הגרוזנית שהגיעה מירושלים היישר אל המרכז הבוהמי של תל אביב. ראצ'ה של המסעדנית לילי בן חיים, ממוקמת במבנה אבן עתיק ויפהפה בנווה צדק, והיא מציעה אירוח ברוחב לב, אוכל אותנטי, הרבה אלכוהול ומוזיקה סוחפת. בצהריים מוצע כאן תפריט עסקי שייקח אתכם למסע קולינרי מרתק המגלה את רזי המטבח הגיאורגי. אז למתי קובעים?
"סלט אנדיב ששידך בין עלי אנדיב, רוקט, אגסים ביין לבן, סלק צלוי, אגוזי מלך וגבינת רוקפור בווינגרט הדרים ודבש, עזר לנו להתרענן, ובכלל יש הרמוניה בין כלל מרכיבי הסלט והטעמים משתלבים היטב האחד עם השני..." ברחוב ציורי בשכונת רחביה, בתוך מבנה אבן נמצאת אחת המסעדות הוותיקות בירושלים, אל דנטה, המציעה קולינריה מוקפדת באווירה אינטימית ונעימה. כרמית אופק התמכרה לטעמים ולניחוחות העולים מן המטבח החשוף לעיני כל
"הכוכב של הסיבוב הראשון מבחינתי הייתה דווקא מנת הטונה. את הסלק הפך שטרן לג'לי וקרץ ממנו עיגולים דקיקים שהונחו על גבי נתחי הטונה. הגזר בושל וגם הוגש כקרם עדין וכולם התחברו יחד למנה עדינה ומאוזנת עם מתיקות עדינה וטעמים אדמתיים..." יונתן שטרנברג מגלה את אברטו בה העיצוב אלגנטי ומאופק, במטבח הפתוח המולה טבעית, והמנות הן מיקס של כמה מטבחי עולם. קפיצה קטנה למושבת הביל"ויים
"השרימפס מוגשים בסגנונות שונים. הכי פשוט, וגם זה שהכי נותן לאיכותו של חומר הגלם לדבר – על הפלנצ'ה, מתובלים במלח גס, פלפל שחור וקצת לימון, ומוגשים עם איולי חרפרף בצד..." אשדוד, שהפכה ליעד קולינרי בולט כזה ששווה נסיעה מיוחדת אליו, מאכלסת גם את קנקון - חנות לממכר מוצרי מזון מהארץ ומהעולם עם בר אוכל המציע מנות טריות כאילו זה הרגע נשלפו מבטן האוקיינוס. גיא סופר-זמרני מגיע לתחנת חובה לפודיז ואוהבי פירות ים
הרחק מהמולת נמל תל אביב, בפינה שקטה בצמוד לקו הים, תמצאו את יוליה, הכובשת בסערה את ההרפתקנים והשמרנים כאחד עם תפריט אקלקטי מרתק וחווית אירוח כובשת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה. אם הגעתם לנמל בשעות הצהריים אז לבטח תשמחו לדעת שביוליה מגישים עסקיות מפנקות ברמות מחיר שונות. יהיה טעים ושמח!
"החצ'פורי היא מנה גיאורגית קלאסית, מדובר בסירת בצק שמרים שניאפת עם גבינת סולוגוני גרוזינית ומשתכשכת בה ביצה חצי רכה. כאן היא מוגשת עם חתיכות חמאה צהובה ועם רוטב שזיפים ירוקים חמצמץ נהדר, שביקשנו תוספת ממנו..." ענבל לורן מגלה את המשתה הגרוזיני השמח של סופרה ראשון לציון הכולל מאכלים מסורתיים עם טוויסט עכשווי, עיצוב שמח, מוזיקה נעימה וכמובן גם יינות ובירות קווקזיות. מי מצטרף?
