''האוכל בסנגם פשוט מעולה... שילוב של תיבולים עדינים, מדויקים להפליא, עם טיגון לא מוגזם, וגודל מנה אופטימלי ולא מעיק....''. נדב אבידן ביקש, בחשש קל, להתנסות בחווית האוכל ההודי במסעדת סנגם - והפך לתלמיד חרוץ ונלהב
ועושה שם פלאים. נדב אבידן חזר נפעם מדונטלה, מסעדה איטלקית כשרה, המציגה תפריט מפתיע בנוף המוכר של האוכל האיטלקי: ''הניוקי המוקרם הוגש עם רוטב נפלא ומיוחד, המכיל בין היתר שמנת, תרד, בצל, שום ועוד''.
''המנות היו מתובלות, טעימות, בכמויות מכובדות, עם טעם אמיתי של בית. ולא פלא - צוות המטבח במקום מורכב, רובו ככולו, מבני המשפחה...''. ענת מאור גילתה את הטברנה של דינו, מסעדה משפחתית עם אווירה, ואוכל, של בית
מסעדת מיטאס עומדת בכל הקריטריונים של קרן ויזנר לארוחת קלה ומהירה: אוכל טעים הכולל שפע של בשר, הגשה מעניינת, וישיבה שלא עולה על שעה. תוסיפו לזה עיצוב מדליק, ואווירה נעימה ונינוחה – מה עוד צריך בשביל נשנוש?
''הסלט שלי, למשל, כלל כמות נכבדה של נתחי סלמון טרי מוקפצים ברוטב טריאקי, על מצע חסות, עלי בייבי, ירקות ואגוזים. מנה גדולה וטעימה מאוד....'' שפרה צח מרוצה מהגרסה המקומית של קפה רומא, בפתח תקווה
גם על אמא שפרה צח יכול לעבור יום קשה. מסעדת סימה, המגישה אוכל ביתי משודרג טעים, בשירות אימהי ומפנק, היא בדיוק המקום הנכון להתפנק בו ולהתפייס עם החיים
לא מספיק שנועה שחר נוסעת לברזיל – היא גם יצאה להתפנק בארוחת פרידה בשאטו גליל, בר-מסעדה צמחוני, כשר, עם יינות משובחים ואוכל אלוהי. יש אנשים שחיים טוב
האם המעבר לתפריט כשר פגם בחוויה המטרופוליטנית שמספקת רשת המסעדות ניו יורק ניו יורק, הכולללת אוכל טוב, מוזיקת רקע ועיצוב הולם? כתבתנו יצאה לבדוק את הסניף ההרצלייני, וחזרה עם בשורות: נהפוך הוא
מה בסך הכל רצה גיא סופר? לצאת לאכול במסעדת האווז באור יהודה. אבל הוא הסתבך בדרך, ורק טוב ליבם של המקומיים, המכירים את המקום היטב, הושיע אותו. לפחות הוא הרוויח, יחד עם הארוחה המוצלחת, גם טיול באזור
מסעדת לה לזניה אולי נראית קטנה מבחוץ, אבל התפריט האיטלקי העשיר שלה כולל מגוון של מנות פתיחה, פסטות, ניוקי, רביולי ופטוצ'יני. וכן, כמעט שכחנו – לזניות, והרבה
לא תמיד צריך לקבוע הכל מראש, לתכנן ולהזמין מקומות, אני אומרת לו. מותר לפעמים גם להיות ספונטניים, סתם ללכת ברחוב ולהתיישב איפה שבא. אל תהיה כזה מרובע. הלכנו באבן גבירול וחלפנו על פני סושיה חדשה, מושי מושי שמה.
כל מי שמגיע ולו מעט לירושלים מכיר את המסעדה הותיקה, גונג, השוכנת באיזור שבו נפתחות ונסגרות מסעדות לעתיים תכופות. גם גונג התחדשה לאחרונה, בבעלים חדשים ובתפריט כשר הכולל סושי ותפריט המשלב מזרח ומערב באופן מוקפד.
