מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אדלינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדת אדלינה קיימת, חיה ושומרת על מעמד יציב של מסעדת שף מובילה בגליל המערבי מזה 18 שנה, בהובלת השף רושדי דקוואר. השבוע יצאנו לבדוק בעצמנו.

למסעדה שילוב של קהל לקוחות פרטיים ועסקיים קבוע אשר מלווה אותה לאורך שנים וקהל מזדמן שמבוסס על התיירות המקומית. הביקור שלנו במסעדה התרחש בערב יום שני ושמחנו לראות מסעדה מלאה בתקופה של פוסט קורונה עם קהל לקוחות עסקיים, משפחות וזוגות.

אדלינה


תפריט המסעדה קבוע וכמעט ולא השתנה לאורך השנים. למסעדה מגוון מנות קבועות והצוות מאמין שעליהם להמשיך ולהצטיין בתחום התמחותם. המסעדה מביאה לצלחת מטבח בסגנון ים תיכוני עם שילוב של נגיעות ספרדיות, קטלוניות. אחת מהאג'נדות המובילות של המסעדה היא לתת כבוד ליינות מאזור הצפון כמו יקב קורן מקיבוץ כברי עצמו, יקבי שטרן ולוריא.

מתחילים


את הערב התחלנו בכוס סנגריה HOME MADE. הזמנתי סנגריה חמה ובן זוגי קרה. כל אחד מאתנו היה מרוצה עם הבחירה שלו. למרות שזה אותו המשקה, יש לו טעמים אחרים בטמפרטורה שונה.
המסעדה מפורסמת בטיול הטאפאס שלה וגם אנחנו בחרנו להיחשף למגוון הטעמים המרעננים בטיול של המנות הראשונות.
קיבלנו את לחם הבית בליווי מטבל עגבניות, סלסת פלפלים, עגבניות ולימון ואת הספשייל שהוגש באותו היום, מטבל כוסברה ושקדים שהיה מעולה. הלחם הגיע חמים ורך. הטעמים של המטבלים היו עדינים מאוד.
בטיול מקבלים גם: קרפצ'ו בקר, ארטישוק עם שקדים ואיולי, קרפצ'ו סלק תפוחים ויוזו וגבינת פטה. מנות פתיחה קטנות שגורמות לעניין תוך דילוג מצלחת לצלחת.

טאפאסים


בטיול הטאפאסים הכוכבים שלי היו קרם החצילים הטעים, הרך עם מרקם של מוס אוורירי ומנת מאפה הבשר עם חציל ברוטב טחינה, יוגורט ועשבי תיבול. שתי מנות טעימות, יוצאות דופן בעדינות שלהן. מנת מאפה הבשר מומלצת בעיקר עבור השילוב עם הרוטב המיוחד.
התעוזה בארוחה הייתה מבחינתי לטעום את מנת הקוקי סאן ז'ק שהיה עטוף בבייקון ומונח על קרם בטטה ג'ינג'ר וחלב קוקוס. המנה היא מנה קלאסית, אך לא אחת שהייתי בוחרת באופן אוטומטי מהתפריט. אחרי ההמלצה החמה של המלצר המקצוען והאדיב, הבנו שזאת אחת המנות המובילות בתפריט, מנה שהרבה לקוחות מזמינים והיא מומלצת ביותר.

עיקריות


למנות העיקריות הזמין בן זוגי סטייק נתח קצבים צלוי בגריל ברוטב ציר בקר ויין אדום עם גראטן תפו"א. הסטייק יצא במידת עשייה מושלמת, הציר היה עם טעמים עמוקים והגראטן יצא שזוף עם קראסט מושלם.
אני הזמנתי פילה דג ברוטב לימוני שהונח על ניוקי וירקות מוקפצים. מנה מעולה, גדולה ונדיבה. הניוקי רך ועדין, הרוטב גם והשילוב מושלם.
המלצר המיומן הגיע לשלב המנות העיקריות עם מלח ופלפל מתוך היכרות עמוקה עם הקהל הישראלי, אבל להפתעתו לא נגענו בהם. התיבול היה מדויק והטעמים מאוזנים.
תפריט המנות העיקריות כולל מנות המבוססות על נתחי סינטה, פילה, נתח קצבים כמו גם מנה של צלע לבן בגריל. בתפריט גם מנות דגים, פירות ים ומנות צמחוניות.

קינוחים


חלק מהיציאה מהקופסא בבילוי הנוכחי באדלינה היה לתת למלצר להחליט עבורנו את הקינוחים. אז להפתעתנו, קיבלנו את אחת המנות המובילות בתפריט, מנת כנאפה חמימה עם שבבי פיסטוק וגלידת פיסטוק. מנה מעולה, טעימה שנמרה מהר מידי.בנוסף טעמנו קינוח של קדאיף עם מסקרפונה וניל ותותים (יכול להיות מוגש עם פרי אחר של העונה).
בתפריט הקינוחים גם מנת טארט תפוחים עם גלידת מרציפן, מנה של קרמה קטלאנה בניחוח וניל ולימון ומנה של מוס פרליני אגוזי לוז ושוקולד מריר על תחתית בראוניז ופקאן, הכל נשמע מעולה, חבל שלא טעמנו עוד.

לסיכום החוויה באדלינה אם אפשר היה במקום מילים להעלות על גבי הדף חיוך, אז אני מקווה שהחיוך הצליח לעבור מבין השורות והמילים. מאוד נהנינו מהאווירה, מהנוף, מצוות המקצועי והנעים ובעיקר בעיקר מהאוכל שהיה טעים. מאחלת למקום המשך עשייה מוצלחת לאורך שנים.