הסמטאות מקושטות והאווירה שונה להפליא מכל מה שמתרחש במרכז העיר תל אביב. יפו הייתה כאן הרבה לפנינו, אבל היצע הברים העכשווי לא היה כאן בעבר. אז אספנו בשבילכם כמה ברים ביפו, כי זוהי חוויה שמומלץ בחום לנסות
היא לא יכולה להיות מסעדה מאד רומנטית, כי את עדיין לא בטוחה לגביו. גם לא מסעדת בשרים, כי אתה עדיין לא מוכן לחשוף את היכולות הקרניבוריות המקסימות שלך. אז לאן תצאו? אספנו בשבילכם כמה הצעות למסעדות לדייט ראשון
סצינת הברים בתל אביב היא יותר מסתם סצינה, הברים בתל אביב הם שהופכים את העיר למה שהיא. איך הייתה נראית העיר בלי ברים בפלורנטין? ובלי ההופעות באברקסס? ואיפה הייתם צוחקים על תיירים לו לא היה מייקס פלייס? הנה סקירה
כמו את העיר תל אביב, שאינה עשויה כמקשה אחת, גם את הברים ואת הפאבים שבה אי אפשר להגדיר בהגדרה אחת כוללת. בהיותם חלק מהמרקם העירוני, המשתנה משכונה לשכונה, מאזור לאזור, אופיים משתנה בהתאם. אספנו ארבעה, רק כדוגמה
יש עוד זמן ואין לחץ, אבל כדאי כבר להתחיל להתכונן לקראת תאריך חגיגות הבוז'ולה העולמיות, שמתקרב ומביא אתו ניחוחות יין משובח. ויש מסעדות שמתכוננות שעה אחת קודם, כדי להבטיח לכם חגיגות מיוחדות מלוא כוס היין
כשחג השבועות בפתח מפליאים כולם בפלפולים קולינריים ובמתכונים מיוחדים למאכלי חלב לסוגיהם. אולם למול עיניכם נגלים שני ימי חופש, שאותם מתחשק לכם לנצל במסעדות טובות. הנה כמה מהן, שמציעות לכם ארוחות מיוחדות לכבוד החג
ואם כתוב עד דלא ידע, אז נעשה. שומרי המסורת לא מוותרים גם השנה על החגיגה הגדולה שמזמן לנו חג הפורים, ויוצאים לחגוג עם כל החושים. לרשותכם ארבעה ברים ומסעדות שיעזרו לכם לחגוג את החג ויעשו לכם מסיבה אחת גדולה
חגיגות סנט פטריק נחגגות בכל העולם ב-17 למרץ. ביום זה יוצאים האירים לשתות בירה עד שהם מגיעים למצב בו הם כלל לא זוכרים מאיזה מוצא הם. מיטב הברים מצטרפים לחגיגה ומציעים שלל מסיבות, הנחות ומוסיקה אירית לכבוד החג
נובמבר הוא חודש שמח בעולם היין. במתחם השף ניר צוק ביפו חוגגים את הבוז'ולה המסורתי, ביקב תשבי מציינים את סוף הבציר עם יין ירוק כמו באזור הריין בגרמניה, בויינשטוק מורידים את מחירי היינות למשך שבוע וגם איש הענבים לא נשאר חייב, ומקיים את המכירה הפומבית הגדולה אי פעם של יינות נדירים בישראל
לרגל פסטיבל ''טעימות מיפו'' נתבקשתי על ידי עורכת האתר לבקר בג'אפה בר, הבר של ניר צוק הממוקם במתחם הקולינרי של האושיה היפואית ולחזור עם רשמי הקלילים. אני אמנם אוהב אוכל טוב ומחבב מאוד אלכוהול וברים, אבל לפני הכל אני אדריכל
אז מה קורה בשבועות - חג הגבינות? מיטב המסעדות מציעות עסקיות וארוחות לחג, וכן מגוון מנות ותפריטים מיוחדים לחג השבועות.
נמאס לכם מהעוף הממולא של הדודה בתיה ומסלט הוולדורף של הבני דודים הג'ינג'ים מעפולה? גם לנו. לכן חילצנו מניר צוק, השף הכי יצירתי ושובב בשכונה, המלצה לארוחת ליל סדר אלטרנטיבית, חגיגית, מסעירה ובעיקר מרעננת. לפניכם תפריט הארוחה ושלושה מתכונים
זה לא דומה לשום דבר אחר שטעמתם, מזהירה שפרה צח, אבל ארוחה במסעדת קורדליה של השף היצירתי ניר צוק, היא הרפתקה שמומלץ להתמסר לה עד הסוף.
תיקחי אותי הרבה ליפו מעכשיו, טוב? אתה מבקש. לא ידעת שיש כאן כאלה מקומות מיוחדים. אתה מבקש עוד וויסקי ואנחנו שוקעים שוב במנוחה ובקסם של הג'פה בר.
הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את ניר צוק מקורדיליה (ומנעה, ומג'אפה בר)
כדי לא להסגיר את המקום מיד, הזמנתי סרדינים מטוגנים, מנה שובת לב בפשטותה. מוסיקת ג'אז נעימה הסתננה בין הכיסאות המרופדים ואור של חסד הסתנן מתקרת הזכוכית שמעלינו, חודר את שרשראות הפילפלים המיובשים א- לה- קובה.
יצאנו לתת כבוד לאורז, שמאכיל חלק גדול מאוכלוסיית הכדור ומצאנו מכרה זהב. אורז פרסי מושלם, אורז תאי בסלסילות קש, אורז הודי עשיר ומתובל ואורז יפואי. פרויקט פורים יוצא דופן.
השמפניה, אותו משקה אצילי בעל ניחוח השמרים והבועות המתפצחות בפה כמו קוויאר כיכב מאז ומעולם בערב השנה החדשה. בשנים האחרונות תפס המשקה תאוצה גם בשאר הימים: מיין לבן מבעבע זול במסיבות של נערים ועד מסיבות פאר עם שמפנית פרימיום באלפי שקלים לבקבוק. לכבוד השנה האזרחית החדשה וכהצדעה לפנטזיה, קבלו ארבעה קוקטילים קלאסיים, ועוד כמה.