Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על אחד העם טאפאס תל אביב

אחד העם טאפאס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"את ארוחת שלושת אלפים המנות הזו חותם כבד אווז צרוב על הפלאנצ'ה שהונח על תפוח עץ מבושל בסנגריה לבנה. הכבד... קוצר הצלחה ונעלם מהצלחת במהירות..." שיר כידן וחברה טועמות המון טאפאסים באחד העם טאפאס, תל אביב

כמה פעמים קרה לכם שנכנסתם למסעדה והתלבטתם ללא יכולת להחליט בין שלוש או ארבע מנות בתפריט? הרי לא תזמינו את כולן כי לא תוכלו לאכול את הכול, ובינינו, זה ייצא ממש יקר. אחד העם טאפאס בתל אביב, אחד המקומות המגניבים ביותר שייצא לכם להיות בו, מצא פיתרון מאוד אטרקטיבי לעניין הזה. לכן אני מזמינה חברה לערב מגניב של הנאה צרופה.

כבר בכניסה לאחד העם טאפאס ממתינים לנו שולחנות גדולים עמוסי סלטים מוכנים, לחמים ושאר טאפאסים מעוררי תיאבון. אנחנו מתיישבות על הבר ומתכבדות בסנגריות מתוקות עמוסות פירות. לשם התחלה מונחים על שולחננו מיני סלטים קטנטנים כגון פלפלים קלויים בשום, יוגורט עם סלסת חצילים שטעמם חמצמץ ופיקנטי כאחד, פלפלים מוחמצים בעדינות וזיתים צבעוניים שגודלם כגודל גולות ענקיות. בעודנו מכרסמות את הסלטונים עם לחם חם וטרי, מחרידים קולות פעמונים רועמים את צהלות הסועדים הנשמעות תדיר ברקע. מתברר שקולות פעמונים אינם נדירים באחד העם טאפאס, ושבכל כמה דקות מודיעים כך המלצרים על מנה משובחת נוספת היוצאת מן המטבח, שנייה לפני שאחד מהם מתחיל לעבור בין השולחנות ולהציע אותה לסועדים. הפעם מדובר בניוקי רך עם ראשי קלמארי ונקניקיות עגל בשרניות על פלפלים, חמאה ופטרוזיליה.

בעוד המטבח של אחד העם טאפאס מזרים אלינו טאפאסים למיניהם, מגיע פלפל פדרון ספרדי לכיווננו. כעיקרון מחולקים הפלפלים הקטנטנים הללו בספרד כטאפאסים בקערות ונאכלים כאחרון הפיצוחים. כאן השתדרג הפלפל לכדי מנה של ממש ומולא טרטר טונה עם טחינה בתיבול שומשום. לבבות ארטישוק על גבינת עיזים רכה עם עלים ירוקים וגבינת פרמזן, מנה חמצמצה המבליטה את טעם עלי הנענע, מביאה את חברתי לכדי קריאות התלהבות של ממש ולכן אני משאירה אותה לטיפולה המסור.

מנת סלט עוף ואפרסקים, ירקרקה למראה עם רטבי ויניגרט, חלפיניו ובליווי נענע ומלפפונים נראית לי במבט ראשון קצת שנויה במחלוקת. התלהבותה של חברתי משכנעת אותי לנסות, וכן, מדובר במנת שף מדופלמת של עוף עסיסי ברוטב מתקתק שמליחות הבוטנים שבה משדרגת את טעמה והופכת אותה למתוחכמת. הפעמונים שוב רועמים והפעם המלצר של אחד העם טאפאס מציע לנו סקאלופ צרובים על הפלאנצ'ה ברוטב מתקתק של חלב קוקוס, קארי וכוסברה. בינתיים מספרת לי חברתי על פגישות עסקיות שעורכים כאן המנהלים במשרד שבו היא עובדת. הבר של אחד העם טאפאס הוא ארוך, וגם בשולחנות הגדולים יושבים זוגות וקבוצות כאילו היה זה בר לכל דבר ועניין ואינטראקציות מעניינות נוצרות בין הסועדים. אם אתם ממש מתעקשים, יש גם שולחנות רגילים, אבל כאן העניין הוא החוויה, והשולחנות הרגילים הם פשוט רגילים.

הטאפאס הבא של אחד העם טאפאס שאנחנו מנסות הוא סביצ'ה דג ים על אטריות זכוכית בליווי ג'ינג'ר, כוסברה, נענע, בצל ירוק ולימון. זוהי מנה חמצמצה שטעם הנענע מורגש בה. הדג רך וטעים וגם הסלט שלצדו מכורסם עד תום. יחד עם הסביצ'ה מגיע אחיו התאום ברוטב פיקנטי יותר של שמן זית, מיץ לימון, פלפלים קלויים ועדשים, שאותו אני כבר מחסלת כמעט לבד. ההצלחה שנוחלים הדגים שולחת לעברנו דגים נוספים. ראשון מגיע בורי מתובל בתיבול קייג'ין צרפתי הפוגש את הקאריביים. רוטב חרדל וחלפיניו לייט עם חסה וצנוניות בתוספת שקדים פרוסים משמחים את הבורי הקריספי ובעיקר את בלוטות הטעם שלנו. לפני שתתחיל מלחמת עולם על הדג, מגיע חברו הטוב, הפורל המאודה בתערובת ציר פטריות פטוצ'יני בקציפת פטוצ'יני ושמן שום.

את ארוחת שלושת אלפים המנות הזו חותם כבד אווז צרוב על הפלאנצ'ה שהונח על תפוח עץ מבושל בסנגריה לבנה. הכבד, שאינו נמנה על רשימת המאכלים האהובים על שתינו, קוצר הצלחה ונעלם מהצלחת במהירות. בשלב הזה אנחנו כבר ממש לא יכולות לאכול יותר, אבל הקינוחים שהמלצרים של אחד העם טאפאס נושאים עמם הלוך ושוב נראים כל כך מזמינים שהם מעירים את בלוטות הטעם המותשות שלנו לפעולה נמרצת. בין גלידת וניל מלכותית על בסיס אגוזים עם שוקולד חם לגלידת עוגת גבינה מתוקה עם פירות יער חמצמצים ועם הרבה מתיקות על הלשון, אנחנו מסכמות את שיחות הערב וקובעות לחזור לאחד העם טאפאס בפעם הבאה. בטח יש עוד טאפס או שניים שלא הספקנו לטעום.