מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסעדות מומלצות באילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בגדי הים שלנו כבר ארוזים, הרכב מתודלק ואנחנו תכף יוצאים לחופשה השנתית שלנו באילת. כרגיל, לא יכולנו להתאפק וחיפשנו לעצמנו כמה מסעדות שיהפכו את החופשה שלנו ללא פחות ממושלמת.

אנחנו מתים על אילת, ובטוחים שגם אתם - מלונות מפנקים, חופים יפים, בריזה נעימה ואווירה של חופש.
אבל בשביל שנוכל להגדיר את החופשה שלנו כחופשה מוצלחת באמת, אנחנו חייבים למצוא מסעדות שוות שישלימו לנו את החוויה וישאירו לנו טעם טוב בפה.

בשביל שבפעם הבאה שאתם באילת, לא תלכו הלוך ושוב על הטיילת ובסוף תתפשרו על איזה טוסט נקניק בינוני באמצע הלילה (עם כמה שזה טעים) רק בשביל להרגיע את הבטן – הנה 4 מסעדות באילת שנותנות לנו תקווה וגורמות לנו להאמין שאולי גם באילת אפשר לבנות עולם קולינרי עשיר ואיכותי, ממש כמו במרכז.

אוכל משובח ופורץ דרך - לוויתן


ליאור רפאל וענבר שפירא רחוקים מלהיות זוג סטנדרטי. שני בני הזוג שנולדו וגדלו באילת הם שפים מנוסים עם מוניטין מכובד ונחשבים לעמודי תווך בקולינריה האילתית. הזוג בעבר הפעיל את מסעדת המסגר 5 ששברה נורמות ושינתה את הרגלי האכילה של האילתיים כשהציגה אוכל נועז, איכותי ויצירתי.
בשנת 2016, הזוג עשה את הצעד הבא, כשעבר מהמסעדה הקטנה באיזור התעשייה למסעדה החדשה שלו, בקצה הטיילת – מסעדת לוויתן.

בלוויתן עושים שימוש בחומרי גלם איכותיים ברמה הגבוהה ביותר, הישג מרשים בהחלט בהתחשב במרחק הגדול של המסעדה מהלב הפועם של הקולינריה הישראלית, אזור המרכז, שבו נמצאים רוב הספקים הרציניים. אבל אפילו מרשים יותר מחומרי הגלם עצמם, משובחים ככל שיהיו, זה מה שענבר שפירא וליאור רפאל מצליחים להפיק מהם. בלוויתן מבשלים אוכל איכותי על טהרת המטבח הצרפתי המסורתי בשילוב עם טוויסטים יצירתיים וחדשנות ישראלית נועזת, תוך כדי הקפדה על שימוש מדוייק בטכניקות בישול צרפתיות ברמה שלא בטוח שתמצאו אפילו במסעדות מפונפנות בתל אביב.

התפריט של לוויתן הוא ישר ולעניין והאתגר כאן הוא לא להזמין את כל התפריט. את הארוחה תפתחו עם מנות ראשונות מיוחדות כמו פרח קישוא בטמפורה שממולא בגבינת ריקוטה ופסטו ומוגש עם עגבניות שרי רעננות, פירה ארטישוק קרמי, חומץ בלסמי, זרעי בזיל וגבינת פרמז’ן איכותית או קלמארי צרוב שמוגש עם בשר טלה מתובל היטב בראס אל חנות וסופריטו, יוגורט עיזים, בייבי ארטישוק, עלי לפת, גרמולטה, לימון וצ’ילי יבש.
בעיקריות, כולם (כולל אותנו) ימליצו לכם על השרימפבורגר מהמסגר 5, קציצת שרימפס שמוגשת כהמבורגר לצד צ’יפס מהטובים שתאכלו בזמן הקרוב ורוטב טרטר מעולה שעשוי ממיונז צלפים וקורנישונים מעולים.

