Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> קפה רומא מסעדה כשרה

ברומא התנהג כפתח-תקוואי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הסלט שלי, למשל, כלל כמות נכבדה של נתחי סלמון טרי מוקפצים ברוטב טריאקי, על מצע חסות, עלי בייבי, ירקות ואגוזים. מנה גדולה וטעימה מאוד....'' שפרה צח מרוצה מהגרסה המקומית של קפה רומא, בפתח תקווה

''הסלט שלי, למשל, כלל כמות נכבדה של נתחי סלמון טרי מוקפצים ברוטב טריאקי, על מצע חסות, עלי בייבי, ירקות ואגוזים. מנה גדולה וטעימה מאוד....'' שפרה צח מרוצה מהגרסה המקומית של קפה רומא, בפתח תקווה

כמעט בכל עיר בעולם שמחשיבה את עצמה, ניתן למצוא מקום הנושא את השם ''קפה רומא''. משהו בצירוף המילים הללו עושה אותן לפייבוריטיות בעולם המסעדות. לכל אחד ממקומות אלו יש סיפור משלו: החל מהגירסה הפריזאית הידועה, מקום מושבם של האינטלקטואלים, דרך קפה רומא הפופולארי בפלאסה דה-אנחל בברצלונה ועד זה שבניו-יורק. ואז בא ''קפה רומא'' של פתח תקווה, ושם גם אותה על המפה.

המקום, שנפתח לפני שש שנים, הוא הרבה יותר מסעדה מאשר קפה, ובעצם זה שהתחיל את הטרנד האיטלקי באזור. למרות שמאז נפתחו כאן איטלקיות כרוטב אשר על פני הספגטי, נראה שקפה רומא ממשיך לשמור על הבכורה. המקום מלא מפה לפה כמעט בכל שעות היום. בבוקר ובצהריים אלו בעיקר העובדים מהאזור, ובערב הוא משמש כאתר ההתכנסות הלא-רשמי של חובשי הכיפות הסרוגות, ולא פחות מכך – של אלו הסורגות אותן... בערב בו אנחנו היינו, למשל, איכלס השולחן הארוך שלידינו חבורה של בנות-עשרה עליזות, שחגגו יום הולדת לאחת מהן, וגם חלק מהשולחנות הסמוכים היו על טהרת המין הנשי, בחבורות קטנות או גדולות יותר. משהו בשילוב של אווירה לא-פורמלית, תפריט מגוון והכנה מוקפדת עושה את שלו.

פתחנו בלחמניות שום קטנטנות ומתנשנשות, שהוגשו עם מבחר של גבינות שמנת. נכון שעם כל ביס הבטחנו לעצמנו שזהו, חבל להתמלא כבר בשלב הזה, אבל איכשהו לא הצלחנו להפסיק עד שנותרה בסלסלה רק לחמנייה אחת יתומה, וגם זה רק בגלל שבינתיים הפציעו הראשונות שלנו: בשבילו מרק בצל כפרי מוקרם, שהוגש בכיכר לחם שהפכה לחלק מהמנה, ובשבילי מנה יוצאת דופן שהוגדרה בתפריט כ''סלט סלמון טריאקי'', אך הגדרתה כסלט קצת קטנה עליה. למעשה, כל מנה באגף הסלטים יכולה להיות ארוחה בפני עצמה – כולן שילוב של המון סוגי ירקות, עם תוספות משביעות מגוונות כמו גבינות משובחות, ביצה, אגוזים, פסטה או דג. הסלט שלי, למשל, כלל כמות נכבדה של נתחי סלמון טרי מוקפצים ברוטב טריאקי, על מצע חסות, עלי בייבי, ירקות ואגוזים. מנה גדולה וטעימה מאוד, אך בגלל אופי הרכיבים וההכנה הקלילה לא סותמת אלא משאירה גם מקום להמשך.

והיה המשך, בטח שהיה. ה''קלצונה'' שלי היה מאפה של בצק ביתי, מלא בפטריות טריות, בצל, גבינה בולגרית וגבינה צהובה, שהוגש בלווית סלסה עגבניות וסלט ירקות טרי. הוא, מצידו, הרגיש שמספיק לו ממאפים והעדיף את מנת הדגל של הפסטות, הקרויה ''פסטה רומא'' כמובן, עם רוטב פיקנטי של עגבניות, זיתים, פטריות, בזיליקום ושמנת – טעים טעים!

מכיוון הדלת הסתמן לחץ גובר, אבל הרי לא ננטוש לפני הקפה. הפוך גדול וטוב, יחד עם עוגת ''בלדונה'' מושחתת כיאות (קרם שוקולד לבן עם שבבי פקאן סיני בציפוי שוקולד מריר, מה רע?!) עזרו לנו לקום מהשולחן ולפנות את מקומנו לטובת הממתינים בתור. שייהנו גם הם.

קפה רומא
משה דיין 16, קריית אריה, פתח תקווה.
03-9219644