מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסעדות ליד הים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בריזה מרעננת, אוכל משובח ואווירה של חופש – אספנו עבורכם 4 מסעדות עם נוף מושלם של ים כחול.

כשאנחנו יוצאים למסעדה, אנחנו לא באים רק בשביל לאכול אוכל טעים ולשתות קוקטיילים מפונפנים (למרות שאלו סיבות טובות כשלעצמן). אנחנו בוחרים לאכול במסעדה כשאנחנו רוצים חוויה, כשאנחנו רוצים לשנות אווירה.

אז מה מצאנו הפעם? ארבע מסעדות שנמצאות ממש מרחק נגיעה מהים שמספקות אווירה תוססת ומגישות אוכל שיגרום לכם ללקק את האצבעות, או יותר נכון את המזלג.

ניין בר הרצליה

המרינה של הרצליה היא אחד הלוקיישנים הכי יפים ומיוחדים בארץ, ומסעדות זה ממש לא מצרך נדיר באיזור. אבל כמו שכבר סיכמנו, אנחנו לא מחפשים רק מקום לאכול. הניין בר הוא אחד המקומות המיוחדים במרינה, מדובר בבר-מסעדה יפהפה ומתוקתק שמציע תפריט עשיר שמתאפיין בניחוחות אסייתים (אבל לא רק).

הניין בר מצטיין בעיצוב מוקפד ויוקרתי שנותן למקום אווירה מיוחדת מאוד וגם מסביב לשעון, 24 שעות ביממה. למרות שהתפריט נוטה ברובו לכיוון האסייתי, יש מגוון רחב של מנות שרחוקות מנרטיב המזרח הרחוק, כמו חומוס אסלי ושקשוקה של בוקר.

אז מה בתפריט?

ראשונות כמו טרטר טונה אדומה או טרטר סלמון, קרפצ’יו וסביצ’ה ממוסר ים טרי טרי ומרק מיסו אותנטי.
מנות נודלס שמוקפץ עם ירקות טריים, מנת פאד תאי מעולה המורכבת מאטריות אורז, ירקות בהמון צבעים, טופו או עוף ורוטב פאד תאי מסורתי וגם מנת אטריות סצ’ואן עם בקר או עוף (לבחירתכם) שמוקפצים עם פלפלים ובצלים ברוטב סצ’ואן.

התפריט כאן גם כולל מנות כמו אנטריקוט עם תפוחי אדמה צלויים וצ’ימיצ’ורי, סטייק פרגית בטריאקי, מבחר דגים על הגריל בליווי רוטב טריאקי או רוטב עשבי תיבול שמוגשים עם תוספות כמו אורז מוקפץ, סלט ירוק בשביל הבריאות ושעועית מוקפצת, ואפילו תפריט סושי מגוון ורחב עם כל הרולים שאתם הכי אוהבים, וגם כאלו שעוד לא טעמתם.

פורטונה דל מאר

אנחנו עוברים מהמרינה של הרצליה היישר למרינה של תל אביב ומגיעים למסעדת פורטונה דל מאר. מקווים שנשארתם רעבים, כי יש למה לצפות.
הפורטונה דל מאר שנמצאת ממש ליד מלון הקרלטון מציעה תפריט על טהרת האוכל הים תיכוני.


אז מה בתפריט?

מאזטים מעולים, פסטות איכותיות, פירות ים טריים, בשרים משובחים ופוקאצ’ות שנאפות בתנור האבן של המקום.

בראשונות תמצאו טרטר מיוחד של טונה אדומה עם אבוקדו, עלי רוקט צעירים ברוטב סויה ושמן שומשום, סקאלופ צרוב במיסו שמונח על קרם כרובית ואפונה וקלאמרי שנצלה על הגריל או מטוגן בשמן עמוק.

בתפריט העיקריות של המקום תוכלו להתענג על מנות של פירות ים כמו מרק דגים ופירות ים מסורתי מהעיר מארסיי, מולים בנוסח מרינייר ברוטב של יין לבן, שום וסלרי, סקלופ עם שמנת, זעפרן ובצלצלי שאלוט, מנות דגים כמו מוסר ים שאפוי בקראסט שקדים ומוגש ברוטב עגבניות פיקנטי, סלמון אפוי במיסו שמוגש עם חיטה ואפונה, כמה מנות לקרניבורים מושבעים כמו קבב צרוב על הגריל ואנטריקוט מיושן שנצלה על הגריל ומוגש ברוטב יין אדום וקונפי שום ומנות פסטה כמו פטוצ'יני ברוטב אליו אוליו, לינגוויני דיונון עם ראשי קלמארי וגם ריזוטו פירות ים ייחודי עם נתחי דיונון, שרימפס, מולים, ראשי קלאמרי וסקלופ.

אנחנו לא יכולים שלא להזכיר את המאזטים של פורטונה - צזיקי שיזכיר לכם את אתונה, איקרה מעולה עם בצל קצוץ ופלפלים קלויים במרינדה של המקום, כולם ישתלבו בצורה מושלמת עם הפוקאצ’ות המעולות שנאפות בתנור האבן האותנטי של המקום.

פרנצ’סקה ראשון לציון

ממשיכים לנסוע דרומה, ומגיעים לחופים של ראשל"צ.
לפעמים, כשאנחנו ממש מתגעגעים לאיטליה, אנחנו אוהבים ללכת לפרנצ’סקה ולדמיין שאנחנו במסעדה מול הים של נאפולי. מי היה מאמין שדווקא בחוף של ראשון נמצא את אחת האיטלקיות הכי אותנטיות ושוות במרכז? העיצוב כאן כל כך יפה שהיינו שמחים שמי שעיצב את המקום היה מעצב לנו את הבית, והוא גם משתלב נהדר עם האווירה של הים.

