מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת לארא ירושלים

לארא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נתח הקצבים עם עצם המח שלצדו, שגרם לי לחשוב שנית על מערכת היחסים שלי עם הקצב המקומי, היה עבה ועסיסי ואסף בתוכו המון טעמים..." יובל בלנקובסקי ממליץ לנסוע במיוחד לירושלים ולטעום את מטעמיה של מסעדת השף לארא

מסעדת השף החדשה בירושלים, לארא, ממוקמת במדרחוב ברחוב בן שטח במרכז העיר. על המלאכה מנצח השף ליאור חפצדי, בוגר מסעדת ארקדיה של השף עזרא קדם, בית הספר הבלתי רשמי לקולינריה בירושלים. חפצדי ניצח כבר על מסעדת השף הירושלמית קנלה בעבר, וכעת החל את דרכו במקום חדש יחד עם צוות המטבח המיומן שלו. אם תנצלו את מקומות הישיבה על הבר של מסעדת לארא, הצמודים למטבח הפתוח של המסעדה, תקבלו לא רק חוויה קולינרית, אלא גם חגיגה לעיניים של ארבעה טבחים מיומנים שמחוללים פלאים ומצליחים להוציא ממטבח קטן עשרות מנות יפהפיות. התפריט של לארא מפתה מכל כיוון שלא תסתכלו עליו: שילוב של תבשילים ארוכים לצד מנות פתיחה קטנות ומגרות כמו ברוסקטות עם סינטה כבושה ורוסטביף מעשה ידי המקום, מנות דגים עדינות לצד נתחי בשר משובחים שאם תבקשו יפה יניחו בצדם גם פרוסה קטנה של כבד אווז משובח.

התחלנו למנת פתיחה עם קבב דגים שהיה עסיסי והפיץ ניחוחות נעימים של עשבי תיבול. לצדו רביולי ממולאים בקרם חציל, שהראו את היופי ואת המקוריות של המטבח המענג של לארא. שילוב המרקמים של הפסטה העשויה אל דנטה עם קרם החציל הפך את המנה הזאת לחוויה בפני עצמה. אבל כשבאים למסעדת לארא לא באים להסתפק במועט. המשכנו לתבשיל קטן של שקדי עגל עם תורמוס, זעתר, מנגולד ואריסה. את האריסה הנהדרת – רוטב עגבניות ופלפלים אדומים לא חריפים שבושלו שעות ארוכות לכדי ממרח סמיך ומרוכז בטעם – מכינים כאן במסעדת לארא. את השקדים הקפיצו קלות על המחבת עם שאר הרכיבים ויחד הועבר הכול לכלי חרס קטן בצורת קונוס שאוכלים ישר מתוכו. השקדים היו נימוחים, התרמוסים והאריסה שעשעו את הפה ויצרו מנה קטנה וטעימה שמאוד כיף להתחיל איתה את הארוחה.

ההגשה במסעדת לארא משחקת על יוקרתיות לצד נינוחות. מנות מפוסלות, שבכל רכיב שעומד על הצלחת שעליהם הן מוגשות מושקעת מחשבה רבה, לצד מנות כמו תבשילי קדירה שנאכלות מכלי חרס מעוצבים. המשכנו לעיקריות, וקיבלנו נתח של פילה שהיה נהדר, עסיסי ונימוח, מפולפל ומומלח במידה המדויקת שהותיר אותי עם החוויה שרק בשר טוב יכול להשאיר. לצדו הונחו שתי פרוסות של לשון. אף על פי שהחלק הזה אינו מהחביבים עליי ביותר, אני חייב להרכין ראש בהכנעה ולומר שהלשון של מסעדת לארא היא מעדן שאין להחמיצו. היא כבושה וצרובה ופרוסה בצורה כל כך דקה, עד שמתקבל בשר כמעט פריך ומענג.

בשאריות כוחותינו ניסינו לטעום שתי מיני מנות נוספות, המוגשות בדרך כלל כמנה עיקרית. נתח הקצבים עם עצם המח שלצדו, שגרם לי לחשוב שנית על מערכת היחסים שלי עם הקצב המקומי, היה עבה ועסיסי ואסף בתוכו המון טעמים. לזכותו של הקצב המקומי נאמר שבמסעדת לארא יישון הבשר הוא עצמי, כך שחלק מהאיכויות הנהדרות של הנתח המהולל - מקורו בטיפול הקפדני שהוענק לו כאן.

כדי לטעום מתבשילי הקדירה של לארא ניסינו תבשיל של כתף טלה בירקות שורש. מדובר במנה ענקית שאם תזמינו אותה לא בטוח שתוכלו ליהנות מכל המגוון של לארא. הבשר התפרק במזלג מן העצם, היה רך, נימוח וספוג בטעמי ירקות השורש.

הגענו לקינוחים וביקשנו לטעום רק אחד. קיבלנו קינוח בהשראת הבורקס הירושלמי. בירושלים, בניגוד ליפו, אוכלים את הבורקס עם טחינה. ובמסעדת לארא לוקחים בצק עלים דק ומתקתק, לתוכו מכניסים קרם שוקולד ואגוזים על בסיס פררו-רושה ולצדו תערובת מתוקה של טחינה ודבש. אפשר לאכול במזלג או פשוט לנגב. הקינוח היה טעים ומהנה ואין ספק שהוא פתרון מצוין למסעדה כשרה המוגבלת בהגשת קינוחים חלביים.

שבוע לאחר מכן קבעתי עם חברים ביקור חוזר במסעדת לארא כדי לטעום את כל המנות שהחמצתי במקום שאני מחשיב לאחד הטובים בארץ, מסעדה כשרה שאין שנייה לה, המציעה חוויה קולינרית ברמות הגבוהות ביותר ובהחלט מצדיקה נסיעה מיוחדת לעיר. שווה להגיע במיוחד, ואם תרצו יש גם בורקס עם טחינה.