''לפתיחת הארוחה הוגש לנו לחם ביתי, לצד חמאה וממרחי טפנד, עגבניות מיובשות ופסטו. אחר-כך החלו לפקוד את שולחננו המנות הראשונות: סינטה כבושה עם בלסמי שמן זית וגבינת פרמז'ן, לצד משולשי פן-דה-מי נפלאים, שרימפס מוֹחיטוֹ ברוטב רום, נענע, לימון ושום, וחציל צלוי עם קרם טחינה. פשוט כיף!''. אמיר בן נעים התמוגג מהסגנון הייחודי של מסעדת אגואה הירושלמית
לאנשי עסקים בדרך מ- או אל טיסה לחו''ל בענייני ביזנס, מומלץ לעצור באייר קפה: המיקום נוח במיוחד, המקום מעוצב בסנגון פאנג-שוואי מרגיע, האוכל מגוון, חלבי וכשר, ויש גם עסקיות משתלמות, הכוללות במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה ושתייה
השאלה התמימה הזו מקבלת משמעות חדשה לגמרי, עם השקתו של שירות המשלוחים החדש של אתר 2eat. אחרי הכל, לגור בעיר כמו תל אביב, ולא להזמין מדי פעם אוכל ממיטב המסעדות האיכותיות של העיר, זה בזבוז שגובל בפשע ממש (משהו על ילדים רעבים באפריקה). הנה כמה מסעדות שיביאו לכם אוכל משובח עד הבית
''הזמנתי אסאדו עגל חלב, מנה שמיועדת לאוהבי בשר שומני. כבר למדתי לבקש את מידת הצלייה המומלצת על ידי השף, וקיבלתי נתח עשוי מדיום פשוט מושלם. עסיסי כהלכה ומקושט בעצם שהשביחה את טעמו. מידת הצלייה הייתה מדויקת במידה השמורה למומחים בלבד. לא נזקקנו לשום רוטב מעבר לצ'ימיצ'ורי רענן תוצרת-בית....'' דניאל רום נזכר באל גאוצ'ו שבראשל''צ במנגל שבת בבוקר של ימי ילדותו
''הבא בתור לעלות על הבמה היה מרק סרטנים מוקצף עם קוקי סאן ז'אק, בכניסה מלודרמטית. בשר הצדפות נחתך לרצועות ונצלה קלות על הגריל, פעולה שהוציאה ממנו טעם מעט חרוך ונפלא. המרק, שהכיל ציר סרטנים, יין ושמנת, היה מתקתק, עם טעם עמוק של ים. כל כף של הנוזל האוורירי הזה הייתה כמו פיסה של ענן. מעולה''. מיה בר התמוגגה בחודש הסרטנים של קום איל פו
עונת החתונות הרשמית הסתיימה, אבל דווקא בחורף משתלם יותר, לפעמים, לעשות אירועים. מעבר למחירים שצונחים בצורה דרסטית – יש משהו רומנטי בחתונה חורפית וגשומה. שלא לדבר על כך שלכם אף אחד לא יגיר גלונים של זיעה על רחבת הריקודים. הנה כמה הצעות רעיונות לקייטרינג, שישב לכם בול על האירוע החורפי
מה עושים לפני ישיבה שאמורה להימשך שעות? מזמינים כיבוד, כמובן. קונדיטוריה אינגליש קייק שבפתח תקווה מציעה דילים משתלמים לישיבות ולבופה, שיוציאו את המשתתפים שבעים ומרוצים, כמו גם מגוון של מוצרים שניתן להזמין ישירות למשרד, במחירים משתלמים לעסקים
זהו. החגים נגמרו, מהסעודות נותרה רק אי נוחות באזור המותניים, הילדים חזרו לבית הספר, הפסטיבלים והאירועים הסתיימו כולם. ואם נרצה לבלות קצת זמן איכות עם הילדים – לאן נוליך אותם? הנה כמה מקומות שמתאימים לחגיגה עם הילדים, לאורך כל השנה
