הסושי, שעם הגיעו לארץ נחשב כמאכל הפונה בעיקר לברנז'ה ולמביני עניין בלבד, הפך עם השנים להיות שגור בלקסיקון של כולנו כאילו נשנשנו אצות מילדות. בארץ תמצאו אינסוף סושיות ולצידן מסעדות אסייתיות רציניות המציעות חוויה יפנית יוקרתית. יצאנו למשימה - נסענו מהצפון ועד לדרום כדי למצוא עבורכם את הסושי הכי טוב בארץ. אז בפעם הבא שמתעורר חשק לרול - תוכלו לבחור את המסעדה בקלות ובמהירות
סוהו, ראשון לציון
מסעדת סוהו הוקמה לפני כמעט שני עשורים בראשון לציון, והפכה למובילה בתחום המסעדות האסייתיות בארץ. בתפריט תמצאו לא פחות מ-500 מנות מהמזרח הרחוק עם קצת נגיעות איטלקיות המקבלות פרשנות אסייתית מעניינת ומפתיעה, ובהן גם מנות סושי בשילובים לא שגרתיים, מנות נודלס, בשר, דגים ופירות ים. המנות פה ענקיות, הווייב בר-מסיבתי-שוקק חיים, והמנות העצומות מאפשרות חלוקה קבוצתית ובעיקר טעימה מכמה שיותר אופציות.
קיוטו, הרצליה פיתוח
געגועים וחשק למנות שטעמתם בטיול ביפן - כדאי שתקפצו לקיוטו בהרצליה פיתוח, המציעה מפגש מרתק, ססגוני וסוחף עם תרבות האוכל היפני על שלל מרכיביו וסגנונותיו, כולל רולים של סושי משובח. האוכל היפני שובה את העין, וההגשה האסתטית בצלחת לצד הטעמים המיוחדים יוצרים חוויה הרמונית, צבעונית וטעימה. זהו המקום המושלם שבו תוכלו ליהנות מחוויה יפנית מהוקצעת וממנות כמו מסשימי צלופח, קיוטו צ'יז, סקלופ פיקנטי עטף בטונה ועוד.
נאמוס, הרצליה פיתוח
ברציף של בית הנהלת המרינה בהרצליה פיתוח תמצאו את נאמוס היפנית המציעה מטבח יפני מודרני המציע דגים, פירות ים וסושי ברמה גבוהה מאוד, המאופיין במינימום של תיבול. כאן הסושי איכותי מאוד ומסתמך על חומרי גלם טריים המיובאים מארץ המקןר. הקהל המגיע למסעדה כולל תיירים מכל רחבי הגלובוס כולל ישראלים רבים. הצצה לעבודת השף: ספייסי לובסטר רול, סלמון שרימפס רול, ניגירי טאמגו, סשימי סי בס, ומאקי צלופח. בנוסף מגישה המסעדה לובסטרים ואוייסטרים ושלל דגה טרייה.
דרבי הוילה, הוד השרון (כשר)
בלב השדות הפתוחים של הוד השרון תמצאו את דרבי הוילה – מסעדה כשרה למהדרין המציעה לצד מנות דגים ובשר גם תפריט סושי משובח שמכינים במקום. בדרבי הוילה מתהדרים גם בצורת הגשה שונה, כזו שתכבוש אתכם בשל היצירתיות והמחשבה המושקעים בכל מנה. לשדרוג החוויה, מומלץ בחום לתפוס שולחן בגינה הפסטורלית וליהנות מהשקט ומהשלווה, לצד נשנוש מנות מארץ השמש העולה.
נגיסה, פתח תקווה (כשר)
משמעות השם 'נגיסה' ביפנית היא שקיעה, וזה בדיוק התחושה שרוצים לתת לכם בנגיסה פתח תקווה - אווירה של רוגע, שלווה וחמימות של המזרח הרחוק. במקום תוכלו ליהנות ממטבח פיוז'ן חדשני המשלב בין מטבח אסייתי לזה הים תיכוני תוך שימוש בחומרי גלם כשרים, טריים ואיכותיים. כאן תוכלו ליהנות מרולים של סלמון צרוב, סקין רול, פטריות שיטאקה, רול טמאגו, מאקי טונה אדומה ועוד. בנגיסה תיהנו מחוויה קולינרית מיוחדת המפעילה את כל החושים.
