''והנה זה התחיל: חציל בלאדי, לחם שום, אמפנדס פטריות וגבינת קממבר, קונפי ארטישוק עם טרטר טונה אדומה.... יש צורך לעצור כאן לרגע, ולהסביר איך זה הולך. מגיעות כ-2 מנות לשולחן, אנחנו אוכלים, מחליטים שזו המנה הכי טעימה שאכלנו מעודנו, וחוזר חלילה...''. נדב אבידן ניסה לשכנע את קובי מקציאנו, השף של מסעדת סול הירושלמית, לעבור לגור איתו ולבשל לו כל יום. הוא לא הצליח. ירושלמים - הרווחתם
נוסעים לבלות בחמשושליים? לפעמים, דווקא במסעדות הפועלים של השוק תמצאו את האוכל הפשוט, הטעים והזול ביותר. הנה ארבע מסעדות פועלים משוק מחנה יהודה, המשתתפות בפסטיבל חמשושליים, ומציעות אוכל של בית, במבצעים מיוחדים
אי-אה, אי-אה, או. ובחווה מסעדה משובחת, עם תפריט מענג. מיכל זמרני חזרה מחוות התבלינים, שם אכלה בין השאר ''צלחת ממולאים המהווה חגיגה של טעמים. מחד – חציל ממולא בתערובת מופלאה של גבינות מלוחות, צימוקים מתוקים וצנוברים, ברוטב גבינת לבנה. מאידך - משולשי פילו לוהטים, ממולאים בגבינה, עם טעם זעתר דומיננטי וחריפות קלה. מעולה, מעולה, מעולה...''.
''לאחר טעימה מהוססת מהסשימי, אנחנו מתנפלים עליו במלוא הכוח: נתחי דג הטונה צרובים מבחוץ ומבפנים נאים ורכים. טעמם מופלא והם טבולים ברוטב יפני מתקתק המשביח את טעמם. נגיעת התבלינים הפיקנטים צורבת, מענגת את החיך ומדגישה כל טעימה...'' דניאל רום הפקיר את עצמו לחווית המטבח האסייתי בפנדה'ס, והתאהב
הימים המתקצרים, הלילות ההופכים קרירים והטפטוף המזדמן מצביעים כולם על כך שהחורף אולי מתעכב, אבל הוא כבר תיכף כאן. בעוד זמן קצר כבר נוכל להתעטף במעילים, לנעול מגפיים, לשלוף את הפוך מהארון ולאכול מאכלים של חורף. הנה מקומות שבהם תוכלו, את האחרון, לעשות כבר עכשיו
מסעדת הים הסיני, המגישה אוכל סיני מסורתי איכותי, המותאם לחיך הישראלי, מציעה שני דילים עסקיים לצהריים, ואחד לערב. הסועדים יכולים לבחור בין ארוחה קלה, הכוללת בר סלטים, סושי ואורז, לארוחה מלאה הכוללת מנה ראשונהלבחירה, מנה עיקרית לבחירה, תוספות, קינוח ושתייה. והמחירים - נוחים לכל כיס
''עוד טעמנו שרימפס במרטיני. אולי תחשבו אותי לפרובינציאלית, אבל בסופו של יום, לטעמי, מבין פירות הים המקובלים במקומותינו, השרימפס לוקח כל תחרות בידיים קשורות. הפעם הזו לא הייתה יוצאת דופן, הנ''ל שייטו בברכת חמאה ומרטיני, וניחוח תפוז ריחף מעל פני תהום. מעולה''. מיקה פורז מצאה את פסטה מיאה שברחוב יהודה הלוי, המתמחה בפסטות עם פירות ים, כמסעדה המושלמת לפתיחת מושב הסתיו
צמחונות מטעמי מצפון, בריאות, דת או מטעמים אקולוגיים, היא אולי בררנות האוכל הנפוצה ביותר. טבעונות היא הרחבה של הצמחונות, לכדי הימנעות ממוצרי מזון נוספים מן החי. אנחנו הקרניבורים לא מסוגלים אולי להבין איך אדם חי בלי המבורגר עסיסי או נתח אנטרקוט, אבל בהחלט מסוגלים להעריך את האידיאלים. ב-1 לנובמבר, יום הטבעונות הבינלאומי, יש לנו הזדמנות לנסות ולהזדהות עם הערכים הללו. הנה כמה מסעדות צמחוניות וטבעוניות שבהן נוכל לעשות זאת
