מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

האסייתיות הכי שוות בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הקיץ התל אביבי כבר ממש בפתח ואין דרך טובה יותר לציין את תחילתו עם אוכל אסייתי איכותי. רגע לפני שאנחנו יוצאים מהפוך וחוזרים לבלות בעיר שלא מפסיקה לרגע, יצאנו לבדוק ארבע מהמסעדות האסייתיות הכי מוצלחות בעיר.

הכי קרוב לטיול במזרח - האסייתיות הכי שוות בתל אביב


זה לא סוד שהיבשת האהובה עלינו, הישראלים, היא אסיה.
בטיול אחרי צבא אנחנו נוסעים להודו לגלות את עצמנו, כשאנחנו מחפשים את החופשה המושלמת אנחנו נוסעים לתאילנד להתפנק עם שייקים על חופים לבנים וכשאנחנו רוצים לצאת לטיול מיוחד ששונה מכל מה שהכרנו אנחנו אורזים מצלמה ועולים על מטוס לסין או יפן.
יש לנו ממש אובססיה למדינות האסייתיות, ואין ספק שיש לזה קשר לתרבות הקולינרית הייחודית והמרגשת של מדינות המזרח.

האוכל האסייתי הוא מרענן, חדשני ומלא בטעמים ייחודיים וזה הפך אותו למטבח הפופולארי ביותר בקרב הציבור הישראלי, המצוייד בחיך שאוהב לנסות טעמים חדשים ולאכול אוכל שמלא בחיים וצבע.
אבל אנחנו לא מוכנים לחכות לפעם הבאה שיהיה לנו זמן לטוס לתאילנד או הודו כדי לאכול איזה קארי סמיך או פאד תאי קליל, אנחנו רוצים את האוכל האהוב עלינו גם כאן, בארצנו האהובה.

אז איפה תמצאו את האוכל אסייתי הכי שווה בתל אביב? אספנו עבורכם 4 מסעדות שעושות אוכל אסייתי בדיוק כמו שצריך לעשות אותו – אותנטי, מתובל היטב ובעיקר מאוד טעים.

ניטן תאי מתאימה למי שמחפש אסייתית לא טיפוסית

השף של מסעדת ניטן תאי, שחף שבתאי, מבטיח לקחת אתכם לטיול באסיה עם תפריט מפתיע שעשיר במנות שספק שהכרתם לפני כן.
ניטן תאי הממוקמת ברחוב הארבעה 21 בתל אביב עושה שימוש בחומרי גלם משובחים ותבלינים ייחודיים ומרכיבה אותם לכדי מנות שלא ראיתם באף מסעדה אסייתית אחרת.
אצל ניטן תאי החיך שלכם לא ישאר רק בגבולות תאילנד-הודו-וויאטנם, והוא ינדוד רחוק רחוק עם מנות קמבודיות, סינגפוריות, מלזיות ואינדונזיות, מנות שלא ממש באות לידי ביטוי בעולם הקולינריה הישראלי ומכילות טעמים שכנראה שלא תטעמו בשום מקום אחר.

בניטן תאי מעניקים לכם חוויה מדהימה שמלאה בטעמים, צבעים וטקסטורות. התפריט של ניטן תאי שונה ממה שאתם רגילים אליו ומחולק לחמש טכניקות בישול ייחודיות:
1. Sound – הקפצה וערבוב מהיר בווק מתכת אותנטי, מלווה ברחש המתכת על הלהבה.
2. Sunrise – חומרי גלם בתוליים וראשוניים.
3. Goldensun – קראנץ’, קריספי, מבעבע.
4. Water – אידוי ומי ים.
5. Innerpeace – תנורי אבן, עץ, אידוי וגחלים.

