מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם לאון לאוגינקי ממסעדת נוצ'


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לאון לאוגינקי נולד בסנט פטרסבורג שברוסיה, ''לנינגרד לשעבר'', ועלה לארץ ב- 1990 בהיותו בן 22. מאז הספיק לבשל בביקס במרינה בת''א, בננה בר, בדיניץ ובמקומות נוספים ועכשיו הוא בנוץ', ברמת השרון, מתמחה באוכל אסיאתי

''אין דבר כזה אוכל רוסי'', מסביר לאון לאוגינקי בתשובה לשאלה 'מה הוא חושב על המטבח הרוסי?'. ''רוסיה היא מדינה כל כך גדולה ובכל אזור מבשלים אוכל שונה לגמרי. יש אזורים שבהם האוכל הוא מורכב ועשיר בתבלינים, יש אזורים שבהם הבישול הוא אירופאי קלאסי והרבה יותר בסיסי''. הוא עצמו, הוא מספר לי, לא בישל כבר שנים אוכל רוסי, ''אני מחובר למטבח היפני והאסיאתי, במיוחד לדגים ולפירות ים''.
מה הדבר שאתה הכי אוהב במקצוע?
''אני אוהב לקוחות מרוצים. זה כיף. מה שאני מאוד לא אוהב במקצוע זה שהרבה פעמים צריך לבשל בלחץ''.

השאלון
שם: לאון לאוגינקי.

מסעדה: נוץ'.

עבודות קודמות: ''ניהול ופיתוח מטבחים מסעדת ביקס במרינה בת''א, ננה בר, דיניץ ועוד''.

לימודים: ''הנדסת מזון תעשייתי וקולינריה בסנט פטרבורג וממשיך ללמוד כל החיים''.

סגנון בישול: ''יצירתי''.

מנת דגל: ''פרגית סטאי''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''הגפילטע פיש של סבתא''.

לעולם לא אבשל: ''מה שלא אהיה מסוגל לאכול בעצמי''.

חומרים אהובים: ''מרכיבים חזקים שמפיחים חיים במנה''.

תבשיל אהוב: ''מרק בויאבז עשיר''.

מסעדה אהובה: ''רפאל''.

השראה: ''התיאבון נותן לי השראה''.

הקהל הישראלי: ''כשהאוכל טוב, אוכל הרבה''.

חלום: ''שיהיו בארץ טבחים טובים בשפע''.

רוטב וואסאבי (מתאים כרוטב לסלט ירוק אסיאתי וכליווי לדגים ופירות ים)
החומרים הדרושים:
10 גרם וואסאבי יבש
60 מ''ל מים
210 גרם מיונז
20 גרם דבש
20 גרם חרדל דיז'ון גרגירים
5 גרם רוטב סויה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבל עיסה אחידה.

נוצ'
הסייפן 31, נווה רסקו, רמת השרון
טלפון: 03-5403333