''פתחנו במגוון ירקות מטוגנים במעטפת בצק בציפוי קמח עדשים, עם מטבלים ייחודיים למטבח ההודי. בהם טבלנו בשמחה את הסמוסה (גזר, אפונה ובצל בעטיפת בצק), בטטה ואדה (תפוחי אדמה ובצל מטוגנים בציפוי קמח עדשים), ובהאג'יאה (חציל, טבעות בצל, כרובית ובטטה בבצק מקמח קטניות) וליקקנו את האצבעות...''. מיכל וייס התמוגגה במסעדת אלמורה, ומכריזה: זה הדבר הכי קרוב להודו, בלי טיסה
מי אמר שעסקיות חייבות להיות בצהריים? במסעדת ראנץ' האוס בר בורגר האילתית מציעים לכם ארוחה עסקית מלאה, הכוללת מנה ראשונה לבחירה מהתפריט, מנה עיקרית לבחירה מהתפריט וקינוח, בתוספת כוס יין הבית, ב-120 ₪ בלבד. משתלם לצאת לבלות באילת
''לעיקריות חלקנו סטייק אנטרקוט וקבב. באג'נדה מיישנים את הבשרים בחדר מיוחד במסעדה, והתוצאה היא בשר משובח, שנדרש לו תבלון מינימלי של פלפל ומלח (במקרה של הסטייק), ותוספת פטרוזיליה וצנוברים (במקרה של הקבב). טעמנו גם דוגמית של כבד אווז, שמלבד רגשות אשם, עוררה בנו הנאה רבה..'' מיה בר גילתה במסעדת אג'נדה גריל ישראלי אמיתי
בסוכות, חג האסיף, השתרשו מספר מנהגים הקשורים בצומח בכלל, ובפירות בפרט: החל ממצוות הסוכה, הדורשת לכסות את הגג בסכך, דרך המצווה על נטילת ארבעת המינים, מן הצומח כולם, וכלה במנהג הרווח לאכול בתקופה זו הרבה פירות. הנה כמה מסעדות בהן תוכלו לעשות את זה
''אני בחרתי בסטייק אנטרקוט, שהגשים את פנטזיית הבשר הבוערת בעצמותיי בשבועות האחרונים, אשר הוגש בצלחת גדולה לצד פלחי תפוחי אדמה רכים ושחומים. ג' בחר בסינייה, בשר קצוץ בבהרט, טחינה, פרוסות עגבניה וצנוברים, שהוגשה בכלי מעוגל מסורתי והיתה טובה מאד''. אדווה גן סתיו מאושרת. היא מצאה סוף סוף מסעדה טובה קרוב לביתה: מטרו ביסטרו, בכפר סבא
למסעדה הכשרה שברחוב הירקון תפריט מגוון, בסגנון ים תיכוני ובניחוח צרפתי, המתמקד בבישול רזה, נטול שמנת וחמאה. ארוחה עסקית הכוללת מנה ראשונה ועיקרית, או מנה עיקרית וקינוח, תעלה 75 שקלים, והרבה פחות קלוריות ממה שאפשר היה לחשוב
''בשבילו שיפודי פרגית עסיסיים, שומניים במידה ומלווים בצ'יפס. אני ביקשתי, וקיבלתי, מנה בשם שישברק – כיסונים קטנים ורכים של בצק, ממולאים בפטריות, מבושלים בקערה של לבן רותח. אנחנו מתענגים על המנות עם קנקן של לימונדה מרעננת בעלת טעם מסקרן, שלוקח לנו קצת זמן להבין שנובע ממי ורדים''. מיכל זמרני מצאה את המסעדה המזרחית המושלמת
אלו מאיתנו שאוהבים לאכול מחוץ לכותלי המטבח מקבלים בסוכות את מלוא הלגיטימציה: בסוכות זו מצווה, אפילו חובה, לאכול בחוץ, על המרפסת, באוהל בדואי – בכל מקום שאינו תחת קורת גג. הנה כמה מסעדות טובות, שמאפשרות לכם לעשות את זה בסטייל
