ב – 28 במאי העולם יציין את יום ההמבורגר הבינלאומי, ואתם יכולים להיות בטוחים שהקהל הישראלי לא הולך לוותר על יום מיוחד שכזה. מחפשים איפה לחגוג? לנו יש את התשובה!
יום העצמאות וחג השבועות הם בהחלט אירועים שמספקים חווית אכילה מהנה ומושחתת, אבל אם יום העצמאות השאיר אתכם עם טעם של עוד ואין לכם סבלנות לחכות לחג השבועות, ב - 28 במאי תוכלו לחגוג עוד יום טעים במיוחד, הלא הוא יום ההמבורגרים הבינלאומי.
אז נכון, ציון יום שכזה לא ממש יזכה אתכם בנקודות אצל אף אחת מהדתות, ואמנם אכלנו המבורגר ממש בשבוע שעבר – אבל אנחנו לא מוותרים על אף הזדמנות לאכול המבורגר משובח, עסיסי ורצוי שגם יהיה מושחת ככל האפשר. למקרה שעוד לא החלטתם איפה אתם הולכים לחגוג את יום ההמבורגרים הבינלאומי שיתרחש ביום שלישי הקרוב, קבלו המלצה לארבע מקומות שיעזרו לכם להיכנס לאווירת היום המיוחד, ביניהם מזללת המבורגרים וותיקה אחת, סטקייה והמבורגרייה חדשנית במיוחד ושתי מסעדות יוקרתיתו שלוקחות את המאכל המסורתי הזה לרמות אחרות לגמרי.
אברטו גדרה
מסעדת השף המודרנית והנפלאה של השף אסף שטרן (בעבר שף המזללה של מאיר אדוני) החליטה (בצעד נועז יש לומר) לגוון את תפריט הגורמה שלה המתוחכם שלה עם תפריט מיוחד של המבורגרי גורמה שאנחנו מבטיחים שלא תטעמו בשום מקום אחר. התפריט יוגש מהיום, יום ראשון ה – 26/05 ועד ליום שלישי הקרוב ה – 28/05 ויראה לכם אילו דברים נהדרים יכולים לקרות כששף מוכשר מחליט להשקיע את הידע והיכולת שלו במאכל פשוט לכאורה כמו המבורגר (וכן, גם המבורגר במשקל של 700 גרם).
מהיום ועד יום שלישי, אברטו תציע בנוסף לתפריט הקבוע של המסעדה שמכיל מנות כמו דג ים שמלוה בקציפת חציל מעושן ופילה עגל ברוטב יין אדום ואבקת בצלים, גם תפריט זמני שמכיל כמה גרסאות מיוחדות ומפתיעות להמבורגר המסורתי, כאלו שלא תראו בדרך כלל במסעדת שף כמו אברטו.
בתפריט תמצאו את האמריקה טריפל, 3 סליידרים עסיסיים עם גבינת צ’דר נמסה וביצת עין שמלווים בפוטטו ביתיים שמכינים במקום (91 שקלים), את ההמבורגר הצרפתי, המבורגר מנתח קצבים שמוגש עם פטה כבד בקוניאק וגבינת שוקולד לבן (93 שקלים) ואת הסומו בורגר, המבורגר מטורף במשקל של לא פחות מ - 700 גרם שעשוי מבשר איכותי ומוגש בלחמניית ענק יחד עם בצל שנצלה על הגריל, קטשופ ביתי חריף ובצל במעטה טמפורה פריך.
אם אתם רוצים לטעום המבורגר רמה אחת מעל למה שאתם רגילים ואתם לא מפחדים לנסות חוויות חדשות ומפתיעות, אברטו גדרה תעניק לכם חווית טעמים מופלאה וייחודית.
כרמא ירושלים
בדומה למסעדת אברטו, גם מסעדת כרמא בירושלים היא לא ממש מקום שבו אנחנו רגילים לאכול המבורגר. מסעדת כרמא, שממוקמת בשכונת עין כרם הקסומה, היא מסעדה יפהפייה שמעוצבת בסגנון מעודכן ומוקפד שמשדר אווירה של יוקרתיות ומגישה תפריט שהכיל עד היום בעיקר מנות כמו פטה כבד עוף עם ריבת בצלצלי שאלוט, פסטות תוצרת בית עם גבינות עיזים איכותיות, ריזוטו ברמה של איטליה ופיצות מרשימות במיוחד.
אבל מסעדת כרמא רוצה לתת ללקוחות שלה יותר, לשבור את הגבולות שלה ולנסות דברים חדשים – לכן היא ניצלה את יום ההמבורגרים הבינלאומי והחליטה לחגוג את השבוע הקרוב עם השקת כמה המבורגרים חדשים שייכנסו בקרוב לתפריט הקבוע של המסעדה. מהיום, ה – 26/05 ועד יום חמישי ה – 31/05 , תוכלו לחגוג את יום ההמבורגר הבינלאומי עם המבורגרים איכותיים בשילוב עם האווירה פסטורלית של עין כרם, המקום היחיד שבו אפשר להתאוורר עם אוויר ההרים הצלול של ירושלים שעוזר לעכל את ההמבורגר הרציני שאכלתם.