כשבחוץ קר וגשום, אין כמו קפיצה קצרה לאילת, כי תמיד כיף בעיר הכי דרומית וחמה שלנו. אז אחרי שפרקתם מזוודות, אל תישארו רעבים, תגיעו לברביס, הדיינר של העיר, שבו מוגשים המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, פירות ים ועוד. וכן, יש גם עסקית צהריים מפנקת במיוחד
"פילה דניס על מצע עדשים שחורות, קרם שום וג'ינג'ר. בין העדשים לדג היו שלל ירקות ירוקים. הפילה היה צלוי קלות ופריך והשתלב באופן נהדר עם הירקות והקרם..." קרין אביב גילתה מה הופך את קימל בגלבוע לאהובה ומחוזרת: מיקום מנצח בלב אזור כפרי עם נוף מרהיב הניבט ממנה, מנות נדיבות כמותית, אוכל טעים ומדויק של השף וניחוחות של פרובנס
התברכנו ברצועת חוף ארוכה ויפה, ובימי החורף הגשומים והקרים, היא מציעה נוף לים שהוא בגווני כחול-אפור, גלים סוערים ולפעמים רגועים, שמש נעימה, כך שהכי כיף לסעוד מול הנוף המהפנט הזה. לקחנו על עצמנו משימה, ואחרי שבועות של נסיעות וטעימות, חזרנו עם רשימה של מסעדות חוף כשרות מומלצות, כאלו שלא תרצו לפספס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"גולת הכותרת של הארוחה הייתה קרעי פסטה עם בשר ראש (לחי) מפורק בבישול ארוך עם יין אדום וציר בקר, מוקפץ עם אספרגוס ופרמזן. אין כמו מנות בבישול אִטי המרככות את הבשר ומעצימות את הטעמים...". אם חשבתם שרק בתל אביב תמצאו מסעדות שוות אז כדאי שתכירו את סילו שבחולון - תפריט ים תיכוני-איטלקי בועט ומרשים, בר קוקטיילים גדול וטאבון עצים שיובא במיוחד מאיטליה. ליאור פנחסי חזר עם רשמים מהשטח
קופצים לאיטליה באמצע היום. לה רפובליקה די רונימוטי היא פנינה איטלקית אורבנית בלב תל אביב, המציעה אוכל מקומי, אותנטי, עונתי וטרי, השואב השראה מהמסורת האיטלקית העשירה. אם הגעתם, כדאי לכם להציץ על הג'רדינו - הגינה המטופחת של המסעדה, שצוות המקום זורע, שותל וקוטף ממנה מידי יום חומרי גלם טריים עבור המנות המוגשות לסועדים. מי מצטרף לצהריים?
"בצלחת שלי מונחת מנת לברק בתנור, ענקית בגודל ובאיכות, של דג פתוח לפרפר, שהצלייה המדויקת בתנור העניקה לו מעטפת פריכה ושמרה על הרכות והעסיסיות של בשרו הלבן..." לפעמים כל מה שאנחנו רוצים זה להגיע לארוחה במסעדה וליהנות מאוכל טוב, אווירה זורמת ושירות חייכני - שפרה צח גילתה אחת כזו - דרבי הוילה הוד השרון
"לא יכולתי שלא להתכבד במנת "בוקר מעודד", כי אין כמו קלצונה במילוי שמנת ותרד, גבינות וביצה כדי להתעודד. נהניתי מן החלמון הזולג גם בתוך המאפה, יופי של מיומנות!..." אורית צמח יודעת שארוחת הבוקר היא החשובה ביותר ביום, אבל היא מעדיפה להתענג מטעמי הבוקר דווקא בשעות הצהריים או הערב, הפתרון: בוקריה פתח תקווה, המקום שבו ארוחות בוקר מוגשות בכל שעה של היום
נכון שלפעמים הקפה הוא רק תירוץ טוב בשביל ללכת לבית קפה? אם הגעתם לצפון, כדאי שתכירו את בתי הקפה המומלצים באזור, אלו שתמיד נעים לעצור בהם, המציעים מעבר לקפה משובח גם את מיטב מרכולתם דבר ראשון על הבוקר (אבל גם בצהריים ובערב), באמצע השבוע או בסופו, ובהתאמה לכל עונות השנה. רוצים קפה?
