אמנם עם בוא האביב נפתחת עונת המנגלים, אבל לא חייבים להישאר בפארק הלאומי עד לחורף הבא. אספנו בשבילכם ארבע הצעות לארבע מסעדות שישמחו להכין לכם שיפודים, סטייקים ומעורב על האש – כמו שאתם אוהבים את הבשר שלכם
"אני אוהב לנצל את המגוון של דבלין, ובכל פעם מנסה בירה חדשה אחרת, לומד על טעמיה ומרקמיה, מהיכן הגיעה ומה הסיפור מאחוריה..." אמיר נהרי מנסה את מזלו בבר דבלין הרצליה – מתברר שכאן הבירה היא עניין של אמנות
"הצלחת שלי הורכבה ממנת פירה גדולה ועליה נחה צלע של חזיר עסיסית וריחנית ברוטב בייקון וסיידר וקישוט של ענף טימין..." אמיר נהרי מתרגש במסעדת סרגוס בתל אביב – אחראית לעשיית המבורגרים מעולים ולחמניות עסיסיות
"הנתח צרוב קלות מבחוץ והולך ומאדים כלפי פנים, עד כמעט נא בחלקים המקיפים את העצם, עם ארומה נקייה ומרקם נגיס מאד..." שפרה צח מתפייטת על הטי-בון של מסעדת עד העצם שבהרצליה ויחד עם בן זוגה מחסלת את כל הבשר עד העצם
אביב של פסטיבלים במסעדות: פסטיבל מאמא צ'ארלי במסעדת אוליב ליף, פסטיבל הודו במסעדת אינדירה, פסטיבל סרטים בבית הקפה אצטקה ופסטיבל דגים וגבינות במסעדת אדמה. אילו בילויים אתם מתכננים לעצמכם החודש? הנה כמה המלצות
"התפריט של הקפה של רוז'ט מורכב מתבשילים ערביים אותנטיים עם ניואנסים של התאמה לחיך הישראלי. אמנם בשעת צהריים מוגשות כאן עסקיות, אבל אני בוחרת פשוט לטעום מכל מני מנות בתפריט..." אורית איציק, הקפה של רוז'ט, יפו
שפרה צח על טרה אוליבו – תחרות שמן הזית הבינלאומית, שתיערך במלון ענבל בירושלים בתאריכים 15-18 במאי. במסגרת התחרות, ארוחת גאלה מיוחדת שעל תפריטה שוקדים השפים מיקי חמו ומוטי בוחבוט והסופרת הקולינרית פיליס גלזר
"לאחר התלבטות לא פשוטה בחרנו חמישה סוגים: שוקולד לבן עם גנאש מריר, חלבה, נוגט, לימונצ'לו ושוקולד מריר עם גנאש לבן... זה היה אחד הרגעים הרומנטיים שחווינו..." אורלי פרש-אזולאי ובן הזוג, שוקולטה, ראש פינה
"מילת המפתח של בק היא לארג'יות: בעבור 35 ₪ מקבלים ארוחה גדולה המורכבת ממרק היום, מנה בשרית, תוספות חמות וצלחת סלטים קטנה נוספת... היתרון הוא שהאוכל מבושל טרי במקום..." יעל ברקוביץ', שעת צהריים, בק הירושלמית
שיפודי התקווה בחיפה, מרשת מסעדות הבשר המוכרת על סניפיה הרבים ברחבי הארץ, מציעה לכם מבחר גדול של בשר ודגים הצלויים בקפידה על גריל פחמים, מבחר סלטי הבית, לאפות, מרקים ותבשילים. ובשעת צהריים - ארוחה עסקית משובחת
לא על המנגל לבדו: ערב ויום העצמאות הם אמנם הזדמנות נהדרת לצליית סטייקים על האש, אבל אם בכל זאת תחליטו על ארוחה ממוזגת במסעדה טובה, אספנו בשבילכם המלצות מהמיטב שבהן לארוחת יום עצמאות משובחת, ושיהיה לכם חג שמח
לרגל יום העצמאות אנחנו נזכרים בסממני הישראליות שלנו. בין הקיבוץ לשוק, בין האימא הטריפוליטאית למערכת היחסים עם בני הדודים – כאן חבויה הישראליות. ובתוך כל אלו תמיד נמצא מסעדות, שיותר מכל דבר אחר, משקפות אותנו
יש מסעדות שמכינות בשר ויש מסעדות שבשר הוא מה שהן מכינות. השנה הן החליטו לגלות לכם איך הן עושות את זה: הנה מתכונים לבשר כמו שאתם אוהבים לאכול אותו – מהמקצוענים. אז באיזו מסעדה אתם הכי אוכלים לאכול בשר?
