היה שלא יצליח. איתי שכנע אותנו, די בקלות, לנסות את אחד הקינוחים שמגיעים לפר בר בקנייה אישית ובהזמנה מיוחדת מקונדיטור צעיר ומוכשר מהאזור. כמובן, לא סירבנו, ולצד אספרסו טעים נהנינו גם מעוגת גבינה פירורים בניחוח לימוני ובטעם משגע.

אז אוגוסט חלף-עבר ובזמן שאנו מייחלים לערבים קרירים ונעימים יותר, ניהנה שוב בפר בר, ממש מתחת לבית.