מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

יווניות מומלצות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

צ’ייסר אוזו, הרבה שמן זית טוב ומוזיקה ים תיכונית – 4 מסעדות שמצליחות להביא את האווירה של הטברנות היווניות לישראל בצורה מושלמת.

המטבח היווני זה הרבה מעבר לרק אוכל, ולאכול בטברנה יוונית זה אומר, כמובן, לאכול אוכל משובח וטעים – אבל זה גם אומר להשתכר מאוזו, לרקוד ולשמוח ואפילו לשבור איזו צלחת.

אבל מה עושים כשיש תקופה לחוצה בעבודה וחופשה רגועה באתונה לא נראית באופק? מוצאים טברנה יוונית-ישראלית!

אז בשביל שלא תצטרכו לפנטז בלילה על טיסה ליוון, מצאנו לכם ארבע מסעדות יווניות אותנטיות שידאגו לכם לחגיגה אמיתית, ולא רק מבחינת הטעמים.

גרקו


אם חיפשתם אוכל יווני אמיתי ועד היום רק התאכזבתם, כנראה שעוד לא פגשתם את המסעדה של צביקי עשת והשף אליאב גולדנברג. הצמד עבר מסעות קולינריים מקיפים ויסודיים בכל רחבי יוון כדי ללמוד איך לספק לנו את המטבח היווני במלוא הדרו.

לגרקו יש כבר שני סניפים מצליחים שכובשים את הקהל הישראלי בכל פעם מחדש – האחד בהרצליה והשני בתל אביב, ומאז שהם נפתחו לא הפסקנו לשמוע המלצות ושבחים.

מה בתפריט?

איך אפשר לשתות אוזו בלי כמה לחמים יוונים שירפדו את הקיבה? פיתות בגריל עם שמן זית וזיתים שיגרמו לכם לוותר על הדיאטה, מנת חימני דומטה שהיא בעצם מנה של גבינת פטה ועגבניות שמגורדות ומוגשות יחד עם שמן זית ואורגנו יווני ולחם הרים יווני שנצלה על הגריל וממולא בגבינת קפלוטרי וגבינת פטה.

מהראשונות הקרות אנחנו ממליצים על הצזיקי המעולה, על הפאסולי מברומטיקו, מנה של שעועית שחורה עם עלי מנגולד, שמיר, פלפלים קלויים ורוטב של חומץ ושמן זית ועל הדיסקו, מגש של 10 טעימות מהראשונות הקרות - למי שרוצה להתפנק. מהראשונות החמות חובה לנסות את הצ’יפס זוקיני הלימוני המעולה, את היאורטלו, קבב יווני המוגש על קריספי פיתה עם תמרהינדי וציזיקי ועל מאפה 12 האלים, בצק פילו מטוגן שממולא בגבינת פטה עם דבש.

מהעיקריות הקרות אנחנו לא מווותרים על הדאקוס טרטר ים שמגיע על לחם גריל עם סקורדליה, הרבה ירקות טובים, צלפים וצ’יפס ארטישוק ועל סלט הקטרינה, סלט מעולה של סלקים, אגוזי מלך ופטה כבשים, ובעיקריות החמות שמענו דברים טובים על האורזו פירות ים שמגיע עם המון פירות ים ורוטב של זעפרן, ציר דגים, זוקיני וחמאת עיזים ועל המוסקה המעולה המוגשת בליווי רוטב בשמל.

אבל רגע, ארוחה יוונית בלי סופלקי וגירוס? לכו על הסופלקי פרגיות, על הגירוס עגל וכבש ותעשו לעצמכם טובה ונסו גם את הפאבה המסורתית, קרם של אפונה צהובה עם פלפל חריף, זיתים בצל סגול ושמן זית.

זואי


מסעדה יוונית עם כשרות זה מצרך נדיר בימינו, וזואי היא אחת האופציות השוות מכל אלו שפועלות בארץ.
זואי ממוקמת בחצר השוק של כפר סבא ודואגת לשמור על אווירה יוונית אותנטית מאוד ואוכל שנאמן למקור בצורה מרשימה, עם התמקדות בהרבה סלטים טריים וטעימים ותפריט על טהרת הדגים.

ואם במקרה יש לכם בוקר שישי פנוי – שווה לבלות אותו בבראנץ’ היווני המיוחד של זואי.

מה בתפריט?

פותחים שולחן עם עלי גפן ממולאים המוגשים עם נגיעות נענע, גרידת לימון ושקדים קלויים, פסקאדו, קציצות דג ים טרי המוגשות על תבשיל ירקות וציר דגים עם נגיעות של טחינה ועלי פטרוזיליה ודומטה טוטו, סלט של עגבניות טריות היישר מהשדה שחתוכות גס ומתובלות בבזיליקום רענן וזיתי קלמטה.

