מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> הטברנה של דיהו מסעדה כשרה

מקום עם נשמה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''המנות היו מתובלות, טעימות, בכמויות מכובדות, עם טעם אמיתי של בית. ולא פלא - צוות המטבח במקום מורכב, רובו ככולו, מבני המשפחה...''. ענת מאור גילתה את הטברנה של דינו, מסעדה משפחתית עם אווירה, ואוכל, של בית

''המנות היו מתובלות, טעימות, בכמויות מכובדות, עם טעם אמיתי של בית. ולא פלא - צוות המטבח במקום מורכב, רובו ככולו, מבני המשפחה...''. ענת מאור גילתה את הטברנה של דינו, מסעדה משפחתית עם אווירה, ואוכל, של בית

כבר שנים נחשבת העיר אור יהודה כמרכז קולינארי פשוט, איכותי, זול, ולא מתיימר להיות מה שהוא לא. השבוע הזדמנו למקום נוסף שחשוב שנכניס אותו לרשימה הפרטית שלנו, של מסעדות זולות ואיכותיות, עם נשמה ומסורת: הטברנה של דינו - מסעדה של מאכלים טריפוליטאיים, בשרים ודגים על האש.

במרכז העיר, על הרחוב הראשי, מתנשא שלט גדול עם תמונתו של דינו. כדימוי השם, כך גם בתמונה, נראה איש מבוגר ומשופם, שמח ומחכה שניכנס, ונאפשר לו לארח אותנו כיד המלך. נכנסנו לחצר ומיד שכחנו שאנו במרכזו של רחוב סואן - במרכז החצר עץ תות ענק, המעיד על גיל המקום, שולחנות רבים, מקום שערוך להסב אורחים רבים ומתאים לאירועים.

מהמטבח הגיח לקראתנו דינו, אך לא זה שהופיע בתמונה, אלא בחור צעיר, חייכן ומאיר פנים - דינו הנכד. הוא קיבל את פנינו עם הרבה חום והשתדלות, הפנה אותנו לשבת תחת עץ התות, הורה לנו להתרווח ולהתכונן לארוחה המצופה לנו, והביע תקווה שאנחנו רעבים מאד. ואכן - מאותו רגע התחיל להתמלא השולחן בכל טוב.

תחילה הגיעו הסלטים: סלט טירשי, סלט חריף עשוי מדלעת ופלפלים; סלט סלק אדום; סלט פלפלים ועגבניות; מסייר – החמוצים הטריפוליטאיים, ועוד. הכל בליווי לחם לבן טרי, חתוך לפרוסות עבות. בעוד אנו מתענגים על הסלטים, סיפר לנו דינו שאת המקום הקים, לפני למעלה מ-50 שנה, סבו, בתוך צריף קטן. מאז השתכלל המקום ושופץ, התפריט התרחב, והמסעדה עברה עם השנים לאביו של דינו, וממנו – אל דינו הנכד, הדינו הנוכחי. אולם מהותו של המקום לא השתנתה, והוא ממשיך להוות מוקד חברתי למשפחה, לחברים הקרובים ולכל לקוח חדש, שמתקבל, עם המון חום, להיות חלק מהמשפחה.

לאחר הסלטים הגיעו המנות העיקריות: שקשוקה עם נקניקיות מרגז, מתובלת ומעט חריפה, ועל פי מצב הביצים - ברור שהוכנה במקום. טבחה – בשר רגל עם שעועית ברוטב כמון. מפרום עם קוסקוס – מאכל טריפוליטאי טיפוסי, עשוי מתפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון המתבשלים עם ירקות ורוטב פיקנטי, ומוגשים על צלחת קוסקוס. יחד איתם הגיע חציל שלם שנצלה על האש, ועליו טחינה מתובלת כראוי - מנה משובחת במיוחד. המנות העיקריות היו מתובלות, טעימות, בכמויות מכובדות, עם טעם אמיתי של בית. ולא פלא - צוות המטבח בטברנה של דינו מורכב, רובו ככולו, מבני המשפחה.

המנות האחרונות הגיעו בליווי תה בקינמון וציפורן שבתוכו צפו בוטנים קלויים. עיבמבר – עוגיית מרציפן רכה, בטעם אלוהי; ספרה – עוגת סולת רטובה ברוטב הדרים, ועוגת בוקה דה דמה (פה הנסיכה) – מלאה בטעם של בשמים, תבלינים ומי ורדים.

מעבר לטעמים המשובחים, ולכמויות המכובדות, התרשמנו במיוחד מהאירוח של דינו - בחור צעיר, הממשיך מורשת משפחתית וניכן ברגישות, קשב וערנות של בעל מסעדה מיומן. עוד הרשימו אותנו המחירים – זולים באופן חריג. מחירן של המנות העיקריות נע בין 35-45 ₪ כל אחת, וכולל את הסלטים. יצאנו מדושנים, שבעים ומרוצים. אם אתם אוהבים בישולים טריפוליטאיים, עם טעם אמיתי של בית, וחפצים באירוח משפחתי חם - סורו במהרה לטברנה של דינו באור יהודה. ההנאה מובטחת.

הטברנה של דינו
יחזקאל קזז 25, אור יהודה.
03-5336004, 050-5602558