זאייצ'יק פירושו ארנבת קטנה ברוסית, וזהו גם שמו של הבר השכונתי הביתי והחמים בנחלת בנימין פינת מונטיפיורי, תל אביב. הכי מעניין להגיע ביום רביעי – אז מוזמנים הלקוחות להיות ברמנים לערב אחד – מה בא לכם להכין?
והנה יום העצמאות כבר כמעט פה. מה בדבר החגיגות? הנה כמה המלצות לערב יום עצמאות רווי אלכוהול, שמחה וישראליות – אתם מוזמנים לשתות, לרקוד, לצפות בסרטים ישראליים במיטב המסורת ובכלל – ליהנות ממה שיש לישראל להציע
חדשות היין עם יובל בלנקובסקי: זוהי תקופת הדמדומים שבין פסח לשבועות, שבה יוצאים מעט יינות – אדומים ולבנים. הנה כמה המלצות ליינות בתוצרת השוק המקומי – יקב דלתון, יקב המערה, יקב ויתקין ויקב טפרברג. תיהנו
אורלי פרש-אזולאי לוקחת את החמות חובבת הז'אנר לאחת ממסעדות הרשת ג'קו מאכלי ים, הממוקמת ברחוב מוריה בחיפה. כאן הן נזכרות שדגים ופירות ים הם האלטרנטיבה הבריאה, העשירה והאנרגטית, ולא פחות מכך – טעימה וארומתית
"רול הבשר היה מנה נהדרת שהדגימה בצורה יפה את הקלילות ואת החינניות של פונדק עין כרם. על קערה אובלית הוא הוגש פרוש לפרוסות – כאלה שאפשר לאכול ביד ולחסל בשתי נגיסות..." יובל בלנקובסקי, פונדק עין כרם, ירושלים
ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא מציעה שלושה מתכונים ליום העצמאות ולכל הפיקניקים האביביים שיבואו אחריו, כי מתברר שאפשר לעבור את החג הזה עם אוכל טעים, בריא ולא כל כך משמין
מסעדת מול הפארק ברעננה, המעוצבת בהשראת הים, מציעה לכם ארוחה עסקית נהדרת בימים א'-ה' בשעות 11:00-17:00. מול הפארק תוכלו ליהנות מארוחה נעימה בחלל המסעדה רחב הידיים כמו גם לערוך אירועים מיוחדים בחדר הפרטי
יום העצמאות מתקרב, זמן טוב להיזכר במיזוג המטבחים שיצר את ארצנו הקטנטונת. הנה כמה דוגמאות למסעדות ישראליות שמציגות מטבחים אחרים – טורקיה, כורדיסטאן, סוריה, מקסיקו, הודו וגרוזיה – אז מהו בעצם האוכל הישראלי?
דניאל לוין הוא גבר פשוט, שבשביל לרצות אותו לא צריך הרבה יותר ממשחק כל שהוא ומחתיכת בשר עסיסית. אבל כשהוא יוצא עם חבר מהצבא לערב גברים-גברים במסעדת אוונגרד בהרצליה, הוא מגלה ספורט-בר נהדר עם בירה וכנפיים
יעל ברקוביץ' מרשימה חברה נדירה במסעדת מודרן השוכנת במוזיאון ישראל בירושלים. במוזיאון, שעבר שיפוץ נרחב, נבנתה המסעדה החדשה, שמשקפת, כמוהו, שילוב בין המקומי לקוסמופוליטי עם מטבח ירושלמי בשילוב עם נגיעות מיוחדות
אחרי שעברנו יציאת מצרים עם המשפחה בשבועיים האחרונים, הגיע הזמן לקרוע את העיר וליהנות מכל מה שיש למסעדות להציע. הנה כמה הצעות כיפיות במיוחד לסוף השבוע – סיורים ביפו, שתייה, אוכל וריקודים. שמתם לב ששישי בפתח?
"השייטל מגיע עבה, עסיסי ולעיס, ומשתף אתנו פעולה בצורה נהדרת. פילה היען אדום ורך מאד, ובשרו מעט מריר יותר מבשר הבקר – ולכן מוחמא במיוחד מרוטב הצ'ימיצ'ורי שמוגש עם המנות..." מיכל גיא במסעדת רק בשר בחיפה