מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת שוקה בקריית ביאליק

שוקה - מסעדת שף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"במנה הרביעית, השף הפתיע עם כיסוני טלה: כיסונים עדינים ממולאים בבשר טלה, ולידם סלט עלים יפניים עם רצועות סלק, צנון וגזר מתובלים ברוטב חמצמץ..." אורלי פרש-אזולאי, ארוחת טעימות ממנות השף במסעדת שוקה, קריית ביאליק

בערב שגרתי, כשקיטרתי על הכנת ארוחת הערב, בן הזוג שלי הבריק עם רעיון שלא יכולתי לסרב לו: ארוחה רומנטית אצל השף שוקי קדוש בשוקה.

שוקה מביאה מטבח גורמה ייחודי לקריות: מנות משובחות ומיוחדות, טריות, מגוון, ניקיון ושפע. מעבר לגורמים האובייקטיביים מרגישים כאן גם אווירה נעימה ועיצוב מוקפד, כשמעל הכול מרחפים הריחות שיוצאים מהמטבח הפתוח. בתוך כל זה אפשר גם לערוך כאן אירועים שכוללים עד 100 מוזמנים, וקייטרינג עם מנות המסעדה מגיע עד לאירועים בבתים פרטיים.

אחת מאפשרויות הסעודה בשוקה היא ארוחת טעימות של מנות השף. מדובר בחוויה על- חושית שרוחשת במסעדה בסוף כל חודש (יש להתעדכן בתאריך ולהזמין מקום מראש), והיא כוללת 10 ממיטב המנות של השף ואורכת כשלוש שעות. חגיגה קולינרית אמיתית.

הגענו בעיתוי מושלם. המסעדה, כבכל ערב, המתה אדם. קבוצה גדולה וצוהלת שישבה במקום הזמינה מראש ארוחת טעימות שכוללת חמש מנות שף, לחם הבית ומטבלים, קינוח זוגי ושתייה. תפסנו טרמפ והצטרפנו. סביבנו זוגות אכלו בנחת מנה אחר מנה, ונהנו משיחה ומאוכל טוב. סוף-סוף, העצלות שתקפה אותי בהכנת ארוחת הערב נטשה, והתחלתי להסתקרן לגבי המנות שעמדו להגיע.

ראשונה הגיעה מנה של פטה כבד ברוטב יין אדום ודובדבנים. היא הוגשה בצלחת מאורכת שעליה הפטה בתוך צנצנת, כוס שבה ניתן לשים מהפטה ושתי פרוסות עבות של לחם קלוי. רוטב היין והדובדבנים הציף את הצנצנת ועיטר בחן את הצלחת. כשהתגברתי על רגשות האשם שבהריסת עיצוב המנה, גיליתי שהפטה הוא מעדן שמשתלב נפלא עם הרוטב המתקתק.

שנייה הגיעה מנה של לחמעג'ון – מאפה טורקי עם בשר טלה וטחינה, ועליו חציל שרוף, עגבניות, בצל ירוק וצנוברים. זוהי מנה צבעונית, ריחנית ומזמינה - שעושה חשק לבצוע את הלחמעג'ון ביד ולאכול. כפי שניחשתי מהמראה, הוא היה פריך, והירקות הטריים רעננו את המנה.

הבאים בתור היו סיגרים קובניים ממולאים בשר עגל בתיבול סבתא ולצדם סלט עגבניות, בזיליקום, צנוברים וסומאק. בכוסית קטנה הוגשה גם טחינה - מטבל חובה לסיגרים הפריכים והמתובלים בשלמות מרגיזה של סבתות.

במנה הרביעית, השף הפתיע עם כיסוני טלה: כיסונים עדינים ממולאים בבשר טלה, ולידם סלט עלים יפניים עם רצועות סלק, צנון וגזר מתובלים ברוטב חמצמץ. מרקם עדין ושילוב טעמים שמאיים להתפוצץ בפה.

המנה החמישית סימנה את שלב פתיחת הכפתור במכנסיים. היא הורכבה מגלילי סינטה שמולאו בעלי חסה ואבוקדו. נתחי הסינטה נחתכו דק, נצרבו במידת עשייה מדיום עדינה, ושולבו בהרמוניה עם החסה והאבוקדו. זוהי מנה מיוחדת שחתמה שורה של מנות ציוריות, טעימות ויצירתיות, שכל אחת מהן הוסיפה נדבך נוסף להנאה.

בשלב הקפה הגיע גם קינוח שכלל שתי מנות אהובות עליי במיוחד - סופלה שוקולד חם בספלון קטן שחיכה לרגע שנתקע בו כפית כדי להתפרץ כמיני הר געש שוקולדי, וופל בלגי ברוטב טופי בננה שטעים כמוהו לא אכלתי מזמן. את המנה המשולבת עיטרו דובדבנים וגלידת וניל בטוב טעם, והיא חוסלה עוד בטרם הגיע הקפה. ככה זה עם קינוחים.

בסוף הערב, כשהודיתי לבן הזוג על הפרגון, הוא הודיע לי שכל המטרה של ארוחת הטעימות הייתה לתת לי רעיונות לארוחת ערב לכל יום בשבוע. חמוד. חושב על הכול.