Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת סומק מושב גיאה
לחם בשר הרצליה

סומק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת דלעת ערמונים ממולאים, דלת קלוריות ומשופעת ויטמינים, ערמונית ומתקתקה. מילוי בשר בקר, צנוברים וצימוקים ברוטב בלסמי על מצע גבינת לבנה עשירה וסומק, כמובן - מעולה..." שירלי רחמים, מסעדת סומק, מושב גיאה

כשמדובר בחברות של שנים נראה שכבר קשה להפתיע. כך עם חברתי נטלי, שיחד אנחנו חוגגות קרוב לשלושים ימי הולדת. גם נטלי, כמוני, היא רודפת מסעדות מושבעת, ואין כמו ארוחה טובה במסעדה טובה כדי לרגש את שתינו. הבחירה נפלה לא במקרה על מסעדת סוּמק שבמושב גיאה הסמוך לאשקלון. רפרוף קל בתפריט, על המגוון ועל הייחודיות שבו, הכריע את הכף.

עירוני שנכנס למושב גיאה בוודאי רוצה לארוז את התחושה ששורה עליו עת הלחץ יורד והאוויר מתחיל לזרום בקצב משלו. מסעדת סוּמק שבמושב גיאה נמצאת כאן כבר כמה שנים תחת שם ותפריט שונים, אך בשנה וחצי האחרונות היא מתפקדת במלוא הדרה בהנהגתו המופלאה של עוזי נעים, שבעברו המסעדות קדיתא, פוקצ'ה וכרמים. השם סוּמק נבחר באופן טבעי על פי השם הערבי של התבלין שעוזי כה אוהב להשתמש בו במאכלים שהיא מכין, ממש כפי שבעבר היו נוהגים להשתמש באוג הבורסקאים (הוא הסומק בעברית) בעת תהליך עיבוד העורות בשביל הצבע והחומציות. הרוגע והשלווה במרפסת של מסעדת סומק, יחד עם העיצוב החמים, לא הותירו מקום לספק ועאנחנו התיישבנו בחוץ, מדמיינות בית גדול עם מרפסת.

התפריט של סומק הוא ייחודי וכולל מבחר לא מבוטל של מנות ראשונות, פסטות, בשרים, דגים ועוד. ההתלבטות הייתה קשה, שכן כל מנה נראית מעניינת וחוויה קולינרית מלאה כשלעצמה, ואם כבר חוגגים אז עד הסוף, לקחנו הפעם שלוש מנות ראשונות. הראשונה הייתה מנת פטה כבד עם ריבת חצילים, שלצדה הונחו כמה צנימים. הייחודיות הייתה דווקא בפטה עצמו שהוכן עם סלק שיצר טעם מתקתק ונעים. ריבת החצילים גם היא אינה סטנדרטית, וטעם החציל שנמרח לו לאיטו גרם לי לרגע לתהות האם זו הארוחה או שכבר הגעתי לקינוח. המנה השנייה, שהפתיעה לא פחות, הייתה מנת דלעת ערמונים ממולאים, דלה בקלוריות ומשופעת בוויטמינים, טעמה ערמוני ומתקתק. לכל זה הוסיפו מילוי בשר בקר, צנוברים וצימוקים ברוטב בלסמי על מצע גבינת לבנה עשירה וסומק, כמובן – ותקבלו מנה מעולה, עשירה בטעמים ויצירתית להפליא. האחרונה שניסינו, וזאת רק מפני שחששנו לפספס, הייתה מנת שרימפס קרנבורה מוקפץ עם חזה אווז מעושן, שמנת ועשבי תיבול. מלבד הרוטב הנחשק, שהומלח בדיוק במידה הנכונה, השרימפס היו עסיסיים מאין כמוהם.

לפני העיקריות של סומק לקחנו לעצמנו כמה דקות מנוחה לקיבה ולעיניים שנמשכו אל הנוף המקומי. במסעדת סומק מקפידים מאד על איכות חומרי הגלם ועובדים עם תוצרת מקומית מהאזור. גם העופות, החצילים ועוד מגוון תוצרת נקנים במושבים הסמוכים.

ונעבור לעיקריות. התפנקנו בשתיים, האחת של ריזוטו פירות ים: שרימפס וקלמרי עם ריזוטו איטלקי, שמנת ועשבי תיבול, כי עם הצלחה לא מתווכחים ועל שרימפס כאלה לא מוותרים. המנה השנייה הייתה של ביף סטרוגנוף עם רצועות פילה בקר ברוטב פטריות עם עשבי תיבול ושמנת - בשר רך בטעמים מודגשים. לא ויתרנו על הקינוח ועל הזיקוק שמעל ולעברנו הגיעה פסיפלורה נהדרת של שוקולד לבן על מצע מרנג נוגט עם שוקולד לבן ומחית פסיפלורה.

מסעדת סומק פתוחה בכל ימות השבוע החל מהשעה 9:00 בבוקר, ובימי חול מציעה מגוון מנות עסקיות בעלות של מנה עיקרית. האווירה הקסומה, חיוך המלצרים, האוכל המוקפד והאיכותי, השלווה והרוגע מצליחים לרגש ולהותיר טעם של עוד, וכך גם הפעם סיימנו מחויכות עוד יום הולדת אחד, ועם קצת סומק בלחיים אנחנו מתחילות שנה חדשה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש