בשבוע הבא נחגוג את ט"ו באב. הנה הקדמה קצרה עם חלק ממה שמציעות לנו המסעדות. מה עושה לכם את זה? בלוני הליום אדומים שמקשטים את המסעדה? מנה עיקרית זוגית? קינוח שופע שוקולד שאחריו מלקקים את השפתיים?
"הדג א-לה-קרטוצ'ו הוא אחת ממנות הדגל של רוסטיקו. מדובר בפילה דניס מרופד בכל טוב: ניוקי, עגבניות, זיתי קלמטה ועשבי תיבול, שמבלים בילוי לוהט בתנור, מוגנים במעטפת כפולה של נייר ונייר אלומיניום..." אדם בר, רוסטיקו
שפרה צח: "אומלט אפוי עם קוביות בטטה, פלפל קלוי ובצל סגול, שמעליו מונחים עיגולי גבינת עזים צרובה, ואומלט ירוק, עם אפונה, תרד, פטרוזיליה ונענע, ומעליו מעטה מוקרם של גבינת פטה..." מארוחת הבוקר של בריבה בנמל תל אביב
"השימוש בבשר מקומי מאפשר להציג הרבה נתחים יפים שמיושנים עם העצם - תאווה לעיניים - אבל ההפתעה המרעישה של הביקור אצל הקצב הייתה ההיתקלות מטווח קצר ב'קובה סטייק' יפני..." אדם בר בבוצ'רי דה ברילוצ'ה תל אביב
"לה קוצ'ינה מחיקנה אס אונו דה לוס מחורס אן אל מונדו. מוצ'אס גראסייס רסטורנטה מקסיקנה, אי הסטה לואגו..." עופר פרוסנר שובר שורות במסעדת מקסיקנה (המקסיקנית) ששוכנת בפינת הרחובות בוגרשוב ובן יהודה בתל אביב
עם הקיץ מתעורר החשק למנות קלילות ובריאות, כמו אהובינו הדגים. בשביל אלו מאתנו שנמנעים מפירות הים שלפעמים מתלווים אליהם, אספנו רעיונות לארוחות במסעדת דגים כשרה באזורים שונים בארץ, שתוכלו גם לשלב עם טיול בחופש
"אחרונה חביבה הגיעה מנה מהספיישלים של היום: צוואר כבש ממולא ירקות שורש. לילי מספרת שאחיה מלטף ומעסה את הבשר שעתיים, ולמען האמת - האהבה ניכרת..." מה אתם יודעים על המטבח הגרוזיני? יובל בלנקובסקי מדווח מראצ'ה ירושלים (לשעבר)
"העניין העיקרי הונח במרכז השולחן, בתוך צלחת: אנטרקוט, טיבון עגל ופרגית עם רוטב יין בצד..." עוזי בשן חוגג יום הולדת לרעייתו במסעדת אסתושה שבמושב לימן – ככל הנראה אחד היפים בצפון הארץ
הקיץ הזה הולך להיות חם בירושלים, עם שפע של אירועי תרבות, אמנות, אומנות, מוסיקה, קולנוע, תיאטרון, מחול – לגדולים, לקטנים ולמי שבאמצע. גייסנו מסעדות בירושלים למשימה, והן יציעו לכם ארוחות ב-38/78/118 ש"ח. קחו המלצות
"פורל טרי, ממולא גבינת פטה ובצל ירוק, עטוף בצק פילו ומוגש עם עגבניות צלויות, זוקיני, זיתי קלמטה ורוטב בזיליקום סלסה רוזה..." יונתן שטרנברג אוכל ארוחת ערב משובחת במסעדת גבריאלה שברחוב בן שטח בירושלים
ה-28 ביוני מסתמן כלילה של המסעדות בתל אביב וביפו. במסגרת "לילה לבן", שבו תפגין העיר תרבות, אמנות, מוסיקה, ריקודים ושמחה כוללת, מסעדות רבות יציעו מנות אמנותיות או לבנות במחירים מיוחדים. הנה הצעות ללילה המיוחד
"המטבח של מודרן מוגדר כירושלמי-מודרני. התפריט מתכתב עם מטבחים שונים שבנו את התרבות הגסטרונומית הירושלמית, וכך ניתן למצוא בו השפעות מהמטבח הספרדי, האשכנזי, הערבי והמרוקאי...." מי טל שבתאי על מודרן בירושלים
"במנה הרביעית, השף הפתיע עם כיסוני טלה: כיסונים עדינים ממולאים בבשר טלה, ולידם סלט עלים יפניים עם רצועות סלק, צנון וגזר מתובלים ברוטב חמצמץ..." אורלי פרש-אזולאי, ארוחת טעימות ממנות השף במסעדת שוקה, קריית ביאליק
