מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסעדות רומנטיות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לכבוד חג האהבה העברי הכנו לכם את רשימת המסעדות הרומנטיות שלא תרצו לפספס.

ט"ו באב- חג האהבה כבר ממש עוד רגע פה! נכון, חג האהבה מיועד לזוגות, אבל לא רק והוא גם הזדמנות מעולה לרווקים ורווקות שמחפשים תירוץ טוב לצאת למסעדה שווה. אז לא משנה מה סטטוס שלכם קבלו את רשימת המסעדות הרומנטיות כדי שתוכלו בסימן אהבה.

בראסרי עין כרם

אנחנו מתחילים בשכונת עין כרם הירושלמית, במסעדת הבראסרי המעולה המשקיפה אל הנוף עוצר הנשימה של הרי ירושלים והמבנים המרשימים של עיר הבירה שלנו.
את הארוחה שלכם בבראסרי תוכלו לפתוח עם ראשונות כמו מנת קדאיף השרימפס המצויינת שמורכבת מפנקייק לבנוני, גבינת מסקרפונה איכותית, פיסטוק שבור ועשבים ומרק הגספצ’ו הכחול, שהוא בעצם מרק מכרוב סגול וחציל עם גבינה כחולה מעולה ואגוזי מלך.
לפני שתמשיכו לעיקריות, דעו כי גזרת הסלטים שווה עצירה, בעיקר בשביל סלט הבוראטה המורכב מפירות רעננים, עלי בייבי תרד, כדור גבינת בוראטה איכותי (גבינת מוצרלה ממולאת בגבינת שמנת) ומעל כל זה רוטב וויניגרט פסיפלורה.
בעיקריות, שווה לנסות את פילה העגל שמגיע בליווי קרם מדגסקר מיוחד, את הריזוטו פטריות המנחם ואת מנת פילה הלברק, נתח פילה טרי שנצלה היטב ומוגש עם תבשיל תרד וגראטן תפוח אדמה מענג.

אמורה מיו


אמורה מיו, שנפתחה על ידי סוזאנה ושלומי סלומון לאחר שחזרו לארץ מאיטליה, מגישה אוכל איטלקי אמיתי ומסורתי, כזה שמצליח לשחזר בצורה אותנטית את הטעמים של דרום ומרכז איטליה.

כבר עבר מעל לעשור וחצי מאז שמסעדת אמורה מיו המצויינת פתחה את שעריה, ובמרכז תל אביב זהו הישג רציני. אבל המסעדה הותיקה לא רק שלא איבדה את הקסם שלה, אלא שאפילו נדמה שהרמה רק עולה משנה לשנה.

מאיפה מתחילים? פוקאצ’ה עם רוזזמרין המגיעה עם שום או בלעדיו (החלטה שתלויה במשך הזמן שאתם ביחד), קרפצ’יו בקר עם שמן זית איכותי, שפריץ של לימון, עלי רוקט טריים וגבינת פרמז’ן וסלט פנצנלה חריף המורכב מעגבניות, גבינת פטה, צלפים, עלי בזיליקום והרבה שמן זית, כמיטב המסורת האיטלקית.

פיצה חמה ואיכותית? פסטה מענגת? ניוקי מעודן? ריזוטו מיוחד? אולי סטייק עסיסי? בעיקריות של אמורה מיו, אין ממש איפה לטעות והמבחר גדול, כך שהבעיה העיקרית היא שצריך לבחור.

ובכל זאת, נמליץ על הציה איסבלה, פיצה עם גבינת מוצרלה וגבינת פרמז’ן וגם פרוסות עגבניה ועלי רוקט, על הציה אנליסה, ספגטי עם טפנד עגבניות, בטטה עם תימין, גבינת פטה וזיתי קלמטה, הציו פבריציו, ריזוטו פטריות שמפיניון עם בצל, חמאה וגבינת פרמז’ן ועל הטליאטלה די מנזו, פרוסות של נתח סינטה מיושן היטב המוגשות על צלחת לוהטת עם תפוחי אדמה צלויים, סלט ירוק מעולה, עלי רוקט טריים, שמן זית ולימון.

ואם כבר ולנטיין, אז למה לא לקחת גם קינוח? לכו על הטירמיסו של אמורה מיו, אין מצב שתתחרטו.

קימל בגלבוע

אם רומנטיקה בשבילכם זה לצאת מהעיר כדאי שתתקשרו לסגור מקום במסעדת השף של שאול בן אדרת, קימל בגלבוע. למרגלות ההר תמצאו את אחת המסעדות עם הנוף הכי יפה בארץ שמספקת חוויה של מינימום מסעדה מקומית של יקב משפחתי בפרובנס.

נסו את הרביולי שממולא בגבינת עיזים ומוגש עם דוקסל בטטה ופטריות ברוטב של שמנת ומרווה, את הסביצ’ה היווני המוגש עם קרם חצילים וגבינת פטה ואל תוותרו על חזה הברווז בסו-וויד שמוגש רך ועסיסי עם צ’אטני פירות יבשים והלברק האפוי המוגש בחמאת עגבניות שרי לצד ירקות צלויים בגריל.

2c


יש מי שאוהב נוף טבעי וירוק, ויש מי שדווקא מתרגש מנוף אורבני. מסעדת 2C מתאימה למי שמתחבר לסוג השני, עם נוף אורבני מטורף שנשקף מהקומה ה-49 של מגדלי עזריאלי בתל אביב.

בראשונות של 2C תמצאו מנות מיוחדות כמו כבד קלבדוס, מנה של לחמניית בריוש קלויה שעליה מונחים כבד אווז צלוי ותפוחים מקורמלים עם רוטב קלבדוס מתקתק וטרטר טונה אדומה עם קינואה, סלרי, עשבי תיבול, רוטב פונזו וצ’ילי אדום.

בעיקריות, שווה לנסות את מנת המוסר האדום, שהיא בעצם פילה דג עם רוטב של עגבניות וקוקוס המוגש עם דלעת צלויה ותרד וגם חלה קטנה, את שוק האווז המבושלת ארוכות ברוטב הדרים ויין אדום ומוגשת עם ניוקי ברוטב אמרנה ואת מנת הטורנדו רוסיני, שמגיעה כמצע של פירה כמהין שבושל בציר בקר ועליו פילה בקר וכבד אווז עסיסיים.
לקינוח, נסו את סופלה השוקולד החם, שמוגש לצד סורבה קר ורענן.

דלאל

המסעדה הכי יפה בנווה צדק תדאג שהדייט שלכם יהיה קסום, מיוחד ובעיקר מאוד טעים.
האווירה כאן היא מהרומנטיות שתמצאו בעיר והמיקום במבנה האותנטי והעתיק שבמרכז השכונה היוקרתית רק הופך את החוויה הזו ליותר טובה.

אם לומר את האמת, גם אם יגישו כאן חומוס גרגרים הרומנטיקה תישמר, אז עם מנות כמו שמגישים כאן אין מצב שהדייט לא יהיה מוצלח. נתח פילה המוגש לצד גראטן תפוח אדמה ראטה וסלט עלים, טורטליני פטריות יער ומסקרפונה עם קציפת כמהין אלוהית ואגוזי לוז וסשימי של דג טונה אדומה נא עם ירקות רעננים ואצות וואקמה המוגש על קרח – הרמה הקולינרית כאן בשמיים והאוכל של דלאל כבר גרם למאות זוגות להתאהב.