"חצ'פורי אצ'רולי. איזה יופי! בצק עשוי בעבודת יד בצורת סירה, בתוכו מלית עשירה של גבינות ומעליה מתנוססת בגאווה ביצת עין. הבצק היה נפלא, והשילוב עם הגבינות והביצה הניגרת הוסיף המון. תוך שניות כל הטוב הזה חוסל...". ליאור פנחסי הגיע לאכול בסופרה ראשון לציון ונשאב אל תוך משתה גאורגי מלא שמחה הכולל שולחנות עמוסים בשלל מנות אותנטיות, מוזיקה מסחררת ורקדנים בלבוש מסורתי שלא ישאירו אף אחד יושב על הכיסא. בקיצור, היה שמח!
"ספרינג רול מטוגן, קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים, טובל באותו רוטב טריאקי מתקתק, שנגמר מהר מידי. לצידו, צ'יז רול מטוגן, עם סלמון וגבינת מוצרלה שהעניקה לו רכות גבינתית מפתיעה..." הפינה האסייתית הקסומה ברחובות, ג'פניקה, חוגגת שנתיים, מה שהביא את גיא סופר-זמרני לבדוק מקרוב את תפריט הטעימות. לעוד הרבה שנים קולינריות מרתקות!
בלב השדות הפתוחים שליד הוד השרון, תמצאו את דרבי הוילה, המציעה שילוב של קירבה לעיר, אווירה כפרית וקולינריה מקומית כשרה למהדרין. כאן מתמחים במנות בשר ודגים טריים, לצד מגוון צבעוני של סלטים מרעננים. אם אתם עובדים באזור או שהגעת אליו לפגישות, כדאי שתכירו את העסקיות המפנקות של המקום. טיפ קטן, מומלץ לתפוס שולחן בגינה הפסטורלית וליהנות מהשקט ומהשלווה
מתחם שרונה המחודש הפך לאטרקציה הכי מבוקשת בעיר הגדולה, זאת בזכות השילוב המרתק בין היסטוריה וחדשנות, שבילים מוריקים לצד מבנים, חנויות בוטיק השוכנות בסמיכות לחנויות מותגים, וכמובן השילוב המפתיע בין שקט לשאון העיר. הצד הקולינרי אף הוא בולט כאן, כך שתמצאו לא מעט מסעדות במתחם שרונה. במיוחד בשבילכם ריכזנו המלצה על מסעדות מומלצות במתחם שרונה
"קרואסון גדול ובתוכו נתחים של סלמון מעושן וביצה עלומה, כשלצדם ממרח ארטישוק צלפים, בייבי תרד, גבינת עיזים מתובלת ובצל ירוק, וגם צלוחית של סלט ירקות טרי ומרענן. שילוב מטורף של חם-קר-מלוח-חמוץ..." חגית גרוס לקחה את ילד היום הולדת לחגוג כמו גדולים, בארוחה מפנקת בקפה לואיז ברמת השרון. לעוד המון שנים בריאות!
"הכוכבת החדשה שנוספה זה עתה לתפריט: טורטליני פולנטה. איזו מנה! בצק גמיש שחובק מילוי בטעם תירסי-מתקתק, ברוטב של חמאה שרופה שעוטף את הכל, ביצה רכה במרכז וגבעולי בצל ירוק מספקים טוויסט של חריפות..." חגיגות יום ההולדת מעולם לא נראו טוב יותר. זה התחיל בשופינג שמח, המשיך עם אוכל מצוין ונוף לים בקפה מצדה תל אביב, היתה שם גם הצהרה על כישורי הבישול של שפרה, והכל הסתיים עם קינוח וזיקוק בוער. מזל טוב!
