אפרת רוזן מחליטה החלטה דרמטית ומגיעה למסעדת המושבה 54 שבראשון לציון. כקולומבוס היא מגלה יבשת חדשה, ובה פוקצ'ה סיניה, רביולי בטטה, שיפודי פרגיות רכים ועוגת ריבת חלב נהדרת. להתמסר לריגוש חדש כבר אמרנו?
יובל בלנקובסקי מגיע למסעדת אבו אל עבד שבכפר הערבי אבו גוש, ונהנה ממאכלים ערביים אותנטיים, הרבה יותר מחומוס-צ'יפס-סלט ליד המנות המוכרות. ובעיקר הוא מדבר בשבחה של הקידרה המקומית המבושלת במשך שעות ארוכות
אורית איציק מדווחת מתחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל, שנערכה בבית הספר תדמור שבהרצליה. הזוכה המאושרת – איילה ויצגול – תייצג את ישראל בתחרות הבין לאומית שתיערך השנה בטורקיה, אבל רק אחרי תקופת הכשרה ארוכה
מסעדת המאכלים של ברטה, ביתית וחמה בפארק המדע ברחובות, מזמינה אתכם לתבשילים ממגוון העדות. התפריט של המאכלים של ברטה משתנה בהתאם לירקות העונה ולטריות הפרודוקטים, לקראת שבת וחג – מכירת אוכל מוכן, ובצהריים – עסקית
אמנם עם בוא האביב נפתחת עונת המנגלים, אבל לא חייבים להישאר בפארק הלאומי עד לחורף הבא. אספנו בשבילכם ארבע הצעות לארבע מסעדות שישמחו להכין לכם שיפודים, סטייקים ומעורב על האש – כמו שאתם אוהבים את הבשר שלכם
"הצלחת שלי הורכבה ממנת פירה גדולה ועליה נחה צלע של חזיר עסיסית וריחנית ברוטב בייקון וסיידר וקישוט של ענף טימין..." אמיר נהרי מתרגש במסעדת סרגוס בתל אביב – אחראית לעשיית המבורגרים מעולים ולחמניות עסיסיות
"הנתח צרוב קלות מבחוץ והולך ומאדים כלפי פנים, עד כמעט נא בחלקים המקיפים את העצם, עם ארומה נקייה ומרקם נגיס מאד..." שפרה צח מתפייטת על הטי-בון של מסעדת עד העצם שבהרצליה ויחד עם בן זוגה מחסלת את כל הבשר עד העצם
אביב של פסטיבלים במסעדות: פסטיבל מאמא צ'ארלי במסעדת אוליב ליף, פסטיבל הודו במסעדת אינדירה, פסטיבל סרטים בבית הקפה אצטקה ופסטיבל דגים וגבינות במסעדת אדמה. אילו בילויים אתם מתכננים לעצמכם החודש? הנה כמה המלצות
שפרה צח על טרה אוליבו – תחרות שמן הזית הבינלאומית, שתיערך במלון ענבל בירושלים בתאריכים 15-18 במאי. במסגרת התחרות, ארוחת גאלה מיוחדת שעל תפריטה שוקדים השפים מיקי חמו ומוטי בוחבוט והסופרת הקולינרית פיליס גלזר
שיפודי התקווה בחיפה, מרשת מסעדות הבשר המוכרת על סניפיה הרבים ברחבי הארץ, מציעה לכם מבחר גדול של בשר ודגים הצלויים בקפידה על גריל פחמים, מבחר סלטי הבית, לאפות, מרקים ותבשילים. ובשעת צהריים - ארוחה עסקית משובחת
לא על המנגל לבדו: ערב ויום העצמאות הם אמנם הזדמנות נהדרת לצליית סטייקים על האש, אבל אם בכל זאת תחליטו על ארוחה ממוזגת במסעדה טובה, אספנו בשבילכם המלצות מהמיטב שבהן לארוחת יום עצמאות משובחת, ושיהיה לכם חג שמח
לרגל יום העצמאות אנחנו נזכרים בסממני הישראליות שלנו. בין הקיבוץ לשוק, בין האימא הטריפוליטאית למערכת היחסים עם בני הדודים – כאן חבויה הישראליות. ובתוך כל אלו תמיד נמצא מסעדות, שיותר מכל דבר אחר, משקפות אותנו
יש מסעדות שמכינות בשר ויש מסעדות שבשר הוא מה שהן מכינות. השנה הן החליטו לגלות לכם איך הן עושות את זה: הנה מתכונים לבשר כמו שאתם אוהבים לאכול אותו – מהמקצוענים. אז באיזו מסעדה אתם הכי אוכלים לאכול בשר?