התפריט כאן מלא במנות חדשות ומעניינות שיגרמו לחיך שלכם לרטוט מעונג, ואנחנו ממליצים לכם על עסקית הצהריים בה תשלמו רק על המנה העיקרית ותקבלו יחד איתה גם אחת מהראשונות שבתפריט.
בתפריט המסעדה תמצאו מנות מעולות כמו הפיוארו שרימפס, רול שרימפס כמהין חריף ועוקצני הממולא באומלט פאד-תאי, שרימפס ארגנטינאי שמגיע ברוטב שום טימין ומלווה בנאן אפונה ונענע וקרם פרש קארי מעולה, קארי ברווז עם קוקוס צעיר שמגיע בליווי ברוסקטה ויאטנמית ותאי ביף 4 סטריט, נתח פילה עסיסי עם ציר שבושל לאורך כל הלילה המלווה ברוטב פטריות מורל וארטישוק ומוגש עם זנזי טוסט.

האש בוערת במטבח של טופולופומפו

בטופולופומפו יגידו לכם שהם הלכו לחפש את האש בכפרים הנידחים, במטבחים, ביערות ובהרים של אסיה בשביל להביא עד אליכם את דרקון האש האגדי ולהצית את הלהבה הזו על הצלחת שלכם.
ברגע שתיכנסו לטופולופומפו, תבינו בדיוק למה הם מתכוונים כשהם אומרים שהאש בוערת במטבח: האוכל שתטעמו כאן יוצא דופן באיכותו ונעשה כאן שימוש בחומרי גלם משובחים שמרימים מנות קלאסיות לגבהים אחרים לגמרי.

טופולופומפו עטורת השבחים של אבי קונפורטי כבר צברה מחמאות רבות מאז שנפתחה בשלהי שנת 2013.
מדובר במסעדה האסייתית שלדעת רבים היא היוקרתית ביותר בארץ, דעה שקיבלה חיזוק לאחר זכיית המסעדה בתואר הנכסף של המסעדה היפה ביותר במזרח התיכון בתחרות עיצוב המסעדות והברים הבינלאומית בלונדון בשנת 2014.

המסעדה ממוקמת בסוללים 14 ואנחנו ממש מקנאים בעובדי משרדי ההייטק שנמצאים בסמוך למסעדה ויכולים לפקוד אותה מתי שירצו.
תפריט הצהריים של טופולפומפו הוא חלום שמתגשם עבור כל מי שמחפש לטעום אוכל אסייתי ברמה הגבוהה ביותר גם בלי לקרוע את הכיס: אתם תשלמו רק על המנה העיקרית שלכם ותקבלו בנוסף אליה גם מנה ראשונה וגם משקה קל כמו מים חיים של טופולופומפו, חליטה אקזוטית קרה או לימונדת אשכוליות.

בתפריט תמצאו שילוב בין אוכל אסייתי שכולנו מכירים ואוהבים לבין אוכל שבדרך כלל תראו במסעדת שף יוקרתית.
בגזרת הצלחות הקטנות (כך נקראות מנות ראשונות בתפריט של טופולופומפו) שווה לנסות את הפמפקין סאקו סאי שהיא מנה של כיסוני טפיוקה עם דלעת צלויה, עוף וקשיו - מנה מדהימה שמשאירה טעם של עוד.
אם אתם בעניין של ארוחת שרינג שתאפשר לכם לטעום מגוון רחב של מנות שונות, שווה לכם לקחת כמה מצלחות החלוקה כמו המלאנג’ו קרקר, ראגו של פרגית עם שרימפס, בוטנים מתובלים המלווים בתמרהינד וצ’ילי או השא זו רה, רשת אורז פריך שעליו מגיעה פרגית קצוצה עם בננות בוסר, נוק צ’אם תפוחים ועלים ארומטיים.
אם קארי זה מה שעושה לכם את זה, נסו את הקארי הצהוב, שהוא בעצם קארי דלעת וגרעינים תאילנדי מנחם שמגיע עם חזה עוף עסיסי ואורז יסמין אוורירי.

