''ריח חזק של בירה חוצלארצית רחוקה עמד באוויר, מעל חבורת תיירים מזרח אירופאים אדומי-חוטם שישבו ודיברו בעליזות, ואני בבת אחת הבנתי למה מירב התכונה. אין עוד מקום כזה בתל אביב...''. עיינה גל שבה עם רשמים מפראג הקטנה שבתל אביב
''אני שתיתי אפל מרטיני, שידוע ביכולת שלו להתל בבחורות רכות ולהפוך אותן למאוד עליזות, בלי שהן מרגישות בכלל שמשהו השתנה...''. עיינה גל יצאה לערב בנות בבנקס, בר תל אביבי, הנע בין מועדון הופעות בתחילת השבוע, לבר שכונתי בסופו
''הבירה הצוננת עם הבריזה של ים המלח, והאוכל הטוב, פשוט הותירו אותי שעון אחורה בכסא, ומאוהב מחדש בחיים האלו...''. בתום יום כיף בים המלח גילה נדב אבידן את נירקה בר, במקום הכי נמוך בעולם, והתרומם משם לגבהים חדשים
''פתחנו עם קייפרינייה דובדבנים ושוט של ג'יימיסון. לצדם, הזמנו מנת נשנושים מיוחדת: שרימפס טנדורי - ראשי שרימפס ברוטב קארי, חלב קוקוס ובוטנים...''. בבלגו בר שבכפר סבא ראתה קרן ויזנר את האור: יש חיים מחוץ לתל אביב
''בירה דומה ליין במובנים מסוימים: מאחורי כל כוס יש סיפור, היסטוריה ומחשבה. לכל סוג בירה יש טמפרטורה אידיאלית לשתייה, ומצב רוח שמתאים לה...''. אריאל בן משה החכים בבית הבירה בחיפה, מקום שבו הבירה הופכת לחוויה בפני עצמה
''דואט הציידים משלב בין שני סוגי בשר, צלעות טלה ופילה בקר, עשויים מדיום ומונחים על מצע פירה נהדר, ברוטב יין מתקתק...''. נדב אבידן התמוגג מכל אחת ואחת מהמנות אותן טעם בבר מסעדה לופט. גם היין והקוקטיילים תרמו את שלהם
''מנת העופיון הייתה חגיגית ובעלת טעמים עדינים, והתאימה ליין האדום בעל הגוף הבינוני שהזמנו...''. יובל בלנקובסקי נהנה בדי.גריי שבירושלים משילוב של אוכל טוב, יין משובח והופעות ג'אז. עכשיו מציע הבר 50% הנחה על כל מגוון האלכוהול
''הבורי נצלה בטאבון ולאחר מכן חבר לרוטב אלוהי של יין לבן, חמאה, קוביות עגבנייה, צלפים, אנשובי וזיתי קלמטה....''. אדווה גן סתיו לגמה קוקטיילים, אכלה אוכל טוב, והרגישה מאוד סקס והעיר הגדולה, במסעדת פומודורו שבנתניה
''עד עכשיו צחקתי יותר פעמים מאשר בכל פאב ממוצע שאני רגיל לשבת בו. וזה כיף ברמות שאי אפשר לתאר. הזמנו קרלסברג בשבילי, ואבסולוט רדבול בשבילי...''. נדב אבידן החליט לשנות אווירה, וזנח את הברים השכונתיים לטובת המשבעה בהרצליה
''הגבר מתכבד בסטייקבורגר, רצועות צרות של סינטה מיושנת, עשוית על הגריל, עסיסיות ומתובלות היטב ברוטב ברביקיו...''. עם אוכל משובח, עיצוב מסקרן, וליינים של מסיבות, הסינקופה בר יוצר, בלב העיר התחתית של חיפה, חווית בילוי ייחודית
''אני הזמנתי בירת בנות טיפוסית: שליש קריק אפרסק, בירה בלגית מתוקה, היישר מהחבית. הבחורה שאיתי החליטה שיש לשקם את כבודנו האבוד, והזמינה חצי גינס....''. סיון טל ברחה מהחום והלחות אל האווירה האותנטית של הפאב האירי אוקונור
''בתחילת הארוחה, קיבלנו סלט קיסר עם קרוטוני בירה, בצל אדום ופרמז'ן, שהצליח לגרום לי להתחיל לחשוב על הרעיון של להזמין סלט במסעדות...''. אורי גושן לא מצליח להבין איך לא גילה את הברוהאוס, מסעדה בתוך מבשלת בירה, קודם
