Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת ברוהאוס ברמת הגולן

ברוהאוס הגולן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אייל ענברי היא בירה מעוננת אדמדמה בעלת איזון מושלם בין מרירות לפירותיות, ולה 6.4% אלכוהול..." ארז שבת לומד על מותג הבירה בזלת בברוהאוס שברמת הגולן – מסעדה הממוקמת בתוך מבשלת בירה ומציעה, כמובן – בשר ובירה

את רמת הגולן, טקסס בישראל, הכרתי בשירותי הצבאי ומאז אני נוהג לשוב בכל הזדמנות. הפעם הצפנתי עם חברי ויטלי למסעדת ברוהאוס השוכנת באזור המסחרי של העיר קצרין. בכניסה למתחם קסם הגולן אני נתקל במקרה בידידה משכבר הימים, חובבת טבע מושבעת שמנהלת את מרכז המבקרים במבנה. היא מספרת לי בהתרגשות על ההיסטוריה של רמת הגולן דרך מסע רב חושי במרחבים העצומים.

אחרי טעימה קטנה ממרחבי הגולן, אנחנו מחפשים מסעדות בגולן המתמחות בבשר והגענו למסעדת ברוהאוס - מסעדת בשרים איכותית הממוקמת בתוך מבשלת בירה, שלה תפריט הדומה לתפריטי איכות ממיטב המבשלות בעולם. היא מציעה בשר מקומי, מרמת הגולן, בניחוח בירה טרייה.

בכניסה למסעדת ברוהאוס קשה שלא להבחין בדוודים שבהם תוססת בירה טרייה ולא מפוסטרת, המוכנה ממי מעיין הסלוקייה, הם עשויים נחושת ומפיצים ריחות משכרים מהולים בארומה מתוקה. בברוהאוס, הידידותית למבקר, ניתן ללמוד על הכנת מותג הבירה בזלת על ארבעת סוגיו ולצפות באופן ההכנה. בימי חול אף מתקיים סיור טעימות לקבוצות, בתיאום מראש.

ואלו הסוגים:

בירה פילזנר היא בירה בהירה מסוג לאגר המצטיינת בטעם כשות מודגש עם מגע קל של מתיקות מהלתת, והיא מכילה 4.9% אלכוהול.

בירת החיטה הטרייה מקורה בבוואריה, היא מעוננת בגלל החיטה והשמרים, שנותנים לה טעם פירותי שובב, ולה 5% אלכוהול.

אייל ענברי היא בירה מעוננת אדמדמה בעלת איזון מושלם בין מרירות לפירותיות, ולה 6.4% אלכוהול.

בירה דאבל בוק היא בירת לאגר, כהה, חזקה ועשירה בטעמי קפה ושוקולד. כיאה, היא מכילה 8% אלכוהול.

מסעדת ברוהאוס מציעה לסועדים לחוות טעמים המבוססים על בישול בבירות שמיוצרות במקום, ובתור חובבים מושבעים החלטנו לוותר על המנות האוניברסליות ולקפוץ ישר לבריכת הבירה.

התחלנו עם פרצל עם נתחי קורנביף – לחמניות בייגלה שנאפות במקום עם בקר איכותי שנצרב בבירה, הוא טעים להפליא ומשתלב בצורה נהדרת עם שלל הרטבים המובחרים שהציעו לנו בברוהאוס.

למנה שנייה חלקנו את הנקניקיות של ברוהאוס, שמוגשות על מצע כרוב המבושל בבירה, וזוהי, כמובן, מנה שמשתלבת היטב עם בירה טרייה. חגגנו גם על לחם הבית האפוי עם שומשום חום בליווי פלפלים קלויים, חצילים וטחינה נהדרת המהולה בבירה.

אם אנחנו כבר בנקניקיות, הרי שאין ברירה אלא לנסות גם את נקניקיות הטלה והבקר שמיוצרות במקום ומוגשות על מצע פירה. הן מתובלות בתיבול חריף במיוחד, שנותן להן טעם עסיסי ונהדר.

למה עיקרית אנחנו חולקים את תבשיל הקדירה של ברוהאוס. קדירת הבשר והירקות מוגשת בכלי חרס ומבושלת, כמובן, בבירה, כשלצדה אורז מתובל – זוהי מנה מקסימה וייחודית, חמימה ואותנטית.

לברוהאוס בר עגול מעוצב ומסך המקרין, בין השאר, את כל משחקי הכדורגל החשובים. מרפסת עישון צופה לנוף הררי עוצר נשימה, וחדר נפרד מכיל 30 מקומות ישיבה, בו ניתן לערוך אירועים פרטיים, ימי הולדת וכדומה.

גם המבנה של ברוהאוס הוא ייחודי ומושפע מהסגנון הגרמני, נטול עמודי תמיכה שמפרים את החלל הגדול. ביציאה מהמתחם של ברוהאוס אנחנו גם מציצים בבית הקפה החלבי והכשר, שבו חנות בוטיק שמציעה מזכרות מהגולן, פירות יבשים אורגניים, גבינות מתוצרת מחלבות בוטיק בגליל ובגולן, יינות ממיטב היקבים בארץ, שמן זית איכותי ומשובח, דבש, קוסמטיקה טבעית ועוד.

זה היה טיול נהדר דרך טעמי הגולן.