מתחם ממילא הינו מתחם פופולרי למדי, לא משנה מהי הסיבה בגללה החלטתם להזמין מקום במתחם ממילא והאם מדובר באירוע גדול או אירוע קטן, תמיד תוכלו למצוא את המקום המושלם.
אחת מהנאות החיים הגדולות ביותר היא האכילה. בתרבות השפע של היום רבים נהנים לאכול מאכלים מעניינים אשר לא ידעו על קיומם לפני שנים רבות. בשל התפתחות תרבות השפע, ניתן למצוא כיום שלל מסעדות גורמה אשר מציעות מאכלים מעניינים למדי.
כיום קשה מאד להיכנס למסעדה בתל אביב ולא למצוא שם אוכל טבעוני. נדמה כי כיום מסעדות רבות מבינות את חשיבות הטבעונות ומגישות כיום מנות גם לאנשים האוכלים אוכל טבעוני.
מטבחה הקסום של העדה הדרוזית מתגלה באמצעות עשרות מסעדות דרוזיות הנמצאות בעיקר בצפון הארץ. הארוחה מתנהלת בסגנון משתה: שפע של סלטים, תוספות וצ'ופרים קטנים המוגשים בכלים דרוזיים אותנטיים, עיקריות המוגשות ביד נדיבה ורחבה ובסוף קינוח מתוק לצד קפה חזק. קבלו המלצה למסעדות דרוזיות שכדאי שתשלבו בטיול הבא שלכם בצפון
אין כמו לחגוג את הסילבסטר בשיא הסטייל: ארוחה במסעדה יוקרתית, אווירה אינטימית, מנות משובחות ושירות מוקפד - פשוט ערב שישאיר חותם מתוק בזיכרון. מבין המסעדות שמציעות לכם ארוחת סילבסטר, אספנו שלוש הצעות יוקרתיות במיוחד
"נתחי כבד אווז בשכבות דפי פילו תפוחים מסוכרים באניס ברוטב קלבדוס - מנה עדינה ומתקתקה שגורמת לעונג בפה. נתחי הכבד היו נימוחים מאוד, והטעם – פשוט נפלא. דפי הפילו היו קראנצ'ים והיו לניגוד מעניין בטעמם ובמרקמם לנתחי הכבד..." ליאור נובו בחוויה מרוממת גוף ונפש במסעדת 2C, בקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול
"סשימי טונה היא אחת ממנות הדגל של אונזה. המנה הגיעה על גבי אריח דמוי בטון. נתחי טונה אדומה הונחו בין נקודות ג'ל מנגו וגילופי פאפאיה טרייה. הטונה עוטרה בנבטי כוסברה..." קרין אביב בערב של שיאים במסעדת אונזה החדשה בשוק הפשפשים ביפו
פסטיבל חמשושלים יסתיים בסוף השבוע הקרוב אז נצלו את ההזדמנות להנות מאירועי התרבות והאמנות בעיר, מסיורים מודרכים שיפעלו בכל הכוח, מהמוזיאונים שפותחים את שעריהם גם בשעות הערב המאוחרות, ולכם יהיו המון הזדמנויות לאכול במסעדות
"מנת קרפצ'יו מנתחי סינטה דקיקים בתחמיץ שמן זית עם נגיעות של רוטב בלסמי ופיסטוקים שהוגשה עם סלט רוקט וטוסטונים קלויים היטב, אבל לא פריכים מידי..." גיא סופר-זמרני מתענג על מנות משובחות וחמות בכרמים, שבכניסה למושב סגולה, כשבחוץ משתוללת סערת גשמים עזה
"המולים שחו בתוך רוטב מתקתק ומיוחד של סיידר תפוחים, שמנת, חזה אווז מעושן, בצל סגול ועירית. כל הטעמים החמיאו מאוד זה לזה..." גיל ח' עמית מתמסר לטעמים של בראסרי עין כרם וכמובן גם לנוף עוצר הנשימה הנשקף מהמסעדה
הוא מגולגל, הוא צבעוני והוא יכול להיות גם צמחוני. כדי לאכול רול איכותי של סושי, לא צריך ללמוד חמש שנים חיתוך דג ביפן וגם לא צריך דיפלומה. הנה חמש הצעות למסעדות המציעות שלל אפשרויות לסושי. אז איך אתם אוהבים את הסושי שלכם?
"קרם מרוכז של פטריות פורצ'יני, עם ערמונים וקצף פרמז'ן, כשמעל כל זה בזוק סוכר שרוף שנותן מעטפת פריכה לקרם החלקלק וניגוד מתקתק-מריר לטעמי האדמה העמוקים של הפטריות..." שפרה צח בקיטשן מרקט בתל אביב - מנות המשלבות טעמים ומרקמים החוברים יחד לכדי חוויה מפתיעה מאוד
חיפה היא עיר תוססת ומלאת חיים המאגדת בקרבה מגוון לא קטן של תרבויות המעשירות את חוויית התרבות בעיר ובמיוחד את תרבות האוכל. במיוחד בשבילכם, נסענו עד לצפון לחפש את המומלצות בין מסעדות בחיפה.