''הקלמארי, שהתרגלנו לקבל אותו מטוגן כברירת מחדל מוגש כאן כשהוא מבושל. הדבר חוסך את האפקט המוכר של 'פריך בחוץ ורך בפנים', אבל מגלה פשטות נימוחה המתמוססת בפה. הקלמארי נפרד מן העולם בתוך רוטב עשיר על בסיס קרם-פרש, ותודו שגם אתם מוכנים לגמור ככה''. אחרי ארוחה במסעדה בויה, מיה בר מסכימה עם פו הדב: הרגע היפה ביותר ביום הוא רגע הארוחה
במסעדת רויאל שף שבאשדוד מציעים לאכלני הצהריים חווית בילוי יוקרתית, עם עיצוב בסגנון אירופאי אלגנטי, אירוח מלא סטייל ויוקרה, וארוחות עסקיות משובחות, במחיר של 49 או 69 ₪
''זוג האגרולים היו פריכים, ושודרגו בעזרת רוטב ורדרד חמוץ מתוק. לכיסוני הוון-טון המטוגן ברוטב חריף צורף גם רוטב הבית, תערובת של כוסברה, שמן זית, שום ובצל ירוק. הרוטב, שיש לו לוק ישראלי ירקרק, השתלב נפלא עם הוון-טון הסיני, ולא רק איתו...''. מיה בר לא סומכת רק על עצמה, ומכריזה: אם גם סינים ''אמיתיים'' אוכלים בצ'יינה קורט - היא חייבת להיות טובה
נכון שביום כיפור מצווה לענות את נפשותינו. אבל לפחות את חלקנו, מה שמחזיק אותנו לאורך הצום זה לאו דווקא ההתפלשות בעינוי, אלא יותר הזיכרון של ארוחה אחת, מוצלחת באמת, והשאיפה לאכול אותה שוב. הנה כמה מסעדות שכדאי להתחרע בהן לפני הצום הגדול. כאלה שרק זיכרון המטעמים שלהן יוכל להחזיק אתכם עד צאתו של הצום וגמר החתימה הטובה
''קריספי בטטה, שיפודי חזה עוף עטופים ברצועות בטטה, ברוטב צ'ילי מתוק, גרמו לי לתהות - אם אני וזוגתי נפרד באותו רגע, האם אני עדיין אצטרך לתת לה שיפוד? אחרי הרהורים לא קלים בחרתי בבחורה, אבל הייתה התלבטות קשה....''. שי וקנין נחשף לרעיון הטאפאס במסעדת סאקויה ברמת ישי, והתאהב. גם בקונספט, וגם במסעדה
במפגש הסטייק שבנשר מתחילים את העסקית כבר ב-9:00 בבוקר, מסיימים אותה ב-16:00, ומציעים ארוחה הכוללת מרק לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ממגוון של בשרים אפויים, צלויים או מבושלים, שתי תוספות, קפה וקינוח. אולי בכל זאת כדאי לרכז את כל השפע הזה בארוחת הצהרים
במסעדת ריטנגה שבמתחם הבורסה ניתן להכניס את כל מגוון הפסטות המרשים שבתפריט לארוחה עסקית, עם או בלי סלט/מרק. העסקית תקפה, למרבה השמחה, בכל שעות פתיחת המסעדה. פשוט ונוח. וטעים, כמובן
''אל הנוף הפסטורלי הוספנו מבחר סלטים למנה הראשונה: חומוס, טחינה, סלט ירקות קצוץ דק-דק, כרוב אדום, כרוב לבן, זיתים סורים דפוקים, מטבוחה, חצילים מטוגנים, סלט תירס עם פלפלים ופלפל חריף קלוי. בקיצור - משתה שמכבד את ראש השנה....'' מסעדת כפר נחום, עם הנוף המשגע והאוכל הטעים, מספקת מענה מושלם לטיולי החג
בראש השנה אנחנו נוהגים לאכול ראש דג, עוף בתנור ושאר ירקות. במסעדות הבאות, תוכלו ליהנות ממטעמי החג, בשדרוגים מיוחדים, כל השנה. חלקן אפילו מציעות תפריט מיוחד לארוחת החג עצמה, למקרה שלא בא לכם לארח. ובברכת שנה טובה וטעימה