והנה יום העצמאות כבר כמעט פה. מה בדבר החגיגות? הנה כמה המלצות לערב יום עצמאות רווי אלכוהול, שמחה וישראליות – אתם מוזמנים לשתות, לרקוד, לצפות בסרטים ישראליים במיטב המסורת ובכלל – ליהנות ממה שיש לישראל להציע
אורלי פרש-אזולאי לוקחת את החמות חובבת הז'אנר לאחת ממסעדות הרשת ג'קו מאכלי ים, הממוקמת ברחוב מוריה בחיפה. כאן הן נזכרות שדגים ופירות ים הם האלטרנטיבה הבריאה, העשירה והאנרגטית, ולא פחות מכך – טעימה וארומתית
"רול הבשר היה מנה נהדרת שהדגימה בצורה יפה את הקלילות ואת החינניות של פונדק עין כרם. על קערה אובלית הוא הוגש פרוש לפרוסות – כאלה שאפשר לאכול ביד ולחסל בשתי נגיסות..." יובל בלנקובסקי, פונדק עין כרם, ירושלים
מסעדת מול הפארק ברעננה, המעוצבת בהשראת הים, מציעה לכם ארוחה עסקית נהדרת בימים א'-ה' בשעות 11:00-17:00. מול הפארק תוכלו ליהנות מארוחה נעימה בחלל המסעדה רחב הידיים כמו גם לערוך אירועים מיוחדים בחדר הפרטי
יום העצמאות מתקרב, זמן טוב להיזכר במיזוג המטבחים שיצר את ארצנו הקטנטונת. הנה כמה דוגמאות למסעדות ישראליות שמציגות מטבחים אחרים – טורקיה, כורדיסטאן, סוריה, מקסיקו, הודו וגרוזיה – אז מהו בעצם האוכל הישראלי?
יעל ברקוביץ' מרשימה חברה נדירה במסעדת מודרן השוכנת במוזיאון ישראל בירושלים. במוזיאון, שעבר שיפוץ נרחב, נבנתה המסעדה החדשה, שמשקפת, כמוהו, שילוב בין המקומי לקוסמופוליטי עם מטבח ירושלמי בשילוב עם נגיעות מיוחדות
אחרי שעברנו יציאת מצרים עם המשפחה בשבועיים האחרונים, הגיע הזמן לקרוע את העיר וליהנות מכל מה שיש למסעדות להציע. הנה כמה הצעות כיפיות במיוחד לסוף השבוע – סיורים ביפו, שתייה, אוכל וריקודים. שמתם לב ששישי בפתח?
"השייטל מגיע עבה, עסיסי ולעיס, ומשתף אתנו פעולה בצורה נהדרת. פילה היען אדום ורך מאד, ובשרו מעט מריר יותר מבשר הבקר – ולכן מוחמא במיוחד מרוטב הצ'ימיצ'ורי שמוגש עם המנות..." מיכל גיא במסעדת רק בשר בחיפה
וניס קפה הוותיק והמוכר בגבעתיים מציע למבקריו קפה איטלקי משובח, מנות מפנקות ועשירות, מוסיקת רקע נעימה, מופעי ג'אז בצהרי שישי, ערבי קריוקי ושירה בציבור באמצע השבוע, מנות משובחות וכמובן – עסקית צהריים נהדרת
תחרות השף הצעיר (עד גיל 27) של מסדר אבירי הגריל, הארגון הגסטרונומי האיכותי והגדול בעולם, תיערך ב-4 במאי בבית הספר תדמור שבהרצליה, ובה יוכיחו שפים צעירים את עצמם כראויים לייצג את ישראל בגוף העולמי והמכובד
"בנוסף לתיבול הרגיל הוא משתמש גם בגרסה מיוחדת של בהרט, המבוססת על פקעות ורדים, ומעניקה לתבשיל ארומה מיוחדת..." רגע לפני פסח ניגבו יעל ומירב חומוס במסעדת הפינג'אן בירושלים וגם תפסו שיחה עם הבעלים, חיים
במסגרת הטיולים שלנו בצפון הארץ שבתקופה הזו של השנה מרהיב בפריחתו, היינו כבר בגולן, עברנו בגליל וכעת הגענו לאזור גלבוע והעמקים. רכס הרי הגלבוע הוא אזור נהדר לטיולים ולמסעדות מעולות, כמובן. הנה כמה המלצות