אז נכון שהימים האחרונים היו ממש סוערים עם גשמים עזים, רוחות חזקות ושיטפונות, מה שאומר שהגיע הזמן לצאת מהמיטה ולהתרענן קצת עם קולינריה חדשה. קבלו עדכונים על אירועים מיוחדים במסעדות, ערבי יין בשיתוף יקבים ותפריטי חורף מתחדשים. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי
"לא יכולנו לדלג על "פנטולה די מארה" מדובר בצלחת ענקית שעליה סודרו מכל טוב המעמקים: קוקי סאן ג'אק, שיפודי שרימפס צלויים, צדפות וראשי קלמארי ביין..." דן תורן אוהב לחזור כל פעם מחדש לפסטורי, האיטלקייה הוותיקה של אילת, ולגלות אלו טעמים וניחוחות חדשים הצטרפו לתפריט הסוחף
"עוף מתובל בתבלינים עזים המונח על פיתה דרוזית ענקית שסופגת בצמא את כל המיצים הניגרים מן העוף. מלמעלה פוזרו בנדיבות אגוזים וצנוברים שהוסיפו את הקראנץ' למנה הנפלאה הזו..." המטבח הערבי האותנטי מתגלה במלוא הדרו ותפארתו במסעדת נוף הוואדי שבעין חוד. אורלי פרש-אזולאי שאפה אוויר הרים צלול, התמוגגה מהנוף המוריק והתמכרה לטעמים העזים. נרשמה התאהבות מבט ראשון
יש בה עתיקות, גן לאומי מרשים, דייגים הפזורים על המזח, מבנים יפהפיים ואווירה רומנטית קסומה, כן-כן, אנחנו מדברים על קיסריה. אז אחרי שתשכרו מיופייה תצטרכו גם לפנק את החך. מצאנו עבורכם מסעדות מומלצות בקיסריה, שהן פנינות קולינריות שלא כדאי לכם לפספס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
אפשר להסיר את חליפות העסקים וללבוש את בגדי המערב הפרוע ולהגיע למסעדת טקסס ברביקיו שברמת החייל בתל אביב. כאן תיהנו מאווירת דיינר אמריקאי, שילוט זוהר, ותפריט מהמטבח הטקסני המסורתי, כזה השם דגש על נתחי בשר איכותיים הנצלים בשלמותם בתוך מעשנת עצומה בגודלה הנמצאת בלב המטבח של המקום. תשמחו לדעת - מוגשת כאן ארוחה עסקית במחיר משתלם!
"על מגש אבן שחור הוגשו חמש גלילות קרפצ'יו מבשר משובח כשבתוכן מקבץ רענן של עלי ארוגולה ירוקים מבהיקים החובקים פרמזן ארומטי. המגש עוטר בנגיעות בלסמי ושמן זית..." דן תורן נשלח להתענג מהבשרים המוצעים במסעדת NG בנווה צדק תל אביב, והוא מצידו, לא יכל היה לזוז אחרי. מי מצטרף לארוחה כזו?
לפחות פעם ביום צוות האתר שלנו מקבל פנייה או בקשה בסגנון: "איפה אפשר לחגוג עם המשפחה בת מצווה? באיזו מסעדה הכי שווה לחגוג את חתונת הכסף של ההורים? "להיכן לוקחים את כל העובדים כשרוצים לארגן ערב גיבוש?" במיוחד בשבילכם, ריכזנו המלצות על מסעדות לאירועים בשרון, שיש בהן אקוסטיקה לא פחות ממעולה, ישיבה נוחה ומרווחת, חנייה קרובה ולא פחות חשוב אוכל יצירתי וטעים שישאיר אצל האורחים שלכם טעם של עוד
כרמא שוכנת בתוך מבנה דמוי טירה עתיקה, במרכז שכונת עין כרם בירושלים. כדאי מאוד להגיע אליה בצהרי היום, כך שתיהנו גם מנופי ההרים הגבוהים, וודיאות והטרסות העתיקות, גם מטיול שמשי בסמטאות הציוריות, והכי חשוב – מארוחה נהדרת במחירי עסקיות אטרקטיביים.
"הנחנו בצד את כל עניין הקלוריות והדיאטה, והתפרענו עם פיצה ארבע גבינות שחיברה בין מוצרלה, פרמז'ן, בולגרית ועיגולי גבינת עיזים. כל זה הגיע על בצק דק, ורוטב עגבניות עדין..." היא נפתחה לפני מספר חודשים וכבר תפסה לה מקום של כבוד בקרב תושבי הצפון. קרין אביב מבלה ערב איטלקי משפחתי בגוסטה די נונה בקיבוץ מורן
היא קרובה לים, משמשת כעיר נמל, מאובזרת בטיילת ארוכה ויפה, ויש בה גם קיבוץ גלויות מעניין של עדות שונות, כך שהתפתחה בה סצנה קולינרית חיה ובועטת. נסענו לדרום הקרוב, וריכזנו במיוחד בשבילכם רשימה של מסעדות מומלצות באשדוד
"פיצה טרטופו - פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות, עם קרם כמהין ומסקרפונה, פטריות שמפיניון ופורטבלו, פרמז׳ן ומוצרלה. הטעמים של הפיצה עשירים והפטריות משתלבות נהדר עם הבצק והרוטב..." ענבל לורן מגלה את ג'מה, פנינה קולינרית המעניקה חוויה איטלקית-יפואית בלתי נשכחת. אל תשכחו להזמין מקום מראש!