תיקחי אותי הרבה ליפו מעכשיו, טוב? אתה מבקש. לא ידעת שיש כאן כאלה מקומות מיוחדים. אתה מבקש עוד וויסקי ואנחנו שוקעים שוב במנוחה ובקסם של הג'פה בר.
אתה כל כך צעיר ומנהל חיים כמו של איזה אבא. בבוקר לובש בגדים של גדולים והולך לעבוד במשרד, משם רץ ללימודים להשלים את התואר, בערבים רואה חדשות הספורט או יורד עם הבנים לשתות בירה בפאב השכונתי. אתה חי בתל אביב ואתה לא חי אותה בכלל, לא חבל?
עכשיו אתה בחופש ואני לוקחת אותך למקומות של אנשים בגילנו. המקומות בהם הם נפגשים ושותים וצוחקים וקוראים על עצמם אחר כך בעיתונים.
תחנה ראשונה: יורדים ליפו.
ניר צוק, מכיר? בטח מכיר. אז הנה, זה הבייבי שלו, הג'פה בר בלב מתחם קורדיליה. קורדיליה היתה הראשונה, מסעדת שף נוצצת עם שיק מיוחד, שיכול להתקיים רק בסמטאות של יפו. אחר כך נולדה לה אחות קטנה וחצופה - היא נועה, הביסטרו. אחרון חביב נולד הג'פה בר. בר בסגנון ''פוסט-פיק-אפ'' (המצאה של צוק והברקה לכל הדעות). בר בוגר ואלגנטי שמציע בילוי תל אביבי וגם מאד לא תל אביבי, כיון שיש בו משהו אחר. אני ואתה, לדוגמא. אנחנו יושבים פה ולא באנו לראות אנשים או להתמנגל, נכון? הבנות האלה ששם, שעושות לך כל הזמן עיניים, הן בכלל מחוץ לעולם שלנו. אם היינו רוצים, כמובן, היינו יכולים ליהנות גם מלהחזיר להן מבטים - אבל זה ממש לא המוד שלנו להערב. אנחנו בקטע של לשבת בנחת, לשתות משהו טוב, לאכול משהו טוב עוד יותר. להתנועע בקוליות לצלילי המוסיקה, לחייך לברמן בשלווה. לדבר, לדבר, לדבר. גם לשתוק. אני לא הולכת במשך כל הערב פעם אחת לשירותים לבדוק במראה איך השיער שלי נראה, אני פשוט יושבת ומרגישה מליון דולר. ככה המקום הזה גורם לי להרגיש. גם אתה.
תיקחי אותי הרבה ליפו מעכשיו, טוב? אתה מבקש. לא ידעתי שיש כאן כאלה מקומות.
יש מקומות נורא מיוחדים פה. אני מבטיחה שמעכשיו והלאה אני אגרור אותך לכולם.
אתה שותה וויסקי, אני שותה את המשקה האהוב על השף - בוכה-ליים. מאוחר יותר אנחנו מתחילים גם לאכול: קרפצ'יו בקר, קרפצ'יו דג. צלחת גבינות משק מהממות. מולים מעושנים, קלמארי בשמנת. סטרוגונוף בקר שמשאיר אפילו אותך שבע, כנגד כל הציפיות. אתה מבקש עוד וויסקי, ואנחנו שוקעים שוב במנוחה ובקסם של הג'פה. אתה תוהה איך הוא עושה מולים כאלה ורוצה לנסות בעצמך. אין לך מכונת עישון, אומר לך השף שלווה ממך סיגריה. כנראה שנצטרך להגיע לכאן שוב בשביל הטעם הזה. כשאין ברירה אז אין ברירה.
•הג'פה-בר משתתף בפסטיבל ''טעמים מיפו 2'', בין התאריכים 8-17 לספטמבר, ומציע לקהל ארוחת טעימות ב-69 שקל.
ג'פה בר
יפת 30 פינת סמטת הזכוכית 1, יפו
טלפון: 5184668 – 03
-
ג'פה בר מבחוץ. בר בסגנון פוסט פיק-אפ
-
בר בוגר ואלגנטי
-
מהתפריט: קרפצ'יו בקר, קרפצ'יו דג וצלחת גבינות משק מהממות
-
עוד הברקה של השף ניר צוק