מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדות כשרות דונטלה

ארגנטינאית נכנסת למסעדה איטלקית..


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ועושה שם פלאים. נדב אבידן חזר נפעם מדונטלה, מסעדה איטלקית כשרה, המציגה תפריט מפתיע בנוף המוכר של האוכל האיטלקי: ''הניוקי המוקרם הוגש עם רוטב נפלא ומיוחד, המכיל בין היתר שמנת, תרד, בצל, שום ועוד''.

ועושה שם פלאים. נדב אבידן חזר נפעם מדונטלה, מסעדה איטלקית כשרה, המציגה תפריט מפתיע בנוף המוכר של האוכל האיטלקי: ''הניוקי המוקרם הוגש עם רוטב נפלא ומיוחד, המכיל בין היתר שמנת, תרד, בצל, שום ועוד''.


אוכל איטלקי הוא בהחלט אחד המועדפים עליי מבין כל סוגי הקולינריה העולמית. הוא טעים, הוא משביע, והוא תמיד מצליח ליצור אצלי את האשליה שאצליח להכין אותו גם בין כותלי ביתי (אני בד''כ מתבדה, אבל למה להיות קטנוניים?). כך שלאחר יום קשה וארוך שעבר עליי, לא יכולתי לחשוב על משהו יותר מרגיע ומעודד ממסעדה איטלקית.

מצויד במחשבה הזו, ומלווה בלילך, הגעתי אל ''דונטלה'', מסעדה איטלקית כשרה, שנפתחה בכפר סבא לפני כשנה וחצי. רגע לפני כל ארוחות החג המשחיתות, באנו לגלות את טעמו של המטבח האיטלקי מחדש- ומסתבר שבחרנו במקום הנכון לעשות זאת.

עם ההגעה למקום פגשנו באנדרס, אחד מבעלי המקום (השותף השני הוא איטלקי בשם ודי, אותו לא פגשנו אך שמענו עליו לא מעט..). הוא קיבל אותנו בלבביות, ליווה אותנו לשולחן, ולאחר מעט מאוד זמן התחילו להגיע המנות לשולחן. כמנות ראשונות הזמנו חציל בטחינה, כשהחציל אפוי בפסטו, ורוטב הטחינה מלווה בביצה ופטרוזיליה - מנה אלוהית, לא פחות. איתה הגיע לשולחן אנטיפסטי מסורתי, עם חציל, פלפל קלוי, בטטה ופטריות, בתוספת לחם קלוי. מנה פשוטה יחסית, אך ניכר גם בה ידה הבוטחת של השפית במקום. נאבקנו בצורך העז להזמין עוד חציל בטחינה, כשאנחנו מנסים להזכיר אחד לשני שצריך לשמור מקום גם למנות העיקריות.

רגע לפני שנשברנו והזמנו, הגיעו המנות העיקריות, ושמו קץ ללבטים בדרך הכי טובה שיש- הן היו פשוט מצוינות! הניוקי המוקרם הוגש עם רוטב נפלא ומיוחד, המכיל בין היתר שמנת, תרד, בצל, שום ועוד. ההקרמה הייתה עם כמות לא קטנה של גבינה, אך לא כמות שמשתלטת על הטעם של הרוטב שהיה המרכיב הדומיננטי ביצירת הטעם של המנה. הפיצה שהגיעה בצד הניוקי (אפויה במקום, בתנור לבנים מיוחד) הייתה דקה, פריכה ועסיסית, בהחלט כמו שפיצה צריכה להיות.

בשלב הזה לא יכולנו עוד, וביקשנו לשמוע איך נוצרו שילובי הטעמים הכל כך שונים מאלו הנפוצים ברוב המסעדות האיטלקיות שביקרתי בהן במטבח של דונטלה. המלצרית החמודה שלנו (גבי, עוד סיבה מקסימה להנאה שלנו מהערב) ענתה מייד ובבטחה ''שפית ארגנטינאית! זה ברור, זה משנה הכל- אה, וגם אני ארגנטינאית..'' ואכן, ניכר מגע של טעמי ארגנטינה בתוך הטעם הדומיננטי האיטלקי. ביקשנו לדבר עם השפית, רותי סיידלר, והיא נידבה בשמחה טיפים לא מעטים להכנת ניוקי ופסטות בבית. אני התלהבתי משפית שחולקת בשמחה את מתכוניה ושיטותיה, עד שלילך ציינה בפניי שאולי היא נידבה את הסודות בקלות כזו כי לא נראיתי כמו אחד שמאיים על מקום עבודתה ביכולתו לבשל... למרות זאת, אני עדיין מאמין שרותי מאמינה ביכולתי, ויום יבוא ואוכיח לה (וללילך) שבתוכי חבוי לו שף קטן, אולי לא עירום ולא אנגלי, אבל כזה שיכול להכין פסטה בעצמו!

לקינוח קיבלנו פונדנט שוקולד, ושטרודל תפוחים שנאפה במקום. לשמחתי, לילך כבר הייתה יחסית מלאה, מה שאפשר לי ליהנות משני הקינוחים, שהיו שניהם מצוינים וטעימים, בייחוד השטרודל שבהחלט הרגיש ביתי ומושקע.

תוך כדי אכילה, התחבטנו לילך ואני בשאלה: מה מבדיל מסעדה איטלקית אחת מהשנייה? אז ברור, איכות האוכל תמיד תקבל מקום חשוב ברשימה כזו. ועם זאת, לא תמיד די באוכל טוב לבדו כדי לגרום לאוכלים לחזור. אז מה יגרום לנו לחזור לדונטלה אם כך? והתשובה הייתה פשוטה מאוד- בדונטלה מבינים שחייבים להגיש אוכל טוב, אבל לא שוכחים להגיש איתו גם אווירה של מסעדה איטלקית ביתית, פשוטה ונעימה, עם עיצוב מוקפד אך לא מתחכם, עם בעלי מקום שמעורבים בכל מה שקורה, אבל בצורה אכפתית ולא בכפייתיות, ובינינו, לא פחות חשוב- עם תמחור שמאפשר ארוחה זוגית או משפחתית באיכות של מסעדה, ובלי לשבור קופות חיסכון. יצוינו לטובה אנדרס, שהוא בעל המסעדה הכי מעניין, פתוח ולבבי שהכרתי מעודי, וכאמור גבי המלצרית, שלמרות שבגלל הברזה של מלצרית אחרת נאלצה לעבוד לבד כל הערב - לא ויתרה על החיוך וההנאה שבמתן שירות אפילו לרגע.

בקיצור, אני בטוח שעוד אחזור אליהם כשיתחשק לי ערב שקט ונעים - ויש לי הרגשה שעם טירוף שאריות הקיץ מסביב, זה יקרה בקרוב מאוד.

דונטלה
ויצמן 182, כפר סבא.
077-3305533