מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פסטיבל היין במטה יהודה 2022

יובל בלנקובסקי ממליץ על אירועי תוכן מגוונים ומרתקים מלאים ביין.

לקראת חג השבועות הקרוב אני מציע לכם לנסות ולהכיר את אזור היין החדש של ישראל אזור הרי יהודה שחוגג בימים אלו את פסטיבל היין השנתי שלו. הפסטיבל מתקיים השנה לראשונה לצד ציון ההכרזה וההגדרה המשפטית של מטה יהודה כאפלסיון היין (אזור יין) הרשמי הראשון של ישראל. הפסטיבל ייפתח באירוע מרכזי חגיגי שיתקיים ביום חמישי ה-2.6 החל מהשעה 20:00, בגן התנכ"י של מלון יד השמונה. באירוע יציגו 35 יקבים מהאזור כולו. המבקרים יוכלו לטעום מבחר יינות משובחים מכרמי האזור ולהכיר את הייננים ובעלי היקבים עלות הכניסה: 60 ₪ כוללת כוס יין וטעימות ללא הגבלה.

במהלך 4 סופי השבוע שלאחר אירוע הפתיחה (3.6-25.6), תתקיים סדרת אירועי תוכן מגוונים ומרתקים, שיחשפו בפני המבקרים אוהבי היין והקולינריה את המסע המרתק של התפתחות ייננית וחקלאית לצד מפגשים וסיפורים אישיים של האנשים שמאחורי תעשיית היין של מטה יהודה.

אחד היקבים האיכותיים המקוריים ביותר של אזור יהודה הוא יקב סוסון ים. היינן הצבעוני של היקב, זאב דוניה, היא איש קולנוע וספרות. העשייה הייננית שלו שלובה בתוך עולמו האינטלקטואלי, ולכן רוב היינות נקראים על שם קולנוענים וסופרים בעלי שם. לצד זאת דוניה עוסק בעשייה פורצת דרך בתחום היין. דוניה ייבא לפני מספר שנים מספר זני ענבים ייחודים כמו סנסו וקונואז'. לצידם דוניה מייצר יינות לא רק משמרים תעשייתיים (דומים לשמרים שקונים לעשיית לחם, השמר אחראי על השלמת התסיסה והפיכת הסוכר שבעסיס הענבים לאלכוהול) אלא גם משמרי בר – השמרים הטבעיים שנמצאים על הגפן. השימוש בשמרי בר מאפשר ליין לפתח קשת רחבה ומגוונת יותר של טעמים, מאידך קשה לשלוט על תסיסה המבוססת על שמרי בר ולכן דוניה לוקח סיכון מסוים שתהליך העשייה של היין לא יושלם במלואו, והיין לא יהיה מוכן.
לטעמי היינות הלבנים של דוניה הם מצטיינים במיוחד, הם יינות פריכים רעננים וקלילים ולצד זאת מגוונים ועשירים בטעמים. טעמתי את השאנין בלאן -wild שנעשה משמרי בר וזהו יין מרתק וטעים להפליא. הענבים, והשמרים הטבעיים שעליהם, מגיעים מכרם הנחלה האורגני שבמושב בר גיורא. אם יוצא לכם תוכלו לטעום גם השנין בלאן הרגיל של היקב העשוי בעזרת שמרים מתורבתים תוכלו להשוות בין השניים, שני היינות טובים מאוד אבל שונים בטעמם.
טעמתי גם את הגרסיה – יין רוזה העשוי מזני הענבים גרנאש, סנסו וקונואז. זוהי תרכובת קלאסית ליינות רוזה מאזור פרובאנס שבצרפת. כאמור, הסנסו והקונואז הם זני ענבים הנמצאים באופן בלעדי בארץ ביקב סוסון ים.
אחרון חביב טעמנו גם את היין החדש של היקב עוז (על שם הסופר עמוס עוז). זהו בלנד יוצא דופן של סנסו, גרנאש, ומעט קברנה סוביניון ופטיט סירה. דוניה אומר כי הוא מוצא את היין הזה טוב במיוחד משום שלמרות שיש ליין גוף קל יחסית, היין עשיר מאוד בטעמים, יש בו מורכבות גדולה המורגשת בחלל הפה. אין ספק שישנם פנינים רבות בתוך אזור היין של מטה יהודה, ויקב סוסון ים הוא פנינה מיוחדת במינה שמספקת חווית יין עשירה ומתגמלת.