מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על שקשוקות במסעדות

4 שקשוקות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שקשוקה אמתית, מעגבניות בשלות, מביצים טריות, עם לחם לבן ורך כספוג, מהסוג שיגרום לכם לחלום עליה בלילה וללקק את האצבעות ביום, היא סוד השמור ליודעי דבר בלבד. אספנו בשבילכם ארבעה סודות מארבע מסעדות – הנה השקשוקה

החומוסיה של זרזיר, כרמי יוסף

החומוסיה של זרזיר היא מקום ביתי וקטן עם חומוס דשן וטעים, טחינה איכותית והרבה שמן זית משובח. אבל אנחנו בענייני שקשוקה, ופה היא מאד מיוחדת. מומלץ לנסות את השקשוקה חומוס – שתי ביצים עם רוטב עגבניות פיקנטי וגרגרי חומוס (20 ₪) וגם את השקשוקה חומוס בריבוע – הלוא היא אותה הביצה עם רוטב עגבניות פיקנטי וגרגרי חומוס, המוגשת על – איך לא – חומוס! (20 ₪ גם). אבך אם מעניינים אתכם מאכלים נוספים מלבד שקשוקה (זה בכלל ייתכן?) נמליץ גם על החומוס על כל צורותיו וגווניו, כמו גם על חביתת הירק, שבהבטחה תעשה לכם את הבוקר אם לא את היום כולו.

הפינג'אן, ירושלים

רחוב אגריפס הירושלמי שליד שוק מחנה יהודה הומה אדם. מאז שנת 1995 מגישה כאן מסעדת הפינג'אן הקטנה, החמימה והביתית אוכל ירושלמי אותנטי – ממש ליד הבית (האישי או הקולקטיבי). החומוס של הפינג'אן הוא בין הטובים בארץ, והשקשוקה (18 ₪) – מעולה. ואם שוב נתקפתם רעב לאיזה מן אוכל שאינו חומוס או שקשוקה, נמליץ גם על התבשילים הנהדרים ממטבח הפינג'אן – כמו לדוגמה הסופריטו בשר והסופריטו עוף, מרק הקובה ומרק השעועית, הקוסקוס המרוקאי, הלוביה עם בשר העגל – ובעצם על כל המאכלים הביתיים שאתם אוהבים.

בליקר בייקרי – מצאו ברחבי הארץ

השף-קונדיטור אורן בקר, בוגר הקורדון בלו, יודע גם יודע להכין שקשוקה. השקשוקה הישראלית (52 ₪ בארוחה) כוללת עגבניות, ביצים, פלפלים, בצל ועשבי תיבול ומוגשת במחבת לוהטת לצד סלט ירקות טרי מתובל בשמן זית ולימון, לחם דגנים וטחינה. לצד כל אלו – שתייה חמה ומיץ טבעי. לכל זה הוא גם הכין גרסה בלקנית (54 ₪), שלה תוספת חצילים וגבינת פטה. ואם אחרי כל זה אתם עוד קצת רעבים, אז הרשו לנו להמליץ על קציצות העדשים הכתומות ברוטב יוגורט באפלו ועל הפיצולטות (על בסיס טורטייה), שעליהן תוכלו להניח אנשובי ועגבניות טריות. תיהנו. בטוח תיהנו.

לה גופרה, רמת השרון

באמצעו של הרחוב הראשי של רמת השרון נמצא גן עדן של חטאים מתוקים – אבל לפני שנגיע אליהם נעצור בשקשוקה (39 ₪). המדובר בארוחת בוקר הכוללת שתי ביצים טריות על תבשיל עגבניות פיקנטי עם לחם הבית, טחינה וזיתים, מיץ טבעי ומשקה קר. ועכשיו, אחרי כל השקשוקה הזו, מגיע לכם קינוח. תפריט המתוקים של לה גופרה מתחיל בוופל בלגי ונגמר בקפה, ובאמצע – כל החלומות הכי מתוקים שלכם. נסו את הוופל הבלגי או את הקרפ הצרפתי עם תוספות לבחירתכם: שוקולד נוטלה\השחר\לבן או חם, ממרח חלווה, ריבת חלב או גלידה ואל תוותרו על עקיצת הדבורה – חלב חם, דבש וקצף חלב.