יונתן שטרנברג בוחן את הקונספט של ברים איכותיים בבתי מלון. במלון הבוטיק ממילא שבירושלים הוא מבקר במירור בר, דוגם קוקטיילים מרעננים, מנות טאפאס מגוונות, קינוחים איכותיים וחדר סיגרים מעוצב. חוץ לארץ כבר אמרנו?
משום מה רוב השנים לא זכה הקונספט של מסעדות איכותיות וברים בתוך בתי מלון לפופולריות רבה בארצנו. למרות הצלחתן של מסעדות כמו רפאל בתל אביב או פרה על הגג המיתולוגית של השף שלום קדוש אשר שכנה במלון שרתון בירושלים, הסועד או הבליין הממוצע עדיין חושב פעמיים לפני שהוא מזמין שולחן בתוך מלון, מתוך חשש שהמסעדה אולי פונה לתיירים, שהתפריט מתומחר גבוה מדי או סתם לא מעניין. גיליתי שהחשש כבר אינו מוצדק.
טרנד הברים הממוקמים בתוך מלונות יוקרה כבר מזמן כבש את סצנת חיי הלילה של הערים המרכזיות באירופה ואף של ניו יורק. ובהתאם למגמה העולמית, לפני חודשים מספר נפתח בירושלים בר העונה לשם מירור בר שממוקם בקומה השנייה של מלון הבוטיק ממילא.
לאחר שהתעכבנו לרגע בבר/חנות היין הממוקמת בקצה גרם המדרגות נכנסנו פנימה והתיישבנו על הבר הכהה. המירור בר עוצב על ידי האדריכל והמעצב האיטלקי פיירו ליסוני אשר עיצב גם את מסעדת סקאלה הסמוכה. מירור בר, נאמן לשמו, מוקף שלל מראות מרשימות ובאמצעות שילוב תאורה נעימה ומדויקת נוצרת אשליה של חדר ארוך ורחב מאוד. הגענו ביום שני בערב, שהוא ערב הג'אז והיין של מירור בר. מוזיקה חיה ויין איכותי במחירים שפויים, מה עוד אפשר לבקש.
התחלנו את הערב שלנו עם שני קוקטיילים מרעננים, מבין שני אלו נהניתי במיוחד מקוקטייל חמצמץ שתובל בכמות נדיבה של בזיליקום טרי ששדרג את המשקה והוסיף טוויסט מעניין. מירור בר מגיש אלכוהול איכותי - מגוון רחב של קוקטיילים, יינות מעולים בכוס ובבקבוק וגם מבחר של קוניאקים וויסקי מיושנים.
התפריט של מירור בר מציע מגוון רחב של מנות טאפאס, המאפשר לכל סועד לטעום כמה מנות שונות. למי שמגיע רעב, אין מה לדאוג. ניתן להזמין את המנות גם בפורמט גדול יותר או פשוט ליהנות מהסטייקים המעולים שמציע המטבח של מירור בר. המנות מושפעות מן המטבח המקומי, האסייתי, הצרפתי והאיטלקי וכל אחת מהן מוגשת בצורה אסתטית ומוקפדת.
הסבב הראשון של הטאפאסים הגיע ואתו כוס קאווה. במנת האנטריקוט הכבוש נכבש האנטריקוט בעדינות ובדיוק רב ועוטר בצ'יפס פריך של צנון ושאלוט כבוש. מנה מרעננת נוספת, בעלת אופי תאילנדי, הורכבה מפרוסות דג ילוטייל נא, מנגו, כוסברה ובוטנים. סקאלופיני סינטה במשרה אסייתי היה מוצלח אף הוא והשאיר אצלנו ציפיות גבוהות לקראת הסבב השני.
בין המנות התפניתי לסיבוב קצר במתחם, אז הבחנתי לראשונה בחדר הסיגרים המעוצב של מירור בר, פה ניתן להתרווח על כורסאות עם כוס קוניאק וסיגר איכותי. רמה בינלאומית כבר אמרתי? עם הגעת המנות העיקריות התיישבתי שוב לצד הבר. במנת הגיוזות הממולאות חזה אווז מעושן האפיל הבצק על טעם האווז, אבל הסביצ'ה בורי עם עלי מיקרו ריחן, עגבניות שרי, שמן זית ופרוסות דקיקות של צ'ילי היה מעולה ועמד בסטנדרטים הגבוהים שהוצבו בסבב הראשון. קבב דג ים הונח בעדינות על קרם של חצילים שרופים. טעם החציל המעושן השתלב בצורה נהדרת עם טעמו העדין של הדג וגם אחרי שכבר סיימנו את הקציצה המשכנו לנגב את הקרם העשיר מהצלחת. עוד לגימה של קאווה והגיע הזמן הקינוח.
כן, גם אספרסו טוב וקינוחים איכותיים ניתן למצוא במירור בר. טעמנו סורבה קוקוס, מקרון של פיסטוק ומילפיי שוקולד, כולם היו טעימים ומתוקים. מירור בר, ובראש מטבחו השף רועי ענתבי, מתמודד בצורה טובה מאוד עם מגבלות המטבח הכשר, לא עושה קיצורי דרך או משתמש בתחליפים ומוכיח שחומרי גלם איכותיים הוא הבסיס לאוכל טוב.
עוד צ'ייסר אחד אחרון והגיע הזמן לחזור הביתה. שבעים, מסופקים ושיכורים קלות יצאנו חזרה לקור הירושלמי בידיעה שלא יעבור זמן רב עד הביקור הבא שלנו במירור בר.
-
מירור בר ירושלים - יינות מעולים
-
מירור בר ירושלים - מציעים ויסקי מיושן
-
מירור בר ירושלים - מנות שף
-
מירור בר ירושלים - גם אספרסו טוב