''בעקבותיו מגיעות שתי צלחות ענקיות: טאזין עוף עם ירקות שורש, בכמון ותבלינים, מונח לפני שי. אני מקבלת קציצות טלה ברוטב מרווה, צ'ילי וסויה מתוקה. הקציצות 'לעיסות', עשירות בטעם, והרוטב נספג נהדר באורז שסביבן. טאזין העוף מזכיר לשי אוסובוקו שאכל פעם, והוא מקלף את הבשר הרך מהעצם בהנאה גלויה...''. מיכל זמרני הופתעה בארוחת יום הולדת פרטית אצל הטובים של שפרה במרום גולן. היה גורמה
ארוחה במסעדת מרקש היא כמו בילוי צהריים באחד מסיפורי אלף לילה ולילה: מהעיצוב האותנטי של המקום, דרך הלבוש של המלצריות והשירות האדיב, ועד המנות, בעלות שמות מפתים כמו טזין דל גז'אר, טאזין דלרנמי בלברקוק ולקוק מעמרין. בארוחה עסקית, משולבת עם סלטים ומנה אחרונה, זה יוצא טיול אוריינטלי משתלם במיוחד
''גם המנה הבאה – פטה כבד עוף ברוטב ויניגרט צ'טני תאנים – מענגת. לפטה מרקם סמיך וחלק, וטעם קרמי עשיר ונהדר. בשלב מסוים אני מוותרת על הלחמניות הטריות, המעוטרות בקצח, אוכלת אותו עם המזלג, כמו עוגת מוס, ומהמהמת באושר. שי צופה בי בחיוך. ''נכון שאם היינו פה לבד היית לוקחת את הצלחת ומלקקת?'' הוא שואל. נכון''. מיכל זמרני חגגה את סיום התואר במסעדת פסטיס, ויצאה רצוצה, אך מרוצה
השבוע חל יום חיל הים הישראלי, ואנחנו באתר 2eat מעדיפים, כמובן, לציין את המאורע בצורה קולינארית. הנה ארבע מסעדות שיכולות להתאים לחגיגות ים: לא רק שמגישים בהן דגים ומאכלי ים – חלקן ממוקמות ממש על החוף
''אנחנו משתרעים על כורסאות מרופדות. מולנו פרוסים הרי הגליל התחתון כמו תמונה. משמאל מבריקה הכנרת. דליה מגיעה עם מגש שעליו תה צמחים אמיתי, עשוי מלואיזה, פילרגוניום, מנטה ונענע, שתי פרוסות עוגת תפוחים, והפתעה לבנה בגביעי זכוכית....''. הביקור במסעדת דליה הצמחונית, שבמושב אמירים, גרם למיכל זמרני להעלות באוב את הביזל, המעדן המשפחתי הרשמי של ילדותה
מעוניינים בחופשה של יום או יומיים? להתרחק ולנקות את הראש? במסעדת נגב שיפודיה שבמצפה רמון מציעים לכם את הדיל המושלם: מסעדה מזרחית אותנטית המגישה מבחר בשרים על האש ותבשילים ביתיים, שלצידה ממוקם צימר זוגי נעים ונוח. אורחי הצימר מקבלים 20% הנחה במסעדה. משתלם
''בנימה קצת יותר נינוחה, הגיע תור המנות העיקריות. אני הזמנתי את הלזניה הבשרית, מנה מצוינת שמזמן לא יצא לי להיתקל בה מוכנת כהלכה, וכאן היא ממש הפתיעה לטובה. איתמר מצידו הלך על הקורדון בלו - נתחי חזה עוף בציפוי פריך במילוי פטריות, בצל ועשבי תיבול, שהוגשה עם אורז ורוטב יין אדום שהיה נפלא....''. נדב אבידן מצא את רפאלו, שבראשון לציון, כמקום האידיאלי להתאושש בו מתלאות החיים, ולהתעודד
''לפתיחת הארוחה הוגש לנו לחם ביתי, לצד חמאה וממרחי טפנד, עגבניות מיובשות ופסטו. אחר-כך החלו לפקוד את שולחננו המנות הראשונות: סינטה כבושה עם בלסמי שמן זית וגבינת פרמז'ן, לצד משולשי פן-דה-מי נפלאים, שרימפס מוֹחיטוֹ ברוטב רום, נענע, לימון ושום, וחציל צלוי עם קרם טחינה. פשוט כיף!''. אמיר בן נעים התמוגג מהסגנון הייחודי של מסעדת אגואה הירושלמית