קמפאי, באר שבע
בבירת הנגב, באר שבע, תמצאו נציגות מרשימה לז'אנר הסושי - הכוונה למוסד הקולינרי האהוב והמוכר קמפאי. השף, דרור שושן, משדך ומשלב בחוכמה בין מנות אותנטיות ממטבחים אסייתיים שונים עם פיוז’ן קולינרי מקורי, וכולל בנוסף לסושי המעולה גם מנות ראשונות רבות, ספרינג רול, סלטים, מרקים, מנות נודלס, מנות ווקס מלוות באורז, כיסוני וון טון, מנות גריל אסייתיות, לחמניות באנז ועוד.
מינה טומיי, חיפה
בלב מתחם האמנים קסטרא בחיפה, נמצאת מסעדת מינה טומיי המפגישה בין חמישה מטבחי אסיה (יפן, וייטנאם, הודו, תאילנד וקוריאה) כאשר השף, משה בדישי, משמר את הייחוד של כל מטבח וגם מחבר בין הטעמים, הצבעים, הניחוחות והצלילים לכדי חוויה אחת מפתיעה. תפריט הסושי של המקום מרגש, מפתיע ומעורר את כל החושים, כך שמומלץ לכם לטעום אגורו מיסו רול, סקה יקי, קומבו טומיי, טייפון סשימי פוטומאקי, ועוד שלל שילובים וקומבינציות המאתגרות את החך.
זה סושי, תל אביב
ענבר ואיב זרוק החליטו לפני 13 שנים לעזוב את העבודות "המסורתיות" שלהם, וללכת בעקבות האהבה הגדולה לעולם הקולינריה היפני ולזיקתם לאוכל בכלל, ולגלגל סושי לפרנסתם במטבחם הביתי. כאן הסושי מתבסס על חומרי הגלם טריים בשילוב ירידה לפרטים הקטנים ביותר: מצלחות הקרמיקה וכלי ההגשה שעוצבו במיוחד עבור כל מנה, דרך אריזות המשלוחים המיוחדות שפותחו לשמירה על איכות המנות, ועד לשירות המוקפד - כך שמובטחת לכם חוויה יפנית סוחפת.
דרבי בר דגים, תל אביב (כשר)
בלב העיר הגדולה, ברחוב יגאל אלון, תמצאו את דרבי בר דגים - מסעדת דגים כשרה. הבאים בשערי המקום יכולים ליהנות מאווירה נינוחה, נעימה וחסרת יומרות, תפריט בו כל אחד ימצא את מבוקשו, והכל במחירים הוגנים. במטבח מכינים מבחר דגים טריים, פסטות מושקעות, סלטים תוצרת בית, לחמים טריים, מנות ילדים, וכמובן - סושי משובח המגיע בשלל קומבינציות וצורות וניתן ביד רחבה ובחיוך אדיר - ככה אנחנו אוהבים את הסושי שלנו!
אונמי, תל אביב
בואו להכיר את אחת המסעדות היפניות הוותיקות בישראל - אונמי מהשוכנת בברחוב הארבעה בתל אביב. את פניכם יקבל צוות המקום עם ברכת 'היראשיימאסה', ברוכים הבאים ביפנית, ואז תובלו כלאחר כבוד על ידי המארחת לשולחן שהזמנתם. התפריט כולל מנות מהמטבח היפני המסורתי ותפריט סושי עשיר ומגוון. את הסושי מכינים כאן צוות מאסטרים בעלי ידע רב ויד מקצועית מיומנת, היוצרים רולים, סשימי וניגירי יפי מראה, עם קריצה מתמדת לעולם היפני המודרני.
-
קמפאי - סושי איכותי בדרום
-
קיוטו - מטבח יפני בהרצליה פיתוח
-
נאמוס - תענוג למכורי הסושי
-
איפה הסושי הכי טוב בארץ?