המאפה היה קראנצ'י בפה והאנטריקוט שהונח מעליו היה עשוי במידה הנכונה. דבר שגרם לנו לשבת בנינוחות בספות המרווחות ופשוט לחייך.
יובל ביקש שנצא לאכול בשר איפשהו בעיר, ולא באחת מהרשתות הגדולות והמוכרות כי נמאס לו כבר מהן וזה תמיד אותו הדבר. עשיתי סקירה קצרה של ההיצע ובחרתי עבורו את ''טורוס'', מסעדת הבשרים שנפתחה במקום אל גאוצ'ו בלב רחוב בוגרשוב בתל אביב.
בין מועדי ישראל לשביתות המורים התכופות, התיכוניסטית הפרטית שלי נמצאת יותר בבית מאשר בבית-הספר. בפעם האחרונה ששוב התבטל יום לימודים, החלטנו לנצל אותו לטובת זמן איכות משותף. הזמן: צהריים. הלוקיישן הנבחר: ''מתוקה'', בית הקפה והקונדיטוריה הידועה שמול הסינמטק.
קרוב לצומת סגולה, הסואן והרועש, שוכנת לה מסעדת הפתיליה. המסעדה אינה גדולה אבל במסעדות העיקר הוא הטעם. אנחנו הגענו למקום בלילה והתפלאנו למצוא מקום רגוע, קצת מחוץ לעיר, עם שקט מבורך ואוויר צח.
המנות הראשונות בנמסטה מגוונות מאוד וכוללות סוגי לחם הודי רבים ושונים, כולל לחמים מתובלים כמו למשל ה ''נאן שום'', המתובל בכוסברה, גמבה קצוצה ושום, ולחמים ממולאים בירקות או בבשר: עוף, בקר טחון או כבש.
העלם הצעיר שלצידי דווקא לא מתלהב בהתחלה מהרעיון של ארוחת בוקר בערב, כך שאני מזמינה אותה לעצמי, אבל כשהיא מגיעה – שנינו מחליטים בו-במקום שמגיע לה פרס ארוחת הבוקר המקורית והמוצלחת ביותר.
מאז הגיעה לכאן בשורת האוכל המוקפץ, לפני כעשרים שנה, הוא הספיק להתאזרח ולקבל מעמד של תושב קבע. שמונת הסניפים של למון-גראס הפזורים במרכז הארץ יעידו על הביקוש. אנחנו, בסתם יום של חול, בחרנו לדגום את סניף רעננה.
האוכל של המסעדה היהודית המבוסס על מאכלים יהודיים מסורתיים פורט על נימי הנוסטלגיה כמו גם על חוש הטעם. יתר על כן, האווירה במקום נעימה ומסבירת פנים, ברוח המסורת היהודית.
התפריט בביסטרו 56 הוא חגיגה לקרניבורים: זה מתחיל כבר במנות הראשונות, שרובן ככולן כוללות בשר, כמו רול אנטרקוט, כנפיים פריכות, שיפודי פרגיות, פטה כבד, ומנה מקורית ומיוחדת שאהבנו, של פטריית פורטבלו במילוי בשר טחון, עם רוטב יין עשיר.
החלטנו לנסות את אלתר נתיב ברחוב ויצמן בת''א, קרוב לכיכר המדינה. כבר שמעתי מכמה אנשים על המקום הזה והחלטתי שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו. מקום חמים, פשוט ומעודן שנוכל לאתגר את התיאבון הבררני שלנו בו.
כל המנות שראינו היו מעוצבות ומושכות, וכמובן, גם טעימות מאוד. מנה של פטריות ממולאת באגוזים, כרישה, וגבינות על מצע של סלט ירוק ושמנת חמוצה המשיכה את החגיגה.
1868, מסעדת גורמה צרפתית כשרה בירושלים שוכנת במבנה האבן הראשון שנבנה מחוץ לחומות העיר העתיקה, בשנת 1868. זוהי כנראה המסעדה הכי מפורסמת באזור ירושלים ובהחלט שווה נסיעה מיוחדת. אבל כמו בכל מסעדת יוקרה ההשקעה באה לידי ביטוי גם במחירי המנות.