Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת פיל אין ירושלים
לחם בשר הרצליה

פיל אין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת פיל אין הכשרה למהדרין שבפאתי שכונת תלפיות בירושלים: התפריט מורכב ממנות חלביות בסגנון איטלקי עם נגיעות מזרח תיכוניות כמו ריזוטו חציל קלוי, והמנות המיוחדות מתאימות למטבח שף חלבי

מסעדת פיל אין שוכנת בבניין אבן יפהפה בפאתי שכונת תלפיות בירושלים שלאחרונה שופץ. על השולחנות מחוץ למסעדה תוכלו למצוא משפחות על ילדיהן שמתענגות על מנות קלות מן התפריט, הכוללות פיצות ופוקצ'ות טריות עם מגוון תוספות. הפנים של מסעדת פיל אין משדר אווירה מהדורת ויוקרתית יותר: על השולחנות פרוסות מפות לבנות, וכורסאות העור המשובחות וכסאות העץ המרופדים גם הם בעור חום מזמינים את הסועדים לארוחה רומנטית או לארוחה משפחתית חגיגית.

התפריט של פיל אין מורכב ממנות חלביות בסגנון איטלקי עם נגיעות מזרח תיכוניות כמו ריזוטו חציל קלוי, אך למעשה הוא מחולק לשניים: החלק הראשון הוא תפריט בית קפה משודרג הכולל מבחר של פיצות, סלטים וכריכים, ולצדו תפריט נוסף של המנות המיוחדות, שהוא מגוון ועשיר וכולל מנות ראשונות ועיקריות המתאימות למטבח שף חלבי. פתחנו בסלט נורמנדי – סלט המורכב מחסה, עלי בייבי ועגבניות שרי שעליו נוספו סלק, פטריות שמפניון וטוסטוני גבינת עזים. השילוב בין הארומה החריפה של גבינת העזים לסלק הוא מנצח והוכיח את עצמו גם הפעם. המשכנו במנות דג מתפריט המיוחדים בסגנון מעט אסייתי – טונה אדומה צרובה בשומשום שחור ופאנקו (פירורי לחם יפנים). הרוטב הכיל טריאקי, המרקם הנעים של הדג עם פרורי הלחם היפניים יצר מנה אסייתית נהדרת שהתאימה לפתיחה.

תפריט היין של פיל אין הוא מספק בהחלט: לצד מבחר יינות מיקבים ישראליים גדולים ישנו גם מבחר מעניין של יינות מיקבי בוטיק ואף כמה יינות כשרים המיובאים מחו"ל. המלצר האדיב של פיל אין הציע לי כוס של ריזלינג אלזסי צרפתי שהתאים מאד למנות העיקריות שהזמנו. פילה דניס על פירה בטטה התגלה כמנת דג נהדרת: בשר הפילה היה רך ועסיסי והוא נצלה בעדינות המתאימה ששמרה על עסיסיותו. הפירה המתקתק הוסיף לו חן וטעם. לצדו הזמנתי ריזוטו חציל. החציל היה בעל ארומות מעושנות, כיאה לחציל שנצלה על גחלים. כמות החמאה הנדיבה שהריזוטו התבשל בה הוסיפה מרקם נימוח למנה שהוגשה בקערית עמוקה בצורת טיפה. לא בטוח שתמצאו את המנה הזו באיטליה אבל היא בהחלט עושה חסד לשילוב בין המטבח האיטלקי למטבח הישראלי שלאחרונה חרט את החציל הקלוי על דגלו.

כוס תה בחצר הנעימה לצד קרם ברולה היה לנו סיום מספק לארוחה. כמצופה, הוא צופה בשכבת קרמל קשיחה שהחביאה בתוכה את הקרם הצהבהב והנימוח, והיא התפצחה בקלות בכפית. עם כוסות התה קיבלנו גם עוגיית שוקולד צ'יפס משובחת מעשי ידי פיל אין שלא הותירה ספקות בדבר העובדה שזזוהי מסעדה שחושבת על כל הפרטים הקטנים. נשארנו עם טעם מתוק וטוב בפה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש