יונתן שטרנברג בוחן את הקונספט של ברים איכותיים בבתי מלון. במלון הבוטיק ממילא שבירושלים הוא מבקר במירור בר, דוגם קוקטיילים מרעננים, מנות טאפאס מגוונות, קינוחים איכותיים וחדר סיגרים מעוצב. חוץ לארץ כבר אמרנו?
עוזי בשן מגיע לפאב הסליק שבחיפה, ובמקום שהיה מסתור כלי נשק הוא מוצא בר עשיר עם די ג'יי שמנגן רוק רך, תפריט שלא מאכזב את הקרניבורים כמו גם את חובבי הגבינה, שלא נדבר על חובבי האלכוהול שנהנים מסליק וודקה ואן גוך
בטור הבירה מרחיב הפעם יואב עלון על ההיסטוריה של הבירה הטרפיסטית הנדירה, המיוצרת על ידי נזירים במנזרי שתקנים באירופה, ושיוצרת עניין רב בעולם ובארץ. סמל האותנטיות, מתברר, ניתן רק לבירה שמיוצרת ללא מטרות רווח
יובל בלנקובסקי מבקר בלונה פארק של תערוכת היין Wine Expo הנערכת בימים אלו במרכז הירידים בתל אביב. בין הדוכנים של יקבי רמת הגולן, טעימות המים והיין של יקבי ברקן, ביתני הבוטיק הקטנים והמציגים המקצועיים הוא חש בבית
אפרת רוזן כבר מזמן רצתה לבקר בבר-מסעדה קאראס על חוף בת ים. ואם כבר בילוי חורפי בים, אז שיהיה בערב הקר בשנה: בעוד גשם הזלעפות בחוץ מכה בגלים ומטפטף על החלון של קאראס, הדבר האחרון שהיא רוצה זה לחזור הביתה
הבר-מסעדה לינק שבירושלים כבר כבש לו מקום של חשיבות בקרב תושבי ירושלים, ביניהם יובל בלנקובסקי וחבריו, אז לא היה לו אכפת להגיע לכאן שוב. ה-Happy Hour, היצע הוויסקי המשובח ומנת נתח הקצבים גם הם לא הפריעו
בבר הברון מתאספים החבר'ה אחד אחד בסוף היום או בסוף השבוע, שותים, אוכלים מהתפריט המגוון וצופים במשחק שמשודר על גבי המסך. שיר כידן (לא באתי בשביל המשחק) נהנית ממשקאות שמכינים במיוחד בשבילה בבר הברון ראשל"צ
יובל בלנקובסקי מספר על יקב תשבי המשפחתי (אך לא קטן), על סדרת רקאנטי של יקב רקאנטי, טועם יינות חדשים וממליץ על מנות שראוי שיהיו לצדם. עוד הוא מבשר על מדריך יין חדש, כולל ומקיף, ספר התנ"ך של היין הישראלי
יואב עלון מבר הנורמה ג'ין שבתל אביב מתקבל בברכה למחוזותינו עם טור בירה חדש, שיעשה לנו סדר בכל מה שקשור בבירה – בירת בוטיק, ייצור בירה, מי מבשל בירה ואיך. רק התחלנו וכבר מתברר שבשביל לעשות בירה דרושה אהבה
"האלכוהול מהמערכה הראשונה התדפק על דלתות המערכה השנייה בעזרתו האדיבה של הברמן היצירתי של מול השדה שהכין לנו קוקטייל Bad Apple, ליקר ליצ'י ופסיפלורה שהוגש בכוס מרטיני..." המחזה של אדוה גן סתיו מול השדה
"מדוע לחגוג יום הולדת בפאב מסעדה חוות הג'ילבון, האין פאבים באזורנו שעליי להרחיק לכת?... מבעד לשמשה הרטובה הבנתי... אני נמצא באיזה מין פונדק כפרי בעיירה פסטורלית בחו"ל..." עוזי בשן מתרשם מחוות הג'ילבון בגולן
"שמפניה מתאימה למאכלים בעלי טעם עז ככבד אווז, קוויאר וצדפות, אך כל מתאבן בסילבסטר יסתדר אתה. להגשה חגיגית, הניחו בתחתית הכוס גרגרי רימון, הן למראה והן לטעם..." יובל בלנקובסקי בטור יין (ושמפניה) לסילבסטר