"תודו שצריך שף עם ביצים גדולות (ולא, לא מגישים כאן ביצי יען, הבנתם בדיוק למה אני מתכוון) כדי להוציא את הסביצ'ה לסיבוב שכזה מסביב לעולם, ולחזור אתו הביתה בשלום..." אדם בר על הבחירות של יואב בר במאראבו
"בזה אחר זה, הגיעו לשולחן חזה ברווז על ריבת פירות יבשים ותפוז מקורמל, נקניקיות מרגז עם שני סוגי חרדל דיז'ון, שווארמה עגל עם טחינה על פירה קולורבי, תבשיל כבש עם צימוקים וסילאן..." עופר פרוסנר וא"א במעלות, ירושלים
"דיאגטו הוא פילה מגולגל הממולא בנתחי בייקון ומוקרם בגבינה, שמוגש על מצע שעועית - מחזה שכל סועד היה מוצא אותו מרהיב..." עוזי בשן מעביר את הבן טקס חניכה במסעדת מיט שבחיפה - מסעדה מהסוג שמכבד את התחביב הבשרי שלו
"אני מזמינה את מנת הדגל: פילה מוסר ים על פירה חרדל דיז'ון בטפנד זיתי קלמטה, עם עגבניות, לימונים כבושים, אורגנו, תרד ושעועית ירוקה..." אפרת רוזנטל ובן זוגה, ארוחת דגים על חוף הים של ראשון לציון, במסעדת פפה
"רוני אכל סלק אדום שמולא בבשר כבש טרי. יש לו מבט שהוא שומר לרגעים שבהם הוא באמת נהנה מכל ביס, ואני זכיתי להיתקל בו שוב..." עוזי בשן וחברו הטוב רוני אוכלים ארוחה של גברים במסעדת טוראנס שבמלון הסקוטי, טיילת טבריה
"אל תבינו אותי לא נכון, אני מת על קבבים, אבל רוב המסעדות נוטות לקחת את המנה הזו כמובנת מאליה, ולעתים קרובות היא לא מאד מעניינת או ייחודית. הגרסה של מעלות לא נכנסת לתוך הקטגוריה הזו..." יונתן שטרנברג, מעלות ירושלים
"מי בכלל זוכר מה החג הזה מציין? אני, בכל מקרה, מוצאת הרבה יותר עניין במנהגים. מאחורי הדלפק שלי מונחת שורה של שקיות גדושות ומעוררות קנאה, אלו הזמנות שנלקחו מראש לקראת שבועות..." אורית איציק בלחם ארטיזן
שבועות בפתח. סוף-סוף יש לגיטימיות לארוחה שמורכבת מקצת גבינה, ירקות, לחם, מאפים, עוגה טובה ויין. אספנו בשבילכם רשימת מאפיות בתל אביב, כדי שתוכלו להתאבזר לקראת החג. האם זהו החג האהוב גם עליכם?
"שרימפס ברוטב גבינות וכמהין עם פטריות העונה – מנה שבה מתחרים השרימפס ראש בראש עם הטעמים הנפלאים של הגבינות, הכמהין והפטריות, תחרות שיצאנו ממנה מרוויחים בגדול..." אדם בר, בר פירות הים אושן (Ocean) הרצליה
"חובב הבשרים זוכה במנה עונתית ומיוחדת של צלעות טלה אדמדמות עם ארטישוק וירקות צלויים, וחובבת הדגה מתכבדת בפילה לוקוס עסיסי, עם פירה תפוחי אדמה מתחתיו וכסות עשירה של פטריות שימאג'י..." שפרה צח, הירקון 99, תל אביב
"ימאטויה, בית לתרבות יפנית ומסעדה איכותית ואותנטית להפליא, יצאה עם תפריט חדש שכולו נטול גלוטן, ואנחנו כמובן קפצנו על המציאה..." שירלי רחמים אוכלת בלי גלוטן במסעדת יאמטויה – יפנית שבראשה השף איה אימטני בהוד השרון
מי טל שבתאי מגיעה למסעדת לה בוקה שבירושלים, לארוחה אצל השף גיא קמחי. נמצאו מנות צבעוניות בעיצוב של אי קאריבי, תשוקה רבה לבשר משובח והתאמתו לחיך המקומי, והכי חשוב – פירה שמוכן עם שמן זית. כשרה וטוב לה