סופרה מביאה את המשתנה הגרוזיני השמח, הססגוני והצוהל לראשון לציון. זה מתחיל עם עיצוב בסגנון גיאורגי מסורתי הכולל גופי תאורה מדהימים ופריטים דקורטיביים המפוזרים בחללי הישיבה המגוונים, וממשיך עם הופעות של זמרים בליווי רקדנים מסורתיים. רעבים בצהריים? בסופרה מציעים תפריט עסקי משתלם, כך שזו הזדמנות נהדרת להכיר את נפלאות המטבח הגיאורגי הקסום
באר שבע גדלה בקצב מסחרר, ופרט לתואר 'אלופת המדינה בכדורגל', יש לה עוד הרבה מה להציע למבקרים בה. העברנו יום שלם של בליסות ונשנושים בבירת הנגב ומצאנו כאן כמה בתי אוכל מבריקים, כשפשטות היא שם המשחק אצלם, ואנחנו אומרים את זה במובן הכי חיובי שיש. מוזמנים להכיר את המסעדות המומלצות של באר שבע
"שלוש טורטיות תירס רכות, אנחנו בחרנו להוסיף להן ברבקואה, שזה בקר בבישול איטי, יחד עם פריחולס, כלומר שעועית שחורה, בצל סגול וכוסברה. הבקר היה רך מאוד ומבושל יחד עם תבלינים מעודנים..." הביקור של קרין אביב במקסיקנה תל אביב היה הפעם יחד עם הסועדים הקטנים והפרטיים שלה. אז היה לנו שם טאקוס, פהיטות, אנצ'לדס וגם שלושה קינוחים מקסיקניים אותנטיים להתראות עד הפעם הבאה אמיגוס
"לברק שלם בתנור, שישב לפני כן במרינדה ים-תיכונית של שמן זית, טימין, מרווה ושרי. מרקם הדג היה רך ועסיסי, והטריות שלו הורגשה בכל ביס וביס, כמו גם המרינדה הייחודית בה הושרה...". ליאור פנחסי מפתיע את ילדת יום ההולדת בארוחה בפיש ראשון לציון, מסעדת דגים ותיקה ואהובה, הנותנת פייט קולינרי מרשים לאחיותיה התל-אביביות, עם מנות הנעשות בהמון תשוקה ואהבה לצד פשטות ישראלית
יש טרנדים שבאים והולכים, מסעדות נפתחות ונסגרות, אך המטבח האיטלקי הוא ללא ספק האהוב ביותר על הסועד הישראלי. עם השנים חלו בו שינויים, התווספו חידושים, אך עדיין הוא המטבח המבוקש ביותר בארץ. מתעורר חשק לריזוטו - ריכזנו עבורכם המלצה על מסעדות איטלקיות מומלצות מרחבי הארץ
ירושלים עשירה בבתי קפה, אך השאלה שמעסיקה לא מעט מבקרים המגיעים לעיר הקודש היא איפה נמצאים בתי הקפה הטובים בעיר. לכל שכונה בעיר יש את הקסם והמסתורין הייחודי לה, כזה המזוהה עם התושבים וגם עם בתי הקפה הנמצאים בה. קבלו את הנבחרת שלנו – בתי קפה מומלצים בירושלים
"כשהראשונות שלנו הגיעו לשולחן - זו היתה כבר חגיגה של ממש שכללה סלט שורשים פיקנטי, עוף בשומשום, וונטון מטוגן, סלט סיני ואגרול - אחד במילוי עוף והשני צמחוני, שחלילה לא נפספס...." לא צריך לקנות כרטיס טיסה כדי ליהנות מטעמי המטבח הסיני המסורתי, פשוט צריך להיכנס לצ'יינה ביי בחיפה, ולהתענג מחוויה סינית אותנטית - ממש כמו זו שחוותה אורלי פרש-אזולאי
"מי שהכתיבה את הטון ופירוק הדג מהעצמות הייתה חברתי הדר, שלא התבלבלה למראה הדניס השמן שהונח לפניה, נטול קישוטים בצלחת ומתובל בתערובת תבלינים סודית. הדג היה טוב ועסיסי, מלא בשר לבן נימוח ועורו קראנצ'י ומתפצפץ..." כשמתעורר חשק לדגים - הולכים לדרבי בר דגים ברמת אביב. תשאלו את יעל דור, שחזרה עם בטן מלאה בדניס, סלמון, מרק דגים עשיר בירקות, המון סלטים טריים וטעימים, וסוכריות שום מנצחות
"נתחי לברק חברו ביחד עם עגבניות צלויות, צלפים, שום וצ'ילי, יין לבן ופרמזן, למנה סופר טעימה, שהייתה עשויה ללא דופי ושכנעה בטעמיה. הדג השתדך נפלא לבצק הפסטה הנהדר, והרוטב המעודן החמיא לכל המרכיבים...". בשקט בשקט הפך בראון במתחם G תל אביב, לבראסרי של ממש, עם אוכל חמים וכפרי המחובר לאדמה ולמסורת הבישול האיטלקי. ליאור פנחסי חזר עם רשמים מהמקום
"טורטליני פטריות יער ומסקרפונה אגוזי לוז, קציפת כמהין וגבינת עזים. מופת של ביצוע ועידון טעמים. הטורטליני החמימים והנימוחים, טעם הכמהין... בכל ביס נתגלה עוד נדבך של טעם...". תמיד יש פעם ראשונה - ליאור פנחסי הגיע לדלאל תל אביב והתמוגג מהעיצוב האותנטי, מהאווירה העדכנית ומהאוכל בעל הטעמים המיוחדים
יובל בלנקובסקי עם ההמלצות ליינות שיעשו לכם את החג.