אז מה בתפריט?

כיאה למסעדה איטלקית, את הארוחה כאן מתחילים עם מנות של פוקאצ’ה ואנטיפסטי שמכינים בתנור אבן אמיתי, מנת פולנטה פונגי עם פטריות פורטבלו, גבינת פרמז’ן, אספרגוס ונגיעה של שמן פטריות כמהין ומנות של קרפצ’יו מבשר בקר או מדג ים.

הסלטים כאן הם ממש לא רק למי ששומר על הגזרה – נסו את סלט פרנצ’סקה, עלי חסה ורוקט טריים עם עגבניות שרי ובצל סגול עם אגסים שיכורים, שברי אגוז מלך, גבינת גורגנזולה כחולה ורוטב וינגרט בלסמי ואת סלט הפנצנלה ארטישוק א-לה רומנה עם עגבניות שרי מכל הצבעים, עלי ארוגולה, בצל סגול, זיתי קלמטה, קרעי לחם, מוצרלה דה באפלו משובחת, צנוניות פיקנטיות וסלסה של עגבניות מיובשות.

הפיצות של פרנצ'סקה מעולות, ואנחנו ממליצים על הסיציליאנית המסורתית שמגיעה עם מוצרלה, בצל סגול, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, חציל וגבינת פטה מעולה ועל הפיצה קרבונרה, פיצה עם רוטב שמנת, גבינות מוצרלה ופרמז'ן בתוספת של חזה אווז מעושן, פלפל שחור גרוס וכמובן, כמיטב המסורת - חלמון של ביצה שנותן את המרקם הקרמי הממכר.

גם הפסטות כאן מצטיינות ושונות מרוב מנות הפסטה שתמצאו ברוב המסעדות בארץ, עם מנות כמו לינגווייני שרימפס מעולה ברוטב של חמאה ועגבניות, ביסק סרטנים, צ’ילי גרוס, יין לבן ועשבי תיבול טריים ופסטה מפלדיני אלי אוליו וקרצ’ופי, פסטה עם אספרגוס, עגבניות שרי ועגבניות מיובשות, ארטישוק א-לה רומנה, גבינת פטה ועשבי תיבול, וכל זה ברוטב של שמן זית, שום וצ’ילי.

התפריט של פרנצ’סקה כולל גם מנות Homemade שעשויות מעולה כמו ניוקי ערמונים שמוגש ברוטב שמנת פטריות עם מחית כמהין ומנת לזניה ראגו עגל עם מוצרלה ופרמז’ן, וגם חלק של מנות עיקריות שבו תמצאו נתח אנטריקוט מיושן שמוגש עם קרם תפוחי אדמה וצ’ימיצ’ורי ומיקס מנצח של שרימפס וקלמרי פריכים המוגשים לצד מטבל שמנת חמוצה.


הלנה בנמל קיסריה


הפעם במקום להמשיך דרומה – נוסעים צפונה לארוחת ערב בנמל היפהפה של קיסריה.
הלנה, מסעדת השף של עמוס שיאון ואורי ירמיאס, היא מסעדה מיוחדת שמשלבת בין עיצוב עץ מודרני ויוקרתי לבין אלמנטים של אבנים עתיקות, שהן חלק מהנוף הארכיאולוגי העתיק של קיסריה. הנוף מהלנה הוא אחד הנופים הנקיים והיפים בארץ, ואם תצליחו להרים את העיניים שלכם מהצלחת תראו אופק כחול אינסופי ומהפנט.

אז מה בתפריט?

הלנה מציעה תפריטי טעימות עונתיים ומשתנים, הם תמיד מיוחדים ומעניינים ואם אתם רוצים חוויה ייחודית אנחנו לגמרי ממליצים ללכת על ארוחת הטעימות.

בתפריט הקבוע של הלנה תמצאו מבחר גדול של ראשונות כמו ויטלו טונאטו, שהיא מנה איטלקית קלאסית של פרוסות עגל צלויות המוגשות ברוטב של טונה וצלפים שכאן מגיעה עם טוויסט מקומי ומנה יפהפייה של סלמון נורווגי שמעושן בעץ דובדבן המוגש על גבי קייל שנשרף בגריל ומוגש לצד קרם פרש. הלנה מגישה פיצות מיוחדות שנאפות בטאבון לוהט, ואנחנו לגמרי היינו הולכים על הפיצה הלבנה שמוגשת עם פלמידה מעושנת, פרוסות של תפוחי אדמה, שום קונפי וקרם פרש.

בעיקריות תוכלו לבחור בין מנות בועטות ונועזות כמו צלע חזיר שמזוגגת ברוטב של מייפל, שום וחמאה ומוגשת לצד אננס שנצלה בגריל ובטטה שנאפתה עם קרם חזרת ושרימפס וסקאלופ ברוטב ערק עם זיתי קלמטה, סלרי וגבינת חלומי לבין מנות קלאסיות ועדינות יותר כמו לינגוויני פירות ים ברוטב של פלפלים קלויים, מרטיני ועלי רוקט טריים ופילה בס אורגני ברוטב טרגון עדין המוגש עם ניוקי עם קרם תרד. ולמקרה שחשבתם אחרת, בניגוד לרוב המסעדות – כאן צוות המטבח מכין את הניוקי בעצמו. מסעדת שף כבר אמרנו?