הנה כמה דברים מפתיעים על קלאודיו ספוזניק, השף והבעלים של קייטרינג ''אסאדו גורמה'': הוא עלה לארץ לבד בגיל 18 ומיד ידע שיחיה פה את חייו; הוא עוסק במקצוע מאז מלאו לו 12; ולפני שנה נסע במיוחד לקובה להביא אביזרים לאירועי הקייטרינג הדרום-אמריקאיים שלו. שאלון עם בשר
הבעיה בערבסקה היא לא מה לאכול אלא על מה לוותר. הנה, כבר בתור התחלה נוחתת על שולחננו ערימת פיתות ולאפות מהבילות שנאפו בזה הרגע, יחד עם עשרה סוגי סלטים ובהם חומוס לבנוני עם גרגרים, כרוב כבוש קלות, גרגר נחלים עם רימון, טאבולה, והכי פשוט ומפתיע, סלט עגבניות קלופות בלוויית בצל ונענע
לאון לאוגינקי נולד בסנט פטרסבורג שברוסיה, ''לנינגרד לשעבר'', ועלה לארץ ב- 1990 בהיותו בן 22. מאז הספיק לבשל בביקס במרינה בת''א, בננה בר, בדיניץ ובמקומות נוספים ועכשיו הוא בנוץ', ברמת השרון, מתמחה באוכל אסיאתי
על התפריט המבטיח של מסעדת מארי בנוה צדק אחראי לאון אלקלעי, מהדמויות הססגוניות בענף ומהשפים היותר מוכשרים במקומותינו. אם צריך לחלץ ממנו משפט אופייני, זה יהיה כנראה ''הלאה הטרנדים!''. בינתיים הוא חולם על היום שישיבות הממשלה ייפתחו בדיון על ארוחת הצהרים
מי משיק תפריט קיץ חדש? איפה תמצאו פסטיבל פירות ים? ואת איזו מסעדה תמצאו ביריד ''חוצות היוצר'' בירושלים? רביעייה מיוחדת
המטבח של רמה פתוח רק בסופי שבוע ובלילות ירח מלא, כי כדי להתמסר לארוחה מורכבת ומענגת כל כך צריך פנאי. לימור פורת הגשימה השבוע חלום ואכלה שם ארוחה שעשתה הרבה כבוד למטבח הישראלי המקומי. אלא שלמחרת היא גילתה שהחלום שלה לא השתנה הוא רק התעצם והיא ממשיכה לפנטז על הרגע בו תחזור לשם
א', חובבת שוקולד ידועה, אהבה מאוד את מנת הכנפיים בצ'ילי ושוקולד של ''לה הולה''. אני התחברתי לרעיון קצת פחות ולא ויתרתי על הקינוחים: קרם חלבה ואגוזים על מצע שוקולד, וקרם ריבת חלב על מצע של בראוניז
אז מה קורה בשבועות - חג הגבינות? מיטב המסעדות מציעות עסקיות וארוחות לחג, וכן מגוון מנות ותפריטים מיוחדים לחג השבועות.
נווה צדק חוגגת השבוע שוב עם פסטיבל של הצגות, סיורים מודרכים בשכונה הציורית והמיוחדת, מופעי חוצות וארוחות במחירים מיוחדים של 60-80 ₪ לאדם, במסעדות השונות. הנה ארבע דוגמאות שיפתחו לכם את התיאבון
לא רק ילדים אוהבים אוזני המן, בטח כשמדובר בכאלה הממולאים בקרם פטיסייר ופצפוצי שוקולד, בברולה קפה או באוזניים שעשויות בכלל ממרציפן. ארבע המלצות חמות ומתוקות לאוזני המן שירבו בשמחה
העונה הכי נפלאה לפיקניקים כבר כאן וזה בדיוק הזמן לארוז סל, מחצלת ואולי גם ערסל ולצאת ליהנות מהפריחה. אם ההכנות כבדות עליכם, הנה כמה מסעדות בטבע, פתרון מושלם לעצלנים
כבר לפני מאה שנה אובחן באירופה דיכאון החורף, דכדוך המתאפיין במצב רוח ירוד ומתוח, חוסר חשק לצאת מהבית ומשיכה למיני מאפה, פסטות, שוקולדים ומתוקים.
סביר להניח שגם ביום העצמאות הקרוב ימצא את עצמו דורון וודקה, השף של אסאדו דון לאון, ליד הגריל. אפילו כשחברים מזמינים אותו לאכול, הוא אומר, הוא תמיד מוצא את עצמו בסוף שם. לבוש בחולצה ארוכה כדי לא להיכוות בזרועות ועם מאוורר צמוד (בשבילו, לא בשביל הגריל).
בהתאם לשם המסעדה תפריט המנות העיקריות מחולק לפי ארצות, כך שתוכלו לבחור בין השגריר הסיני, המקסיקני, האיטלקי וכו'. אני בחרתי כמובן בשגריר האמריקאי, סטייק אנטריקוט בליווי רוטב יין.
ארבע מסעדות בינלאומיות מומלצות במיוחד, לאות הזדהות עם שבוע האדריכלות הבינלאומית בתל אביב.
הוגשו לי שתי ביצי עין עשויות ב ד י ו ק כמו שאני אוהבת – הפוכות אבל רק לרגע קט כדי שהחלמון ישאר רך וקטיפתי ואז אוכל בלי שאף אחד יראה אותי (נו, כך קיוויתי) לנגב אותו מהצלחת עם פרוסת הלחם בחמאה.
טמפטיישן אחד המקומות הבודדים באלנבי שמשלב אוכל טוב, אלכוהול איכותי, אווירה מיוחדת שמפתים לחזור ולבלות במקום פעמים נוספות.
אם אתם מבקשים לרכוש עוגיות מזרחיות מצויינות – זה המקום. אם בנוסף אתם מתגעגעים לחופי סיני, לבתי קפה בפוקארה, או ... לשנותיכם האבודות – בואו לבלות כאן שעתיים.