פסטיבל שף תאכל KIDS בעיצומו. בהמשך לאח הגדול "שף תאכל – כל מה שטוב", שהכיר לכם את מיטב המסעדות במחירים מוזלים, מציעה לכם גרסת הילדים לשתף גם את הקטנים בחגיגה הקולינרית שלכם בסוכות, ב-10 ₪ לארוחה לילד
פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-26 בחיפה, שיתקיים בחוה"מ סוכות, 23-30 בספטמבר, הוא הזדמנות להתוודע להיצע הקולינרי המפואר של העיר. מסעדות רבות משתתפות במבצע מיוחד שנערך בשיתוף עם 2eat, המציע לכם ארוחה ב-59 ₪ בלבד
במסגרת פסטיבל שף תאכל KIDS, מבית היוצר של "שף תאכל – כל מה שטוב", מציעות לכם עשרות מסעדות בארץ ארוחת ילדים מלאה הכוללת מנה עיקרית, קינוח ושתייה ב-10 ₪ בלבד. כך תוכלו לנצל את חג הסוכות לחגיגה משפחתית קולינרית
"יש יד נעלמה שאחראית לכל זה. יד שעודרת, שותלת, גוזמת, מסדרת, קוצצת, מערבבת, טוחנת, מתקנת תיבול ומגישה. ידו של חיים, איש אחד שהפך שדה תפוחי אדמה בקצה רעננה לגן עדן קטן..." אדוה גן סתיו, מקום בלב, רעננה
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת פיל אין הכשרה למהדרין שבפאתי שכונת תלפיות בירושלים: התפריט מורכב ממנות חלביות בסגנון איטלקי עם נגיעות מזרח תיכוניות כמו ריזוטו חציל קלוי, והמנות המיוחדות מתאימות למטבח שף חלבי
"בשרני כראוי, כזה שקרניבורית שכמוני יכולה לנעוץ בו שיניים, אך בעת ובעונה אחת נוח ללעיסה ואינו יוצר עומס על שרירי הפה. בכל זאת, כששתי בנות נפגשות לארוחת ערב, גם ב-Meat and Wine, הן בעיקר מדברות..." שיר כידן
מיטב השפים כיווצו גבות, קדחו מוחות ורקחו מתכונים מיוחדים לראש השנה המכילים דבש ורימון. לרשותכם הכוכבים: שף רפי כהן, שף שאול בן אדרת, שף ניק צוק, שף גיא בן שמחון ושף איציק ברק. הכינו את הסכינים ואת המזלגות
"טונה אדומה היא מסוג חומרי הגלם שכשהם טובים וטריים, אפשר לאכול אותם חיים, נטו, ואפילו קשה להפסיק. זו שלנו הייתה טרייה במידה שהיינו יכולים לדמיין אותה מנענעת בזנבה במעמקי האוקיינוס..." אדם בר, הירקון 99, תל אביב
"לצד כל אלה מוגשת שפופרת אטומה ובה קרם שוקולד-קרמל שאותו יש לצקת ולערבב עם הקינוחים, ממש כפי שעושה אמן. ובעצם, זוהי הדרך להתייחס לארוחה כולה במסעדת קורדליה: אמנות..." שפרה צח במסעדת קורדליה, מתחם ניר צוק, יפו
"בתפריט ישנו חלק נכבד של תבשילי טאג'ין – כלי החרס שבו האוכל מתבשל על גחלים. כתף הטלה התבשלה זמן ארוך בטאג'ין ובשרה התפרק במזלג מן העצם..." יובל בלנקובסקי מתרשם ממסעדת דארנא הירושלמית – מרוקאית אבל לא כמו של אימא
הכול התחיל כשהשף ניר צוק התארח בארוחת רמדאן בבית המשפחה של בכיר עובדי המטבח שלו, אז התקבלה ההשראה להכנת ארוחת רמדאן שתוגש במהלך החודש (עד 15 בספטמבר עם אופציה להארכה) בנועה ביסטרו, מתחם ניר צוק ביפו
"התפריט של אי זוגי פורש בפניכם קרוב לארבעים מנות שונות, במחיר אחיד של 39 ש"ח לצלחת, מתוכן עליכם לבחור לכם מספר אי זוגי של מנות. מבולבלים? גם אנחנו, בהתחלה.." שפרה צח ובן זוגה במסעדת אי זוגי שברמת החי"ל
אפרת רוזן ובן זוגה מגיעים למסעדת ויטושה הבולגרית שביפו ומתמסרים לארוחת יום שישי אחר הצהריים: סלט פלפלים מושקע, לחם של פעם, גיבצ'ה, מוסקה ובעיקר הקבב הבולגרי המפורסם של ויטושה. ויסלחו הרומנים, המזרחים והשפים
"ואף על פי שגם את תתלהבי מהנקניקייה, שעשויה מבשר קצוץ משובח ומתובל, תסתפקי רק בפינה קטנה ממנה ותשאירי לו את כל היתר, ומהטי-בון תחתכי בשבילו גם מהצד של הפילה וגם מהצד של הסינטה..." שפרה צח, בוצ'רי דה ברילוצ'ה
"מנה מלאזית ענקית של אטריות ביצים מוקפצות בווק עם אווז מעושן, ביצה וירקות לרוב כגון כרוב, גזר, בצל, פלפלים, ואפונה..." שיר כידן נזכרת בערב הגמר של המונדיאל במסעדת למון גראס, אבן גבירול, תל אביב: מי צריך גברים?