"מנת שרימפסים עטופים במעטה פירורי לחם לצד רטבים מפתיעים הוגשה לשולחן. רוטב צ׳ילי מתקתק בהחלט לא נמנה על שורת הרטבים המקובלים שרגילים ללוות מנת שרימפס איכותית, אך הוא בהחלט הצדיק את קיומו..." רוני חזן מפנקת את בן הזוג בבילוי שכולו דגים ופירות ים אצל ג'קו מאכלי ים בעיר התחתית של חיפה
ארוחות בוקר מפנקות, ארוחת דגים וארוחת אבירים, סדנאות אפיה, בישול ושוקולד, יריד איכרים אורגני ועוד שלל סיורים, טיולים ואירועים מיוחדים מחכים לכם בפסטביל "טעם כנרת" שחוגג השנה עשור. שפרה צח עם המלצות למסעדות שממש כדאי לכם לבקר בהן במהלך ימי הפסטיבל.
חנוכה בפתח, הילדים בחופשה ובמרתון בין פסטיגל, מופע ושופינג צריך גם לאכול. לאחרונה, יותר ויותר מסעדות מתאימות את עצמן לקהל הצעיר והאנרגטי, כזה המבקש גם לאכול את ההמבורגר, גם לצבוע דפי צביעה ואם אפשר אז גם לשחק בחוץ. קבלו המלצה למסעדות הכי ידידותיות לילדים
"נשנשנו גם "ראנצ'יני" - כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה וזיתים שהוגשו בצורה אסתטית, מעוררת תאבון ומוקמו במרכז הצלחת ומסביבם רוטב עדין המשלב בצורה מרעננת עגבניות ופלפלים..." יפית שבחון שרף מתמכרת לטעמים האיטלקיים, וכמובן גם לפסטות, המוגשים בפסטה מאיה שברחוב וילסון, תל אביב
"פאי רועים צמחוני, ירקות אנטיפסטי (חצילים, פלפלים, קישואים, בטטה), שהוגש עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול על מצע של פירה עם גבינת מסקרפונה. מרגישים את הקראסט הפריך של הגבינה והפירה הנימוח..." כרמית אופק עם ניחוחות צרפתיים בקארם בתל אביב
"סטייק הפרגית גם הוא, היה חד פעמי: רך ומתמסר כמו חמאה על הגריל מלווה בתפוחי אדמה "מהמדורה" שכמעט ולא הצלחנו להגיע אליהם מרוב שהשתוקקנו להתמסר, גם אנחנו, לנתחי הבשר המשובחים..." חגית גרוס מתמסרת למטבח הארגנטינאי באל גאוצ'ו בהרצליה
ב-4 בדצמבר ייפתחו אירועי חמשושלים בעיר הבירה, שיכללו אירועי תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינה בעיר. אנחנו מתחילים עם שתי המלצות לאטרקציות חמות ועם ארבע מסעדות מיוחדות, שיציעו במסגרת הפסטיבל תפריטים מיוחדים וירושלמים
פסטיבל דרום אדום בעיצומו ובין הכדורים הפורחים, הכלניות, ההופעות, ההצגות, שוקי האיכרים והנוף, מוזמנים לנצל את ההזדמנות כדי לבקר במסעדת "סינס" הממוקמת בצומת שער הנגב
"על צלחת שחורה הונחו להם כמו חיילים פרוסות של לחם חיטה מלא עם שעועית מש דמוי פיתה שהוגשו קלויים במקצת וטעמם נפלא, לידם סלט חצילים קלויים ופלפלים..." שירלי בלונדי מגלה את המטבח הצמחוני-טבעוני במשק ברזילי בתל אביב
"לשולחן הגיעה פלטה רותחת עם רצועות פילה בקר, פלפלים ובצל, פריחולס – השעועית השחורה הנפלאה, אורז ליים, סלסות ובצד טורטיות (לבחירה – מתירס או חיטה) בתוך מגבת. פעלתי לפי ההוראות המדויקות של הפלייסמנט..." ליאור פנחסי מגלה את שגרירות מקסיקו הקולינרית בארץ הלוא היא מקסיקנה בתל אביב
ביקור בים המלח הוא חוויה יוצאת דופן בכל קנה מידה; הטבע כאן מפליא בייחודיותו ויכולת הציפה במים באמת מרשימה. אחרי שיוצאים מהים ישר שואלים - מה אוכלים? הנה המלצה למסעדות בחופי האזור ולמי שמעדיף לאכול בדרך חזרה למרכז, יכול להנות מהיצע משובח במרחק קצר מאד מכביש מספר 1
לפעמים הקפה הוא רק תירוץ בשביל ללכת לבית קפה. אספנו בשבילכם המלצות לבתי קפה שמציעים לכם את מיטב מרכולתם דבר ראשון על הבוקר (אבל גם בצהריים ובערב), באמצע השבוע או בסופו, ובהתאמה לכל עונות השנה. רוצים קפה?