נסו את אחד הסלטים, בשביל הבריאות – אנחנו ממליצים על הבלקני שמורכב מחסה ומיקס עגבניות ומוגש עם זיתי קלמטה, גבינת פטה והרבה אורגנו ועל סלט השווארמה ים, סלט ירקות מעלי תרד, חסה ועגבניות שעליו מונחים נתחים של טונה אדומה שנצרבו על המחבת.

בעיקריות תמצאו מאפה בלקני מעולה, בצק פילו הממולא בכרישה, חציל שרוף, גבינת פטה וביצה שמגורדת מלמעלה ומוגש לצד סלט מרענן ויוגורט נענע מרענן לא פחות, דגים פריכים בטיגון עמוק בציפוי קמח עם תחמיץ עשבי תיבול, סופלקי עם סלמון שמוקפץ על בצל ופלפל ודג ים שלם טרי המוגש עם רוטב שום, לימון וטימין עם אורז, סלט או תפוחי אדמה בתנור.

יאסו


ממש מרחק נגיעה מהחופים של תל אביב, מסעדת יאסו המעולה של השף אביב משה מגישה לסועדים שמגיעים מכל הארץ אוכל יווני איכותי, משובח ומוקפד. האווירה כאן תמיד מעלה לנו את מצב הרוח וגורמת לנו לרקוד ואם תתפסו אותנו בין ביס לביס, תוכלו לראות את החיוך גדול שמרוח לנו על הפרצוף.

אם אתם מחפשים את החוויה המושלמת, שווה להגיע להופעות לייב שמגיעות למקום בכל יום ראשון, שלישי ושישי בצהריים.

מה בתפריט?

מעבר לתפריט הרגיל, ליאסו יש גם תפריט של עסקית ערב ותפריט ייחודי שמיועד במיוחד לקבלת שבת.

התחילו עם הסלט היווני הקלאסי של יאסו, סלט של עגבניות שרי ומלפפון עם עלי רוקט צעירים, פלפל שושקה ובצל סגול המוגש עם זיתים וגבינת הפטה המשובחת של מחלבת המאירי, זיתים מהאיים של יוון, מנה של מיקס זיתים יווני אמיתי ועם לחם פרנה המוגש עם רסק של עגבניות עם שמן זית, שום אפוי וממרח זיתי קלמטה.

מוכנים לעיקריות? סנפקוריזו, ריזוטו מיוחד עם קבב דגים מתובל היטב עם שום, מנגולד ולימון, שרימפס מרוקאי עם חמאת אריסה, אגוזי מלך, ארטישוק תרד ותפוחי אדמה קריספיים וקבב קצבים מעגל וטלה המוגש עם טחינה שחורה, ירקות שרופים בגריל, בצל עם סומק, עלים רעננים, ממרח סילאן וקרעי פרנה צלויה.

יאמאס


מי היה מאמין שדווקא באם הדרך נמצא את אחת הטברנות המוצלחות בישראל?
יאמאס היא טברנה יוונית ששומרת על המסורת, אבל גם לא שוכחת להישאר מעודכנת ולהגיש אוכל שמותאם בדיוק למה שהקהל הישראלי אוהב.

תוכלו למצוא כאן גם הופעות חיות על בסיס קבוע – התוספת הכי נכונה לארוחה יוונית אותנטית.

מה בתפריט?

ביאמאס תמצאו מגוון גדול של ראשונות כמו גבינת חלומי שנצרבת בגריל ומוגשת עם ריבת ענבים על מצע עלי רוקט, אתונה מכמורת, מנה של עלי פילו שעוטפים גבינה יוונית בליווי סירופ דבש, שומשום קלוי ועלים ירוקים ושרימפס לוהט עם חמאת עגבניות, שום ולימון.

הגענו לעיקריות – גירוס טבעוני מעולה במילוי טופו, פטריות וכרובית עם הרבה ירקות רעננים, פלפל חריף וטחינה, סופלקי עם קבב עגל או נתחי פרגית המוגש עם יוגורט או ציזיקי וירקות קלויים, סטיפאדו קפריסאי, תבשיל מבשר עגל שבושל עם עלי דפנה, פלפלים והמון שמן זית שמוגש במחבת חמה ועטוף בלחם הבית ומולים באוזו שנצלים במחבת עם עגבניות, שום, עשבי תיבול, חמאה וכמובן, קצת אוזו טוב.