האיטלקייה שמשלבת חדשנות עם מסורת - פסטורי


אחד המטבחים האהובים עלינו, הישראלים, הוא המטבח האיטלקי. פיצות, פוקא’צות, פסטות – אנחנו פשוט מתים על בצק ובעיקר כשמכניסים לעסק הזה גם בשר, גבינה וירקות שווים.

אצל פסטורי האילתית תהנו מאווירה נעימה וקסומה ותוכלו למצוא אוכל איטלקי ברמה שלא נופלת גם מהאיטלקיות הכי נחשבות בארץ. הפסטורי בנויה כחצר נעימה ופסטורלית עם בר במרכזה, עיצוב שמתאים גם לדייטים ראשונים וגם לארוחות משפחתיות. במסעדת פסטורי תמצאו שילוב בין הישן לחדש, משהו בין מסורתי למודרני – וזה מתבטא גם בעיצוב וגם באוכל. התפריט של הפסטורי מלא במנות של אוכל איטלקי אמיתי ושורשי שמזכיר טעמים של מסעדות קטנות שמוצאים בטעות במהלך טיול בכפרים של איטליה, לצד מנות מרגשות ומעניינות מהמטבח האיטלקי העדכני.

המבחר בתפריט גדול מאוד, מה שמבטיח שכל אחד ימצא כאן מנה שתקרוץ לו.
מבחינת ראשונות, אנחנו ממליצים על הקרפצ’יו די מאנזו, פרוסות דקיקות של פילה בקר משובח שמגיע בליווי פניני בלסמי, שום שחור ומתובל בשמן זית, מלח ים ועלי מיקרו בזיל.
אם כבר הגעתם למסעדה איטלקית, אסור לכם לוותר על פיצה, נסו את הפיצה תפוחי אדמה וערמונים שנאפית בתנור אבן אמיתי עם רוטב בשמל כמהין מעולה ושמנת חמוצה ומתובל בשמן זית, שום ועלי אורגנו טריים. אם פסטה היא מה שעושה לכם את זה, נסו את פפרדלה ראגו, מנת פסטה מרשימה שמגיעה עם נתחי בקר שבושלו ארוכות ברוטב עגבניות איטלקי מסורתי עם הרבה שום, יין לבן ועשבי תיבול כמיטב המסורת. אולי אנחנו רגילים שלמסעדה איטלקית לא מגיעים בשביל בשר, אבל כאן אנחנו שוברים מוסכמות בלי בעיה עם צלעות טלה טריות שצלויות בצורה מדוייקת על הגריל ומוגשות עם ירקות השף. בפסטורי מייצרים בעצמם את כל הגלידות שמוגשות במסעדה לצד מנות כמו הטארט טאטן תפוחים שמוגש עם קרם קרמל וכמובן מלווה בגלידת וניל איכותית.

הדיינר המושחת ששווה כל קלוריה - ברביס


עבור ישראלים רבים, אין כזה דבר להגיע לאילת בלי להגיע למסעדת ברביס.
ברביס שהוקמה בשנת 2003 נחשבת להיות הדיינר הראשון באילת ובמרוץ השנים הפכה למוסד מיתולוגי של ממש. המסעדה שוכנת בלב פארק אופירה שסמוך למלון דן פנורמה המפורסם ומגישה המבורגרים קלאסיים שעשויים בדיוק לפי הספר ומספקים את רעבם של אין ספור קרניבורים שחוזרים שוב ושוב ולא מתאכזבים אף פעם.

באופן מפתיע, ברביס הפכה בזמן האחרון גם לבחירה המועדפת על צמחונים וטבעונים שמחפשים אופציה ראויה בעיר הדרומית. אם אתם מגיעים לאילת ומוצאים עצמכם עם קרייב רציני לאכול בשר משובח או רצון לזלול המבורגר איכותי, בברביס תמצאו בדיוק את מה שאתם מחפשים.