בשבוע הקרוב תוכלו לטעום את התפריט החדש של כרמא שמכיל המבורגרים מיוחדים, ביניהם הביג בורגר של כרמא, קציצה עסיסית במשקל 250 גרם שמורכבת מתערובת בשר ייחודית ומוגשת בתוך לחמנייה אוורירית ונהדרת יחד עם ירקות ותוספות לבחירתכם (78 שקלים) ושלישיית מיני המבורגרים, ששלושתם עשויים מבשר טרי שנטחן ממש כאן במקום ומוגשים בתוך לחמניות קטנות בליווי ירקות טריים ותוספות כמו בצל מטוגן, פטריות מוקפצות וגבינת אמנטל במחיר של 3 שקלים בלבד לכל תוספת (85 שקלים).
בנוסף להמבורגרים החדשים שיכנסו לתפריט הקבוע של המסעדה, בשבוע הקרוב כרמא תגיש גם המבורגר מיוחד מנתח קצבים שעשוי מ - 400 גרם של נתח קצבים איכותי טחון שמחולק לשתי קציצות נפרדות שנצלות על הגריל ומוגשות אחת על השנייה בלחמנייה איכותית יחד עם ירקות טריים יחד עם תוספת לבחירת הסועד (95 שקלים).
סטייק בר חיפה
מסעדת הבשרים שנפתחה בשנת 2017 על ידי יעקב לבדב והשף פליקס ארמנדו אנדרייד גרסייה לאופר מכניסה רוח חדשה לעולם הקולינריה הישראלי. מסעדת הסטייקים החיפאית לא צולה סטייקים בשיטה המסורתית, אלא שהיא עושה שימוש בטכניקת הסו-וויד הצרפתית, טכניקה שבה מבשלים את הבשר בישול איטי בתוך אריזת וואקום שמונחת בתוך מים בטמפרטורה נמוכה, בעזרת מכשיר הסו-וויד המיוחד. הטכניקה מספקת נתחי סטייק, מנות עוף וכמובן המבורגרים בעסיסיות ורכות שיגרמו לכם להצטער לזרוק את המנגל שלכם לפח השכונתי ולהזמין מכשיר סו-וויד בתוך שעה מהביס הראשון.
בסטייק בר חיפה לא צריכים לציין את יום ההמבורגרים בצורה מיוחדת, פשוט כי כל יום כאן הוא יום שבו מקדשים ומהללים את ההמבורגר. תפריט ההמבורגרים האגדיים של הסטייק בר מכיל מגוון מרשים של המבורגרים מעולים שאליהם תוכלו להוסיף תוספות כמו ביצת עין, אננס, בייקון, גבינה כחולה ועוד הרבה דברים טעימים שירימו את ההמבורגר שלכם לרמה הבאה. מנת הדגל של המקום היא המבורגר בקר עסיסי ואיכותי שעשיר בטעמים עמוקים של בשר ומוגש בצורה הכי טבעית ומסורתית שיש – עם עגבניות, חסה, בצל, חמוצים, רוטב ברביקיו ומיונז. הצ’יזבורגר המפורסם של המקום לא נופל מרמתה של מנת הדגל, ומדובר באחד הטובים בארץ - המבורגר בקר איכותי שמוגש יחד עם תערובת מיוחדת של גבינות, והרבה ממנה.
מוזס רוטשילד
רשת מוזס האגדית נולדה בשנת 2003 על ידי קבוצת מסעדנים וותיקה ומשופשפת שרצתה להקים רשת המבורגרים אמיתית שתספק חווית אכילה מהנה שמתאימה גם לארוחת צהריים באמצע יום העבודה וגם תהיה האופציה המובילה עבור בליינים שמחפשים למלא את בטנם בשעות הקטנות של הלילה.
סניף מוזס רוטשילד הוא אחד הסניפים המוצלחים של הרשת, ונדמה שבכל שעה ביום הוא גדוש בסועדים רעבים שבאים לזלול המבורגר איכותי. התפריט של מוזס מלא בהמון סוגים שונים של המבורגרים, כולם עשויים מבשר איכותי שנצלה בצורה מדוייקת על הגריל על ידי צוות המטבח המנוסה של מוזס.
המבורגר הדגל של הרשת הוא כמובן הארטבורגר, קציצת המבורגר עסיסית שעשוייה משילוב של בשר בקר ובשר טלה שמוגשת יחד עם חסת אייסברג רעננה, בצל סגול, מיונז ומטבל הפלפלים המפורסם של מוזס.
חוץ מהארטבורגר, יש למוזס עוד הרבה מה להציע: ה – Art New Generation, אותה קציצת בקר וטלה, אך שהפעם היא תוגש לכם עם ארוגולה, צנונית, גזר, טלה מעושן, רוטב הולי מוזס מיוחד, פיסטוקים ופטרוזיליה, וגם המבורגרים מסדרת חובקי העולם שמציעה המבורגרים שווים בטעמים יחודיים כמו המבורגר בנגקוק שעשוי מבשר בקר ומוגש בתוך לחמניית בריוש יחד עם סלט בקר תאילנדי, ביצת עין, רוטב איולי ופלפל שאטה גרוס.
-
המבורגר גורמה באברטו
-
שלישיית מיני המבורגרים בכרמא
-
סטייק בר- תפריט המבורגרים עשיר
-
הארט בורגר של מוזס