עיינה גל מבקרת במסעדת הבית בעין חוד, ומספרת סיפור נעים: בקצהו של שביל מפותל נמצאת מסעדה קטנה נטולת תפריט, ובמטבח מכינה אימא כל יום רק את מה שמתחשק לה. והתוצאות? נסו לספור את מספר המנות הנהדרות בעצמכם
"בדיעבד הבנתי, שבחירות העיצוב הן אילוסטרציה לתפיסה הקולינרית: דברים שנראים (או נשמעים) פשוטים, שבמבט (או טעימה) מקרוב מתגלה התחכום שלהם..." אדם בר מבקר במסעדת חדר האוכל שבמשכן לאמנות הבמה בתל אביב: תרבות
"Philly Cheese Steak, פרוסות אנטרקוט דקות מוקפצות על הגריל עם בצל מטוגן וגבינה צהובה בתוספת מיונז וחסה שמגיע בג'בטה עם צ'יפס ומלווה בסלט, גרף מחמאות ועורר תגובות יוצאות דופן..." שיר כידן, אוונגרד תל אביב
"סקאלופס בשרניות אך רכות, מלוות בבמיה פריכה ובפרוסות עגבנייה, המונחות כולן על קרם שמנת ושעועית שחורה עשיר, סמיך וייחודי..." אורית ורייצ'ל נפגשות בפעם האחרונה במסעדת דלאל שבנווה צדק, תל אביב – הטעמים נשארים
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מחניודה, הסמוכה לשוק מחנה יהודה הירושלמי. המקום הכי לוהט בעיר מצטיין באווירה מחשמלת, אבל עם כל הכבוד למנות הראשונות והאחרונות, מסעדת שוק ירושלמית נמדדת במנות הבשר שלה, וגם הן מעולות
"מולי נחה צלחת ציורית, ובה איים אדמדמים של סשימי טונה על רקע רוטב של חזרת לבנה, כשכל אחד מהם מעוטר בפרוסת צנונית זעירה, בעלי בייבי בזיליקום ובפילטים של לימון..." שפרה צח חוגגת לו יום הולדת בביסטרו רפאל, תל אביב
"העיקריות של באבאי מבוססות על הדגה הטרייה של אותו יום, בהכנה פשוטה ונטולת התחכמויות מיותרות..." שפרה צח פותחת את הקיץ בשעת בין ערביים במסעדת באבאי שעל חוף ימה של יפו: משקה צונן ואווירת בטלנות נינוחה
"במנות העיקריות שיחק לנו מזלנו הטוב, בין הספישלים של הערב הייתה גם מנה זוגית של סטייק פריים ריב במשקל 950 גרם, חלומו הרטוב של כל חובב בשר..." יובל בלנקובסקי במסעדת רופטופ, על גגו של מלון הבוטיק היוקרתי ממילא
"בחרנו באנילוטי במילוי ריקוטה ושמן כמהין עם סקלופים ושרימפים צרובים ברוטב על בסיס שמן זית, שום וציר סרטנים..." מנה אחר מנה, לא מסתירים אדם וענת בר את התרגשותם מכל מה שיוצא תחת ידי השף יורם ניצן במסעדת מול ים
"אנחנו מניחים את כלי האוכל ונשענים אחורה. בדיוק נכנס ליאפא ספק הלימונים והמיץ כבר אצלנו על השולחן. לפעמים כשהחיים נותנים לך לימון אתה מכין לימונדה..." אורית ורן בקפה יאפא שביפו: ג'אז, ספרים וערבית