חמישה מטבחים במקום אחד – מינה טומיי

מינה טומיי היא אולי האסייתית הכי מגוונת ברשימה שלנו והיא נמצאת ברחוב הארבעה 17 בתל אביב. כאן תמצאו גם תפריט הודי, גם תפריט וויאטנמי, גם תפריט קוריאני, גם תפריט תאילנדי וגם, איך לא, תפריט יפני שמכיל כמובן גם רולים של סושי מעולה.
במינה טומיי מתמקדים באוכל טעים בטירוף, מנות מפנקות ומשביעות, טעמים אותנטיים ותיבול חזק ומורגש. המסעדה מעוצבת יפהפה, השירות נהדר והמטבח עובד בצורה מושלמת ומוציא מנות מהממות ומדוייקות פעם אחר פעם. נדמה שמינה טומיי פיצחו את הנוסחה לחדור אל ליבו של הקהל הישראלי: אוכל מעולה, מנות גדולות וחשבון נמוך בהרבה ממה שתצפו לו.

אם אתם אוהבים אוכל הודי, אתם חייבים לקחת את הבומביי באטר צ’יקן שהם שיפודי פרגית ביוגורט וקשיו בתיבול הודי מסורתי על מצע של נאן שום שמגיע עם צ’אטני בשלושה טעמים: לימון, תמרהינדי ונענע.
אם דווקא הטעמים הוויאטנמים עושים לכם את זה, אל תוותרו על האגרול הוויאטנמי במילוי עוף עסיסי ומתובל היטב שאותו תעטפו בחסה רעננה ותטבלו ברוטב צ’ילי וויאטנמי, הרוטב הכי ממכר שטעמנו.
במטבח הקוריאני, הביבימבאפ היא מאסט, מנה של בקר טחון ומתובל בפיקנטיות עם ירקות נהדרים המוגש על מצע אורז, ביצת עין, קימצ’י ואצות וואקמה – וכל זה בתוך קדירת חרס לוהטת.
עפים על האוכל היפני? נסו את הטרטר טונה אדומה שמגיע עם אבוקדו, רוטב פונזו יוזו מיוחד ועוד הפתעות קטנות כמו שבבי אורז מתובלים ואיולי פלפלים.
אם הגעגועים לתאילנד חזקים, אל תפספסו את המינה תאי אדום, קארי אדום המוגש עם אורז ומלא בטעמים תאילנדיים חזקים וירקות שלא רואים ברוב מנות הקארי הטיפוסיות בישראל כמו חציל, עגבניות שרי ובמבו שוט – כל כך פשוט וכל כך טעים.

אונאמי

התקופה שבה התפריט של מסעדה אסייתית כלל רק מוקפצים ואגרולים עם רוטב חמוץ-מתוק תעשייתי עברו מזמן, ואין ספק שלמסעדת אונאמי יש חלק בזה. אונמי שהוקמה בשנת 1999 היא אחת מהמסעדות היפניות הכי וותיקות בישראל ובהחלט גם אחת הטובות בז’אנר.
אונאמי, שנמצאת ברחוב הארבעה 18 בתל אביב, היא היחידה ברשימה שלנו שמתמקדת באוכל יפני בלבד והתפריט שלה משלב בין מנות יפניות מסורתיות עם טעמים עמוקים ומרתקים, יחד עם סושי טרי ומשובח.
אם אתם רוצים להתפנק ולחוות חוויה קולינרית יוצאת דופן בשילוב עם אווירה ממכרת, אין ספק שזה המקום בשבילכם.

מבחינת סושי, תוכלו למצוא מגוון אדיר של סוגי סושי שונים עם סוגי דגים רבים ותוספות מיוחדות ומרגשות. אם אתם מרגישים הרפתקניים, לכו על הקאיסן קוקטייל, כיס טופו מתקתק שמכיל שרימפס, סקאלופ, קלאמרי, ביצי סלמון ובצל ירוק. בראשונות החמות שווה לנסות את הסקאנה באטר שואיו, מנה של בורי מוקפץ בחמאה, שום וסויה.
בעיקריות, הראמנים הם כמובן סימן ההיכר של המטבח היפני ותוכלו לבחור בין ראמן פרגית מעולה לבין ראמן עם בשר לבן – אחת המנות האהובות ביפן. אנחנו יודעים שבדרך כלל במסעדות יפניות סטייק הוא לא הדבר הראשון שעולה לכם לראש, אבל הוואפו הירה סטייק של אונאמי זו מנה של פילה בקר שנצלה בגריל והיא באמת מופלאה, אם אתם חובבי בשר – אתם חייבים לנסות.