"שלושה קבבונים שחומים וגדולים בטעם עשיר ובמרקם צפוף, רך בפנים וצרוב בחוץ. סטייק נושר מן העצם למזלג, ורדרד ומעוטר פסי גריל, אפוף ארומה ונמס בפה..." אפרת רוזן מתרגשת מריח הבשר בבר מיני פרסקו בראשל"צ
"תפריט מהודק עם טווח טעמים במבחר מצומצם ואיכותי: יינות אדומים - שלושה, אבל ייצוג לכל יבשת – ישראלי אוסטרלי וארגנטינאי (זו לא התחלה של בדיחה אלא של בילוי כיפי ולא יומרני)..." אדם בר מגלה את דה סטריטס בתל אביב
"בחרנו בסלופי ג'ו. מדובר בהמבורגר שמתפרק (בכוונה) כשמנסים לאכול אותו. הבשר היה מעולה אבל גם מאוד מתפרק ומלכלכך. אם אתה קצת שיכור זה יכול להיות די משעשע..." דניאל לוין מרגיש שעשה טיול מחוף לחוף במייקס פלייס
"את אהבתי הפעם הקדשתי לשמפניות. היין התוסס, שכאשר מגיע ממחוז שמפיין שבצרפת, נושא ארומת שמרים משכרת שאין לה תחליף..." יובל בלנקובסקי מעדכן מתערוכת סומלייה - יין מעולמות אחרים
"לפתיחה השקנו זוג כוסות יין לבן קליל ופירותי, שהשתלב מצוין עם זוג הרולים שהזמנו. הרול הראשון, שרימפס קריבי, הגיע במעטפת אבוקדו עם שרימפס, מנגו ומלפפון..." קרן ויזנר מסכמת את החיבור האידיאלי בין מזרח למערב בצ'ארלי
"לשולחן הוגשו שני קוקטליים צבעוניים וטעימים. אני שתיתי היי ג'יי- קוקטייל שמכיל מידורי מלון, פיג' תאנים, סאוור מיקס ואשכוליות. מילים שעד אותו ערב לא שמעתי עליהן..." אורלי פרש אזולאי נחשפת לעולם האלכוהול בסוגו
"אין ספק כי במהלך מאה השנים הקרובות יקומו תעשיות יין גדולות גם בסין, ואולי אף בהודו. התפתחות כזו צפויה לחולל שינויים בתעשיית היין הבינלאומית..." כתבה שלישית (ואחרונה) על היסטורית היין מאת חיים גן
טעמנו את ה 'דון', יין אדום ספרדי פשוט ונפלא, בעל גוף בינוני מלא וארומות של פירות אדומים. זהו יין פשוט ונהדר והוא אף מספיק עוצמתי בשביל ללוות גם ארוחת על האש..." יובל בלנקובסקי מדווח מבית המשקאות של שחר
בכתבה הקודמת על תולדת היין למדנו מאיפה הכל התחיל, מי היו היחצ"נים הראשונים של היין ומה קרה בהמשך הדרך. הפעם תתמקד הכתבה בהפצת היין בעולם. חיים גן, מומחה ליינות וכהלים מספר לכם על ההיסטוריה של עולם היין
יותר מ-700 בקבוקי יין מכ-30 מדינות צפויים להשתתף בתחרות היין TerraVino , אשר תתקיים זו השנה השלישית ברציפות, במלון ישרוטל באילת. אוהבי היין מוזמנים לבקר, להריח, לטעום, לבדוק ולנסות יינות מישראל ומכל העולם
"בפעולה פשוטה של לגימת משקה, אנו מפעילים ארבעה חושים- ראייה, מישוש, ריח וטעם. אין הרבה פעולות המערבות בצורה מושלמת והרמונית כזו את כל החושים..." כל מה שרציתם לדעת על מסורת, ארבעת החושים וחווית היין בכתבה הבאה
"המזרח הקדום היה האזור הראשון בעולם שבו טופחו ענבים ויוצר יין..." חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, יספר לנו בכתבות הבאות על ההיסטוריה של תרבות היין. בפרק הראשון: : משיירי חרצנים ועד לפקקי הסיליקון
"מקרב היינות האדומים התבלט במיוחד לטובה היין, שירז 2007. מדובר ביין ארוך, ארומתי והרמוני שיושן 12 חודשים. לא מדובר ביין אגרסיבי אלא ביין מאוזן היכול ללוות ארוחה בת מספר מנות..." יובל בלנקובסקי מדווח מיקב ברבדו