מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת גאודי חיפה

גאודי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"במחלקת הבשר התעוררה מחלוקת שבסופה נבחרו קרפצ'יו עגל בעיטור בלסמי ופרמזן (שאני בחרתי) וסרסיסו לבן חריף בגריל ברוטב יין ודבש (שבחרה החמות)..." אורלי פרש-אזולאי מנסה את כל מחלקות הטאפאסים במסעדת גאודי, חיפה

קחו שתי נשים שמעולם לא ראו זו את זו ושאין ביניהן דבר במשותף. הציעו להן את נושא השיחה הבא: אמו של בן זוגן. אתם יכולים להניח שסידרתם להן דיון ער וקולח, ולא פחות מכך - ממושך. מדי פעם, בין פרצי צחוק לקיטורים ותלונות, תשאל אחת מהן איך הן, החמות, רואות אותנו, ומה הן אומרות עלינו. החלטתי לברר. הזמנתי את חמותי לערב חמות-כלה בתקווה שאצליח לחלץ מעט מידע.

כלוקיישן בחרתי את גאודי, טאפאס-בר חיפאי חדש ומלא אופי, המציע סוג בילוי משובח ואנין. חלל הישיבה של גאודי הוא מיוחד, מעוצב בסגנון בר מודרני מחד ועתיק מאידך, מן ישן-חדש המציע ליושביו מקום לעצור, להירגע, לחשוב, לפטפט ולזלול מנות טאפאס נהדרות בליווי תפריט יין ואלכוהול עשיר ולצלילי מוסיקה נעימה ומגוונת. מלבד תפריט הטאפאסים ניתן למצוא בגאודי גם מנות ראשונות משובחות ועיקריות בסגנון מערבי משולב. ביום מציעה גאודי גם ארוחות צהריים משתלמות או טייק אווי לבית או למשרד, ובערב היא הופכת לבר, מקום מפגש לכל הגילאים עם תפריט אלכוהול נפרד.

"אלוהים נמצא בדברים הקטנים", אמרו, וכך מאמינים במסעדת גאודי שההשקעה במקומות הקטנים מובילה לאיכות בטעם, בעיצוב ובאווירה. רעיון הטאפאסים של גאודי הגיע מהרצון לתת ללקוח לבחור ולנסות כמה טעמים. תפריט הטאפאסים מחולק לשלוש מחלקות: צמחוני, מהים ובשרי. החמות ואני מחליטות לא לדלג על אף מחלקה וכמובן, להתנסות בכמה שיותר טעמים.

עוד לפני הטאפאסים הגיעו אל השולחן שלנו במסעדת גאודי מבחר לחמים חמים וטריים, מדיפים ריח שמרים ומלווים בממרחים תוצרת בית. מהצמחוניים לקחנו שני טאפאסים שגם הלא-צמחונים שבינינו יוכלו ליהנות מהם. פטריות ממולאות כפולות במילוי בשמל ריחני ועשיר וחציל הנזיר מתובל, צלוי בגריל ומונח על מצע טחינה גולמית - מנה שגרתית כביכול אך בעלת טעם מפתיע.

ממחלקת הים לקחנו טונה צרובה בציפוי שומשום לבן ושחור ונהדר עם נגיעות קלות ומעודנות של חומץ בלסמי. במחלקת הבשר התעוררה מחלוקת שבסופה נבחרו קרפצ'יו עגל בעיטור בלסמי ופרמזן (שאני בחרתי) וסרסיסו לבן חריף בגריל ברוטב יין ודבש (שבחרה החמות). כל הטאפאסים הגיעו אל שולחננו יחד, מה שהבטיח הנאה צרופה ממגוון מנות קטנות, מעוצבות בקפידה, בעלות טעמים עשירים.

את הקינוח החלטנו לחלוק, לא לפני שווידאנו שהוא לא קטן וגם לא מוקטן. הזמנו פרפה חלבה, מנה שהדיוק של המרקם שלה כבש את לבנו. אמנם הפרפה כבר זכה למיליון גרסאות, אך נגיעות הפיסטוק העדינות בפרפה של גאודי חידשו לי רבות.

בסוף הערב שלנו בגאודי, שהיה ארוך אך חלף מהר (מדי), נזכרתי שלא ראיינתי את החמות בנושא שלשמו באתי. לשמחתי, מערכת היחסים בינינו מבוססת על כנות ואת המחשבות והרגשות אנו חולקות לעיתים קרובות גם כך. ויתרתי על הראיון והחלטתי להשאיר בסימן שאלה את מה שאומרות החמות על הכלות. מה זה משנה בעצם.