מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אריא - פשוט חגיגה בפה!


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השבוע דניאל גרוס ביקרה במסעדת אריא הידועה וסיכמה את הערב המוצלח כחגיגה.

מגוון המסעדות באזור תל אביב הוא רב, האתגר הגדול הוא למצוא מקום היודע לחבר בצורה מושלמת בין חוויה קולינרית עשירה להנאה מהמקום והאווירה.
במסעי אחר מסעדות טובות בתל אביב אני תמיד מתרגשת מכיוון שאוכל בשבילי הוא סיפור אהבה מתמשך. בעוד שאנשים סביבי אוכלים כדי לשבוע אני אוכלת כדי ליהנות. על מסעדת אריא שמעתי מזמן והחלטתי שהגיע הזמן לקפוץ ולבדוק על מה מדובר.


עיצוב המשלב בין ישן לחדש


אריא ממוקמת בנחלת בנימין 66 במבנה משומר ויפה, המתפרס על 2 קומות. בקומת הקרקע נמצא בר צעיר ותוסס ובקומה השנייה נמצאת מסעדה מעוצבת. בכניסה קיבלה אותנו מארחת עם חיוך נעים והפנתה אותנו למסעדה בקומה העליונה. המסעדה מעוצבת באופן מודרני אשר ממזג בין הישן לחדש עם תאורה חמימה, בריקים וקורות עץ בתקרה. האקוסטיקה במסעדה טובה ומאפשרת לנהל שיחה נעימה.

פתחנו את הערב עם קוקטייל STRAWBERRY FIELDS על בסיס רום ומחית תותים אשר מכינים במקום ועם קוקטייל VIVE LE FRANCE על בסיס שמפנייה, תפוח עץ וקינמון שנותן עקצוץ עדין של חריפות. בתור זוג שמעדיף קוקטיילים מתקתקים הבחירה הייתה מצוינת.

ראשונות מיוחדות


מפני שרצינו לחוות מגוון גדול של טעמים החלטנו להתמקד במנות הראשונות והשארנו מקום למנה עיקרית אחת.
למנות ראשונות הזמנו נוני טוקי- משמעות השם היא "לחם בוכרי"- המנה מגיעה עם 2 טארטלטים של בצק דק וקריספי הממולא טרטר בשר קצוץ בשילוב בצל ועשבי תיבול. שילוב המרקמים בין הטארטלט הקריספי עם רכות הבשר בפה ועשבי התיבול יוצרים חגיגה של טעמים. מנה נהדרת להתחלת הערב.
טרטר דגים - מנה של טרטר דג ים עם טונה אדומה בשילוב תפוחי עץ, חלפיניו ופרחים אכילים המונחים על מצע של ויניגרט תוסס. מנה חדשה יחסית, יפיפה ופרשית אשר משלבת משחק טעמים עדין של חריפות ומתיקות בביס אחד.
שישברק גבינות מלוחות – כיסונים דקים ורכים ממולאים בקישוא המונחים ברוטב של קציפת יוגורט כבשים ונגיעות של נענע העוטפים את כל המנה ונותנים לה את החמימות הנעימה. ההפתעה של המנה היא המיני קישוא שנמצא לצד הכיסונים עם טעם מעולה של חריכה על האש. מנה מנחמת וטעימה.
סקאלופ – ואיך אפשר בלי מנת הדגל של המסעדה שנמצאת בתפריט עוד מיום היווסדה. לא סתם שמה הולך לפניה. הסקאלופ (המרשמלו של פירות הים) עשוי במידה הנכונה לאחר שהוקפץ על המחבת וקיבל השחמה קריספית טעימה. הסקאלופ מונח על מצע קרם חמאתי סמיך של שקדים בציר סרטנים כחולים. מנה מעולה, שכיף להמשיך לנגב את הרוטב עם לחם המחמצת שהזמנו.

צוות גדול, מקצועי ומרשים


ראוי לציין כי כמות אנשי הצוות במסעדה הייתה גדולה. הם נתנו מענה אישי ומקצועי וידעו להתאים את המנה הנכונה בהרכבת הארוחה. מושיקו השף (בנוסף לשף ולבעלים גאי גמזו) אשר חוגג כבר 9 שנים במסעדה, נותן את הט'אצ הייחודי שלו למנות תוך תשומת לב לפרטים הקטנים.
מושיקו גם דאג להסתובב בין הסועדים ונתן תחושה נעימה ומזמינה.

הגענו לעיקרית


למנה עיקרית הזמנו מוסר ים – נתח פילה מיושן צרוב על הגריל ובתנור עם נתחי ארטישוק צלויים ומחית של ארטישוק. המוסר היה עשוי בצורה מושלמת בציפוי קריספי בחלק העליון של העור. מחית הארטישוק האוורירית הזכירה לי קצפת אשר נמסה בפה. פשוט מנה נהדרת.

אי אפשר בלי קינוח


לקינוח הזמנו את מנת הספיישל - קנולי מוופל שקדים במילוי שוקולד ג'נדויה של אגוזי לוז וקרם שקדים, לצד רוטב שוקולד על בסיס קפה וכדור גלידת וניל קלאסית. הביס של הוואפל הקראנצ'י המתוק אשר נטבל ברוטב עם המרירות של הקפה וגלידת הווניל יוצרים ביס מעולה. קינוח מצוין לסגירת הערב.

לסיכום


קיבלנו חוויה קולינרית נפלאה ועשירה, האוכל מוקפד והמנות מתאפיינות בחומרי גלם טריים. נהנינו מהאווירה וללא ספק נחזור לשם שוב.