Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת אי זוגי תל אביב

אי זוגי: זוגי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"התפריט של אי זוגי פורש בפניכם קרוב לארבעים מנות שונות, במחיר אחיד של 39 ש"ח לצלחת, מתוכן עליכם לבחור לכם מספר אי זוגי של מנות. מבולבלים? גם אנחנו, בהתחלה.." שפרה צח ובן זוגה במסעדת אי זוגי שברמת החי"ל

"אוכל אוכלים קודם כול בעיניים". המשפט הזה, שנאמר במבטא הונגרי בולט, נחקק בזכרוני משיעורי הבישול שעברתי בנעוריי. כך שמסעדת אי זוגי שברמת החייל זכתה אצלי לכמה נקודות זכות עוד לפני הביס הראשון. העיצוב המוקפד של המסעדה, הממוקמת בתוך המלון-בוטיק לאונרדו, כלי ההגשה היפהפיים ובעיקר העיצוב המקורי של כל מנה, הם חוויה אסתטית בפני עצמה. הוסיפו לכך את הקונספט הייחודי של המסעדה, שעל פיו אתם מרכיבים לעצמכם את הארוחה מכל מנות התפריט, ואת העובדה שבכל יום מתווספים ספיישלים אחרים, בהתאם למצאי העונתי וליצירתיות של השף של אי זוגי, ותקבלו ארוחה שהיא הרפתקה.

הדרך הטובה ביותר ליהנות מהאוכל במסעדת אי זוגי היא לבוא אליו בראש פתוח, לשכוח מהחלוקה הרגילה של ראשונה-עיקרית-אחרונה ומהחיבורים המקובלים של מה-הולך-עם-מה. התפריט של אי זוגי פורש בפניכם קרוב לארבעים מנות שונות, במחיר אחיד של 39 ש"ח לצלחת, מתוכן עליכם לבחור לכם מספר אי זוגי של מנות. מבולבלים? גם אנחנו, בהתחלה. למרבה המזל, קרן, המלצרית שלנו, עוזרת לנו לנווט בין האפשרויות השונות, ומהר מאוד אנחנו מפקידים את עצמנו בידיה. קרן מסבירה שהרעיון הוא לתת לכל אחד להתנסות במגוון רחב של מנות, כששיטת ההגשה היא "מה שמוכן יוצא". המחיר האטרקטיבי, הגודל הלא-מאיים של המנות והתיאור המסקרן שלהן גורמים לנו להזמין עוד ועוד, כך שבסופו של דבר היא מסמנת בטופס שבידה תשע (!) מנות שונות. עד שאלו יתחילו להגיע אנחנו מנשנשים מפוקצ'ת הבית הטרייה של אי זוגי, המוגשת עם סלסת עגבניות פיקנטית, ממרח חצילים ופטריות ושיני שום קלויות.

כשהמנות מגיעות, מפגינה כל אחת בתורה איזה שהוא טוויסט יצירתי באופן ההגשה ובשילוב הטעמים: הסלט הירוק מוגש בתוך פנכת חרסינה לבנה כשעליו בטטה צרובה ולצדו ויניגרט פטל אדום-בוהק. "סיגר לוקוס" הוא מנה של שני סיגרים ממולאים לוקוס קצוץ עם עשבי תיבול, המוגשים בתוך כוס שבתחתיתה רוטב חריימה חרפרף ולצדה חבק זכוכית עם מקלוני ירקות צבעוניים. במנה הבאה – כבד אווז – מסקרנים את הלשון גוני טעם, שמתבררים כקרם חציל-קוקוס מתחת וריבת שרי מעל. מנת גיוזה ברווז מורכבת משלושה כיסונים שמנמנים ממולאים בבשר ברווז וטובלים במחית דלעת ורוטב טריאקי, שמלווים את בשר הברווז במתיקות מתונה. את פרס המקוריות קוטף הספיישל של היום – שקדי עגל: ארבעה מגדלונים, שכל אחד מהם מורכב מפטריית פורטבלו, עליה פרוסת סברס, עליה נתח בשר צרוב, והכול מעוטר ברוטב יין מצומצם ופיצוחים. כל אלו מייצרים שילוב ייחודי של מתוק-מלוח-נגיס-חלקלק, שכמותו לא טעמנו. פרס העיצוב הוענק לניוקי, שבגלל כשרותה של אי זוגי אינם בגרסה השגרתית של רוטב שמנת וחמאה, אלא מוקפצים עם עגבניות שרי, תרמילי אפונה, פלחי תאנים ועשבי תיבול. הם מוגשים במעין בועת זכוכית שדרכה נשקפים צבעי הצהוב-אדום-ירוק-סגול של המנה המיוחדת הזאת.

כל המנות הללו, יש לציין, שייכות לאגף הפתיחים, ובעצם היינו יכולים בשקט להסתפק בהן. אבל, שמרנים שכמונו, בכל זאת לא ויתרנו על מה שמוגדר כ"עיקריות": סינטה בציפוי פריך של פיסטוק, עם רוטב יין עשיר ולצדה פלחי תפוחי אדמה אפויים, וסיר קטן ובו צלעות טלה נימוחות מאד וטעימות מאד, עשויות במרינדה של שום דבש וטימין, על מצע פירה.

ספירת המנות מותירה לנו עוד צלחת אחת, וזו כבר מוקדשת לאגף הקינוחים. קרם נוגט מתוק ומרוכז, יחד עם מיני-בריוש חלבה, שחותם את מצעד המנות של אי זוגי, ומחזיר אותנו אל חיק הזוגיות.