ספרינג רול גבינה, סלט וולקנו, סשימי ספיישל עם שלושה סוגי דגים, ריינבואו, מאנו-ספיישל, קונוס שרימפס בטמפורה וסלמון, סאקה קרירה וכמובן גם שני קינוחים מתוקים - כך נראית ארוחת ערב מפנקת בקיוטו הרצליה. ענבל לורן מדווחת בגבורה מהשטח
"שלושה נתחוני טונה אדומה על שיפודים, צרובים בחוץ ואדומים-עסיסיים מבפנים, מתובלים באיולי אריסה ואיולי שום, על מצע קרם אבוקדו, מעוטרים בעלעלי מיקרו ופרוסות צ'ילי. יופי של מנה שמשחקת על גוונים של צבע וטעם..." שפרה צח מגיעה למיט אנד וויין בהרצליה פיתוח ונהנית מארוחת גורמה כשרה עשירה בניגודים מסקרנים
לקפוץ לאיטליה באמצע היום. טאבולה היא פנינה איטלקית המקבלת את אורחיה עם שדרת עצים עתיקה ומרהיבה, מזרקת מים קטנה ונוף ירוק מכל עבר, המזכירים את אירופה יותר מאת הרצליה. בשעות הצהריים תוכלו ליהנות מארוחה עסקית משובחת המתאימה לאוהבי בשר, פסטות ונפלאות הים ויש גם תפריט צמחוני-טבעוני. Buon appetito!
בשקט-בשקט, מבלי שכמעט הרגשנו, עכו הפכה להיות פנינה קולינרית באזור צפון, כזו ששווה לנסוע אליה במיוחד, כי יש לה הרבה מה להציע מעבר לחומוס אותנטי. יצאנו מהמשרד, שוטטנו בין סמטאות העיר, השוק והנמל, וליקטו רשימה של ארבע מסעדות מעולות ששווה לכם להגיע אליהן. מסעדות מומלצות בעכו - הנה הרשימה
"ההמבורגר של אתניקה, העשוי משלושה נתחים מובחרים וכולל גם פיסטוקים וחצילים, מוגש על פרנה, לחם מרוקאי מסורתי. הבשר היה עסיסי ועשוי היטב, החצילים מוסיפים נימוחות ורכות והפיסטוקים מפתיעים ונותנים איזו קראנצ'יות חביבה..." בזמן שכולם מבלים את אוגוסט עם הילדים, אורית צמח יוצאת עם אבא לדייט אוריינטלי בסגנון ים-תיכוני באתניקה הכשרה בהרצליה פיתוח
"היתרון בסו-ויד הוא רמת הדיוק והחזה אכן היה מושלם, רך ועסיסי עם טעמי ברווז עשירים. ה"שווארמה" הייתה מעניינת ולמעשה הייתה בשר ברווז מפורק ושבבים של בשר מעושן עם תיבול ארומטי..." יונתן שטרנברג נפל בקסמיו של השף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס הכשרה בתל אביב, המציעה תפריט גורמה צרפתי-ים תיכוני מוקפד וסוחף, אלכוהול משובח וחוויה קולינרית מושלמת
ראש השנה ממש כבר כאן, אך אין זה אומר שצריך להפוך את המטבח לשדה קרב. שפע מסעדות ומעדניות מציעות מגוון מנות בשלל סגנונות בישול ורמות מחיר. אז הגיע הזמן לדלג על כל הטרחה וההתרוצצויות ולהקל עם ההכנות והאירוח. במיוחד בשבילכם הכנו מדריך לאוכל מוכן בכל רחבי הארץ. חג שמח!
הסושי, שעם הגיעו לארץ נחשב כמאכל הפונה בעיקר לברנז'ה ולמביני עניין בלבד, הפך עם השנים להיות שגור בלקסיקון של כולנו כאילו נשנשנו אצות מילדות. בארץ תמצאו אינסוף סושיות ולצידן מסעדות אסייתיות רציניות המציעות חוויה יפנית יוקרתית. יצאנו למשימה - נסענו מהצפון ועד לדרום כדי למצוא עבורכם את הסושי הכי טוב בארץ. אז בפעם הבא שמתעורר חשק לרול - תוכלו לבחור את המסעדה בקלות ובמהירות