''כבר בחצי הכוס של ה-Ultimate Sour, הרגשתי איך הפיג' אננס, שנאפס תפוח, ליקר קוקוס והסאוור משפיעים עליי, כשצעדתי בזיגזג לכיוון השירותים וכמעט נפלתי לתוכם....''. ריקי אלעזר חוותה ערב אלכוהול איכותי במיוחד בסמית' בר
''הקרוקטים בקרם פלפלים ממולאים בבשר סרטנים שאין טעים ממנו, והם נחטפים כמו לחמניות טריות מהצלחת שלהם...''. כל מה שעיינה גל צריכה בשביל להרגיש בברצלונה, זה חבר אחד, טיול קסום אחד בסמטאות העיר, וארוחת טאפאסים אחת, בתהל
''בגלל שבבירה גינס יש הרבה ברזל, נתנו לכל יולדת טרייה באירלנד כוס משקה מהבירה הלאומית, ובנק הדם האירי הגיש לכל תורם כוס מהבירה - כאות הוקרה, וגם כדי שלא יתעלף על מפתן הדלת...''. שירי טוב החכימה בפאב האירי מולי בלומס
''לשולחן הוגשו סלסילת נאצ'וס, חמוצים ומנצ'יס, לצד שני קוקטיילי מידורי סאוור, כמיטב המסורת, וריקוד אחד לוהט של פטריק סווייזי...''. קרן ויזנר יצאה לערב אחד מהסרט בו היא חיה, לטובת הסרטים (והקוקטיילים) של מקום מהסרטים
פסטיבל ביכורי יין וגבינות, שמתקיים בחיפה זו השנה הרביעית, יערך ברחבת האודיטוריום, החל מהיום. בפסטיבל תוכלו לטעום את מיטב התוצרת של יקבים וגבינות בוטיק, לצפות בסרטים רלוונטיים, ולשמוע הרצאות בנושאי יין. מחיר כניסה: 45 ₪
גבינות ויין, כידוע, הולכים טוב ביחד. מחשבה זו מתחדדת בעיקר לקראת שבועות, החג הרשמי של מאכלי הגבינות. לכבוד שבועות, תרמו לנו מספר יקבים המלצות ליינות מובחרים, שהולכים טוב עם גבינות, וגם טיפים להתאמת יין לגבינות
''טעמנו קבבוני דג ים, והטעם - מעדן. הקציצה מעודנת ואוורירית, מונחת מצע של טחינה גולמית, שמעליה - סלט מבושל המורכב מטעמים רבים...''. נטע גל התפעל מחדש מהליטוש המקצועי של בר-מסעדה דיטה, במסגרת ערב ג'אז ובירה של יום שלישי
"שרימפס שמנת ופסיפלורה, מנה שלא הייתי מעז להזמין בעצמי, אבל הודות לאדווה גיליתי מנה נפלאה, עם שילוב טעמים שאסור לפספס...". ב-24.5 יחגוג הדיאבלו שנתיים, בחגיגה מיוחדת. נדב אבידן סבור שהאוכל במקום הוא חגיגה בפני עצמו
"שערו בנפשכם מנות כמו קרפצ'יו לוקוס בשרני ומצוין ברוטב רימונים, קלמרי צרובים בשלמותם עם אספרגוס, ופטריות פורטובלו אלוהיות ברוטב מנטה...". כתבתנו לקחה חלק בארוחת ערב מדהימה במרתף היינות של המלון הסקוטי בטבריה. בתיאוריה
למרגלות הר הכרמל, בלב חווה אורגנית מלבלבת, שוכן המבנה היפה, בסגנון טוסקני, של יקב אמפורה. יינן היקב, רועי בן בסט, לקח את מיכל זמרני לסיור ביקב, והסביר לה על תהליכי ייצור יין, ועל התבגרותו של הצרכן הישראלי
''המנות היו נדיבות, ומעוררות תיאבון. הצ'יזבורגר הגיע עם סטייק צ'יפס, ובן זוגי טחן את המנה ללא רחם, ונהנה מכל נגיסה ונגיסה...''. קרן ויזנר לא הייתה באירלנד מימיה, אבל ביקור בפאב האירי מולי בלומס בהחלט שיקף את החוויה
''כל אחד הזמין, כמובן, בירה שונה - זאת הפריבילגיה כשיושבים במקום שמציע כל כך הרבה סוגים של בירה מהחבית...''. החבר של עיינה גל רצה לראות את המשחק. היא עצמה רצתה לראות חברים. באוונגרד שבת''א שניהם באו על סיפוקם
בית איש הענבים שביפו הוא המקום אליו הולכים, אם רוצים הרצאה על יין, בית פתוח לטעימות יינות, או ארוחת גורמה בשילוב יין. במהלך השבוע הקרוב יתרחשו שם שלושה אירועים כאלה. וניתן גם לקנות יין לפסח, מהאוסף של המקום