אם אתם באילת במהלך השבוע ואין לכם לאן לקום מחר, הכי שווה להגיע לברביס בין השעות 23:00 – 01:00 – בשעות אלו תזכו להנות מתפריט ה"ברביס לייט נייט" שמציע ארוחות המבורגר מלאות במחירים משתלמים מאוד.

בשביל להתחמם לקראת מנת הבשר הרצינית שצפוייה לכם, הזמינו את כנפי העוף של ברביס שמוגשות עם הרוטב הממכר של ברביס ויכניסו אתכם לאווירת הדיינר במהרה. ההמבורגרים של ברביס מגיעים בגדלי נורמל, מקסי ודודי (160 גרם, 230 גרם ו – 360 גרם, בהתאמה) וכולם עשויים מ – 100% בשר בקר איכותי ומוגשים עם המון תוספות משוגעות, אז תבואו רעבים ויצירתיים.
אם אתם רוצים לגוון, קחו את הפיליז צ’יז סטייק של ברביס, נתחוני אנטריקוט דקים שמוגשים בג’בטה פריכה עם בצל מטוגן, גבינה מותכת ופוטטו שמלווה את המנה בצורה נפלאה.
נמנעים מבשר? גם אתם תהנו כאן עם הסויבורגר המעולה, קציצה שעשויה מעדשים, פטריות ועשבי תיבול ונצלית על הגריל. אם כבר ארוחת שחיתות אז לכו עד הסוף עם קינוח אמריקן סניקרס, קראנץ’ חמאת בוטנים עם קרם שוקולד חלב וגאנש שוקולד חם.

הרשת שאף פעם לא מאכזבת - ג’פניקה אילת


אם חשבתם שרשת המסעדות האסייתיות הכי חזקה בישראל תוותר על הקהל האילתי – טעיתם. עד אילת הגיעה הרשת המצליחה שמסעדותיה מגישות סושי איכותי ומגוון רחב של אוכל אסייתי אותנטי כבר עשור וחצי. לא הרבה יודעים זאת, אבל הרשת המצליחה התחילה כסושי בר קטנטן שהקים זוג צעיר במרכז תל אביב. לאורך השנים, מסעדת הסושי הקטנה גדלה וגדלה והפכה לאחת מהרשתות האהובות בארץ.

בג’פניקה מאמינים בשלושה עקרונות מנחים – אוכל טרי ואיכותי, שירות ברמה גבוהה ועיצוב נקי ומוקפד, כמיטב המסורת היפנית. בסניף ג’פניקה האילתי שממוקם על טיילת מלון דן תוכלו להנות מאוכל אסייתי משובח ממטבחים שונים כמו המטבח התאילנדי והסיני, וגם כמובן מהרבה סושי יפני טרי ומעולה.

אצל היפנים נהוג לפתוח עם מנות קטנות שמעירות את בלוטות הטעם, וכאן תוכלו לעשות זאת עם ראשונות מעולות כמו הנאם טוק ניאה, מנה תאילנדית של פרוסות בקר מוקפצות שמלוות בשבבי אורז, עלי נענע, בצל סגול וירוק, כוסברה, עגבניות שרי, וטבעות של פלפל צ'ילי אדום, וכל זה יחד עם רוטב תמרינדי מתקתק עם ליים וסויה מתוקה. ממנות הווק, אנחנו תמיד הולכים על הפאד סי יו, אטריות אורז שמוקפצות עם עוף, טופו או בקר (לבחירתכם) עם צ'ילי וסויה תאילנדית כהה יחד עם הרבה ירקות טריים כמו פטריות, ברוקולי, פלפל אדום, בצל ירוק וטאצ’ של כוסברה מלמעלה. בתפריט הסושי תמצאו מגוון רחב של רולים מעולים, אבל הבחירה הברורה כאן היא ברול הבית של ג’פניקה, הג’פנקו, רול אינסייד-אאוט בציפוי פנקו פריך שמוגש עם רוטב טריאקי.