לא מספיק שנועה שחר נוסעת לברזיל – היא גם יצאה להתפנק בארוחת פרידה בשאטו גליל, בר-מסעדה צמחוני, כשר, עם יינות משובחים ואוכל אלוהי. יש אנשים שחיים טוב
לא מספיק שנועה שחר נוסעת לברזיל – היא גם יצאה להתפנק בארוחת פרידה בשאטו גליל, בר-מסעדה צמחוני, כשר, עם יינות משובחים ואוכל אלוהי. יש אנשים שחיים טוב
מחר אני נוסעת, ובערב האחרון לפני הנסיעה רצוי לעשות משהו חגיגי. לירון הציעה שנלך לאכול במסעדה חדשה שנפתחה בסביבה, במושב עם השם האקזוטי ספסופה. הסביבה לצורך העניין היא הגליל, והמסעדה החדשה לצורך העניין נקראת ''שאטו גליל''. לא ידענו עליה שום דבר, אבל החלטנו שזה נשמע מספיק מגניב בשביל ערב פרידה.
המסעדה ממוקמת במבנה אבן ערבי בן מאתיים שנה, שבתוכו מעוצבים בעץ שולחנות ישיבה וכסאות, בר מוגבה וגם מדפים עמוסי כל טוב- זוהי הכפרייה המציעה מוצרי בוטיק איכותיים מכל רחבי הגליל. לירון נמשכה מטבעה לאזור מוצרי הטיפוח והקוסמטיקה, ואני התרשמתי מחלות הדבש, שמני הזית, הריבות והטחינה האורגנית. לשתינו לא היה הרבה זמן להתמזמז עם כל המבחר הזה, כי בשלב הזה ניגש אלינו בעל הבית, עופרי סיידא, והזמין אותנו לטעום מהיינות.
אז הסיפור הוא כזה: למשפחת סיידא יקב בוטיק בן מספר שנים (שכבר הספיק לזכות בפרסים), ולאחרונה החליט עופרי, בן המשפחה וסטודנט למשפטים, לפתוח כפרייה שתשמש בעיקר למכירת היינות. לצד זה הוא הוסיף מוצרים נוספים מבתי עסק נבחרים בגליל, והחליט שאם יש כבר מבנה יפה עם אוווירה גלילית ויין - אז למה לא גם לבשל כמה מנות ולהזמין את האורחים לסעודה קטנה. וכך נפתחה לפני חודשים ספורים ''שאטו גליל'', שמתפקדת כבית מכר לייקב, ככפרייה וכבר-מסעדה חלבי כשר. בכל יום עד השעה חמש מציע עופרי לכל המבקרים חוויה של טעימות מיינות הייקב, בה הוא מסביר ומטעים את האורחים משמונה סוגי יינות- ללא תשלום. אני ולירון טעמנו שני סוגי ייין בלבד לפני שביקשנו משהו טעים לאכול, אבל כבר בשניים האלה ניכר פוטנציאל גבוה מאד להימצאות עתידית אצלנו בבית, על השולחן בערב שבת.
פתחנו את הארוחה ביין פסיפס לבן ויבש, הטומן בחובו הפתעה. היינן של הייקב, כימאי במקצועו, רשם פטנט על היין הזה: את הענבים הלבנים הוא הקפיא למינוס 18 מעלות מיד לאחר הבציר, ולאחר מכן יישן אותם. התוצאה היא יין קינוח מתוק ונפלא ללא כל תוספת של סוכר, עם אחוז גבוה יחסית של אלכוהול, לסיום עליז של ארוחה טובה.
אבל אנחנו היינו רק בתחילת הארוחה. נשנשנו לפתיחה טוסט פתוח עם כל מיני דברים טעימים עליו, שהגיע בצלחת גדולה עמוסת ירקות טריים פרוסים לכל רחבה. המשכנו וחלקנו במנה מצוינת של רביולי ארבע גבינות ברוטב שמנת פטריות. בשלב הזה סיפר לנו עפרי שחומרי הגלם איתם עובד השף במטבח לקוחים מאותם מוצרים מובחרים, הנמכרים בכפרייה. אפילו הפסטה, סיפר לנו עופרי, טריה-טריה ומיוצרת במפעל סמוך באחד מהישובים. הרביולי באמת היה טוב, ואפשר היה להרגיש שהוא בא מבית חם. לירון אמרה בהפתעה ובהתפעלות שנחמד לגלות מקום שווה ליד הבית, אבל כדי להשתכנע סופית שאכן מדובר במציאה, ביקשנו לטעום גם את בלינצ'ס הגבינה הביתי.
הבלינצ'ס שקיבלנו הצטיין הן בגזרתו, שלא הייתה שמנה ועבותה ואפשרה לנו לסיים אותו בלי לרצות למות, הן בבצק העדין והדק, והן במילוי הגבינה האלוהי, שהורגש בו טעם אמיתי של בית. השף החמוד קפץ לשאול אותנו מה נשמע וסיפר שהכין את הבלילה המתוקה והטעימה הזו ברגע שהזמנו את הבלינצ'ס. ומה לעשות- זה מורגש.
כשאנחנו מצויות באופוריה טוטאלית ממקום הבלוי החדש שמצאנו, הטעים אותנו עופרי לסיום בעוד יין- הפעם אדום- וסיפר לנו שבערבים המקום מתמלא ובערבי חמישי ושבת ממש הופך לבר צעיר וחמוד עם אווירה תוססת. בעתיד, הוא הוסיף, הוא מתכנן להפוך את המקום גם למרכז מבקרים שממנו יצאו סיורים לייקב ולכרמים. איזה כיף, חשבתי לעצמי, שיש מקום כזה נחמד ליד הבית, ושעוד יש הפתעות והבטחות לעתיד. אמנם כרגע אני נוסעת, אבל אני גם אחזור. ובינתיים אפשר להרים כוסית של יין משובח - לחיי התחלות חדשות ומבטיחות.
שאטו גליל
מושב ספסופה, בכניסה ליישוב
04-6987035
-
שאטו גליל: ממוקמת במבנה אבן ערבי בן מאתיים שנה
-
יקב, כפרייה ובר-מסעדה צמחוני כשר
-
יין ען פוטנציאל גבוה
-
איזה כיף שיש מקום כזה נחמד ליד הבית