לאנשי עסקים בדרך מ- או אל טיסה לחו''ל בענייני ביזנס, מומלץ לעצור באייר קפה: המיקום נוח במיוחד, המקום מעוצב בסנגון פאנג-שוואי מרגיע, האוכל מגוון, חלבי וכשר, ויש גם עסקיות משתלמות, הכוללות במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה ושתייה
השאלה התמימה הזו מקבלת משמעות חדשה לגמרי, עם השקתו של שירות המשלוחים החדש של אתר 2eat. אחרי הכל, לגור בעיר כמו תל אביב, ולא להזמין מדי פעם אוכל ממיטב המסעדות האיכותיות של העיר, זה בזבוז שגובל בפשע ממש (משהו על ילדים רעבים באפריקה). הנה כמה מסעדות שיביאו לכם אוכל משובח עד הבית
''הזמנתי אסאדו עגל חלב, מנה שמיועדת לאוהבי בשר שומני. כבר למדתי לבקש את מידת הצלייה המומלצת על ידי השף, וקיבלתי נתח עשוי מדיום פשוט מושלם. עסיסי כהלכה ומקושט בעצם שהשביחה את טעמו. מידת הצלייה הייתה מדויקת במידה השמורה למומחים בלבד. לא נזקקנו לשום רוטב מעבר לצ'ימיצ'ורי רענן תוצרת-בית....'' דניאל רום נזכר באל גאוצ'ו שבראשל''צ במנגל שבת בבוקר של ימי ילדותו
''הבא בתור לעלות על הבמה היה מרק סרטנים מוקצף עם קוקי סאן ז'אק, בכניסה מלודרמטית. בשר הצדפות נחתך לרצועות ונצלה קלות על הגריל, פעולה שהוציאה ממנו טעם מעט חרוך ונפלא. המרק, שהכיל ציר סרטנים, יין ושמנת, היה מתקתק, עם טעם עמוק של ים. כל כף של הנוזל האוורירי הזה הייתה כמו פיסה של ענן. מעולה''. מיה בר התמוגגה בחודש הסרטנים של קום איל פו
עונת החתונות הרשמית הסתיימה, אבל דווקא בחורף משתלם יותר, לפעמים, לעשות אירועים. מעבר למחירים שצונחים בצורה דרסטית – יש משהו רומנטי בחתונה חורפית וגשומה. שלא לדבר על כך שלכם אף אחד לא יגיר גלונים של זיעה על רחבת הריקודים. הנה כמה הצעות רעיונות לקייטרינג, שישב לכם בול על האירוע החורפי
מה עושים לפני ישיבה שאמורה להימשך שעות? מזמינים כיבוד, כמובן. קונדיטוריה אינגליש קייק שבפתח תקווה מציעה דילים משתלמים לישיבות ולבופה, שיוציאו את המשתתפים שבעים ומרוצים, כמו גם מגוון של מוצרים שניתן להזמין ישירות למשרד, במחירים משתלמים לעסקים
זהו. החגים נגמרו, מהסעודות נותרה רק אי נוחות באזור המותניים, הילדים חזרו לבית הספר, הפסטיבלים והאירועים הסתיימו כולם. ואם נרצה לבלות קצת זמן איכות עם הילדים – לאן נוליך אותם? הנה כמה מקומות שמתאימים לחגיגה עם הילדים, לאורך כל השנה
''פתחנו במגוון ירקות מטוגנים במעטפת בצק בציפוי קמח עדשים, עם מטבלים ייחודיים למטבח ההודי. בהם טבלנו בשמחה את הסמוסה (גזר, אפונה ובצל בעטיפת בצק), בטטה ואדה (תפוחי אדמה ובצל מטוגנים בציפוי קמח עדשים), ובהאג'יאה (חציל, טבעות בצל, כרובית ובטטה בבצק מקמח קטניות) וליקקנו את האצבעות...''. מיכל וייס התמוגגה במסעדת אלמורה, ומכריזה: זה הדבר הכי קרוב להודו, בלי טיסה
מי אמר שעסקיות חייבות להיות בצהריים? במסעדת ראנץ' האוס בר בורגר האילתית מציעים לכם ארוחה עסקית מלאה, הכוללת מנה ראשונה לבחירה מהתפריט, מנה עיקרית לבחירה מהתפריט וקינוח, בתוספת כוס יין הבית, ב-120 ₪ בלבד. משתלם לצאת לבלות באילת