ישראל מיישרת קו עם הקולינריה העולמית, וגם בארץ, תוכלו למצוא לא מעט מסעדות יוקרתיות שהתמקמו להן דווקא בתוך בתי מלון. אם אתם חושבים על אוכל סטנדרטי, כדאי שתחשבו שוב, כי בעצם מדובר כאן על תפריטי שף מיוחדים. יצאנו לבדוק בשטח, וחזרנו עם המלצה על מסעדות בבתי מלון, וגם אנשי בשורה אנחנו: בכולן אפשר לסעוד גם ללא לינה
אלנה, מלון דה נורמן, תל אביב
מלון הבוטיק דה-נורמן ברחוב נחמני נתפס כיהלום נוצץ במיוחד, ובתוכו תמצאו את אחת מהמסעדות המסקרנות והמפתיעות בעיר הגדולה - אלנה. השף הסופר מוכשר, ברק אהרוני, מנצח על מטבח הנותן במה לחומרי גלם מקומיים בשילוב נגיעות ים-תיכוניות, והכל מוגש בצורה אלגנטית, המתכתב עם המבנה היפהפה שבו שוכנת המסעדה. אלנה היא מסעדה שלא פוגשים כל יום, וגם התפריט שלה הוא כזה המורכב מקטגוריות, של ירקות, פסטה, דגים ופירות ים, ומנות בשר, המוגשים במגוון כלים, מחבתות וצלחות בגווני פסטל.
דיינינגס, מלון דה נורמן, תל אביב
עוד במלון הבוטיק היוקרתי דה-נורמן, והפעם בקומה השלישית, תמצאו את דיינינגס, יפנית שהגיעה אלינו ישירות מלונדון, והיא בעצם שילוב של טאפאס יפני מסורתי בסגנון איזקאיה עם סגנון בישול אירופי מודרני. דיינינגס מתהדרת במטבח פתוח המאפשר לצפות בשפים בפעולה ועל כל תהליך הכנת היצירות הקולינריות, טרם הגעתן לשולחנות הסועדים. מה בתפריט? קרפצ'ו סי-באס ברוטב פונזו, עם קוביות פונזו ג'לי וסלסת כמהין; באן - מיני בורגר שחום-פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים במילויים לבחירה, וכמובן מגוון עשיר של סוגי סושי שיעורו את כל בלוטות הטעם.
אוליב ליף, מלון שרתון, תל אביב
על קו החוף, בקומת הכניסה של מלון שרתון שוכנת אוליב ליב, אחת החלוצות בז'אנר 'מסעדות בבית מלון'. אוליב ליף היא מסעדה ים תיכונית כשרה המשדכת בין טעמים מקומיים לכאלו המגיעים מעבר לים. את המטבח מוביל השף שמעון ממן, היוצר מנות השמות דגש על מרכיבים דוגמת עשבי תיבול רעננים, תבלינים ארומטיים, שמן זית כתית מעולה, ירקות ופירות עונתיים-טריים. והבונוס, מחלון המסעדה נשקף נוף פנורמי מרהיב של טיילת העיר והים התיכון.
הוטל מונטיפיורי, מלון הוטל מונטיפיורי, תל אביב
לא משנה באיזו שעה של היום, תמיד תמצאו את מסעדת הוטל מונטיפיורי בתפוסה מלאה באנשי עסקים ומובילי דעה מהארץ ומרחבי העולם. מוזמנים כאן לחוויה קולינרית מענגת המחברת בין המטבח הצרפתי המהודק לקסם של המטבח הוויאטנמי, המבוסס על מרכיבים מקומיים וכאלו המיובאים מחו"ל. מנות מומלצות: קריספי צ'יקן; פילה בר-ים עם אפונת שלג וקרם פטריות; צלע חזיר עם בייקון ומנצ׳גו; ופילה בקר עם כבד אווז ״טורנדו רוסיני״.
הקומה ה-11, תל אביב
לראות את תל אביב מלמעלה. מי שישב לאכול במסעדת 'הקומה ה-11' הממוקמת במגדלי עזריאלי, לבטח ישמע ברקע בליל שפות דוגמת אנגלית, צרפתית, ספרדית וסינית, זאת כיוון שמדובר במסעדה שמאכילה לא מעט אורחים מרחבי העולם. תפריט המסעדה מורכב ממבחר מנות שף כשרות וקלאסיות לצד מנות מפתיעות פרי דימיונו של השף אסף מישקובסקי. לצד נתחי בשר משובחים, דגים או מנות צמחוניות, ישמח הברמן של המקום להציע לכם ממבחר יינות הבוטיק, קוקטיילים ומשקאות אלכוהוליים שיעצימו את ההנאה מכל ביס.
קווקז, תל אביב
במלון מיאמי הנמצא בלב תל אביב, ברחוב אלנבי הסוער ועמוס האטרקציות, נמצאת מסעדת קווקז, כך שמומלץ להגיע אליה אחרי או לפני, הליכה קצרה לאורך חוף הים, סיור בשוק הכרמל, שופינג במרכז קניות דיזינגוף סנטר, סיבוב גלריות ועוד. מסעדת קווקז מציעה לסועדים בה מנות מנחמות דוגמת שישליק דג, צלעות כבש, מרק רגל, קרפלך, קבב כבש, שישליק עוף, רגל קרושה, דג מלוח, קוויאר אדום ועוד הרשימה ארוכה.
אברטו, גדרה
במושבה גדרה נפתח לפני שנתיים ביסטרו שף שהתמקם לו בקומת הקרקע של מלון ספא בוטיק. בראש צוות המטבח עומד השף אסף שטרן המוביל מטבח מודרני ועדכני בלוקיישן פסטוראלי ומרגיע שמבטיח לרגש אתכם קולינרית. בתפריט המסעדה מנות כמו סלט של קלמרי, מולים קונפי ביוגורט יוזו, סלט עדשים עם סלרי, משמש, טחינה גולמית, חמאת עגבניות וקולי ירוק; חצי עוף מפורק ללא עצמות בגריל פחמים; לינגוויני קרבונרה; קפלטי בקר עם קרם ארטישוק ים ועוד.
טאג' מאהל, ים המלח
היא ממוקמת במקום הכי נמוך בעולם, במלון לאונרדו אין הסמוך לים המלח, ובדיוק משם טאג' מאהל מציעה לאורחיה חוויה ייחודית המשלבת בין מזרח למערב. בטאג' מאהל אוהל בדווי ממוזג עם עיטורים מרוקאיים ופינות ישיבה נוחות, מוזיקה מזרחית אותנטית, ריקודים, כל סוגי המשקאות ואפילו רקדנית בטן ומעגל מתופפים. בתפריט: ממיטב המטבח המזרחי. בין המנות המומלצות: צלעות כבש, דניס שלם על האש, מיקס גריל משובח שעושים על האש לצד סלטים טריים, פיתות על סאג' עם שמן זית ולבנה, ועוד. יהיה שמח
אורטוריו, זכרון יעקב
במושבה הקסומה והפסטורלית, זכרון יעקב, על קצהו הדרומי של רכס הכרמל, שוכן מלון יוקרה - אלמא, ובו תמצאו את אורטוריו. המסעדה הנושאת שם לא ישראלי, טומנת בחובה דווקא את תמצית החוויה הקולינרית הישראלית: טעמים ים תיכוניים כשרים תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם מקומיים בשילוב סגנון בישול הנאמן לפשטות הישראלית, כזה שאינו סובל מתחכום יתר. בין המנות המומלצות תמצאו פילה בס סלע על מצע של קרם שעועית, סלט טאבולה פריקי ורימונים, צלעות טלה, אספרגוס על מצע סלסה עגבניות, טליאטלה טונה צרובה ברוטב פרובנסיאל ועוד שלל טעמים מרתקים.
-
דיינינגס, מלון דה-נורמן, תל אביב
-
אורטוריו, מלון אלמא, זכרון יעקב
-
אברטו של השף אסף שטרן
-
בלקסטון, במלון בוטיק אינדיגו, רמת גן