"סלט נהדר של חצילים על האש, טחינה, לבנה בשמן זית, סלט פלפלים אדומים עם עשבי תיבול, זיתים ירוקים בכבישה ביתית (נורית אכלה את כולם לפני שהספקתי לטעום), קוטג', קוביות גבינה צפתית..." יעל ברקוביץ', פרש, ירושלים
היתוך בין מזרח ירושלים למערבה, מאכלים ברוח רומנית, מגוון עשיר של יינות הארץ ופיצרייה צמודה המקפידה על חומרי גלם איטלקיים בלבד. קפה פרדיסו שבירושלים מציע תפריט מגוון וארוחות עסקיות משובחות בשעות הצהריים והערב
תל אביבים משלמים שכר דירה מופקע, שומעים דרך קירות הדירה המחולקת את המסיבה של השכנים, נושמים פיח של מוניות שירות ולנצח מסתובבים עם האוטו בחיפוש שלא נגמר אחר חניה. אז מה הכי כיף? להזמין הביתה סושי בתל אביב
"הייתכן שנמצא בר צפוני שבו מבלים אנשים בגילאי השלושים, מבלי שיהיה עמוס חיילים נוטפי הורמונים?..." עיינה גל מבקרת בבר-מסעדה בליס שבקיבוץ בית אלפא. תוך שתיית כוס קאווה שדובדבן בתחתיתה, היא בוחנת את הקהל: לטעמה
הביסטרו העירוני החיפאי סינטה בר קיים כבר 8 שנים, וממקום מושבו בשדרות מוריה הוא מציע תפריט קלאסי ועשיר לצד מנות מקומיות ועכשוויות. החל ב-20 ביוני ועד סוף חודש יולי עורך סינטה בר פסטיבל בשרים קיצי מיוחד במינו
"20 שנים עברו מאז שקראתי לראשונה על הסמן הימני של הדקדנס במטבח האירופי ועד שזכיתי לנגוס בטורנדו רוסיני עשוי כהלכתו, השבוע..." אדם ומיה בר מגובה הקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול, מקום משכנה של מסעדת טו סי
"כל זה לא מנע מנועם לשים עינו בנתח הקצבים שלי - נתח גדול שהוגש בשלמותו, הוכן בצורה מדויקת והיה קריספי וסיבי מבחוץ ואדום בדרגת רייר בפנים..." יעל ברקוביץ' לומדת לחלוק במסעדת לארא של השף ליאור חפצדי בירושלים
"פיסות דקיקות של דג מוסר תובלו בחמאת לימון חמימה וארומתית, איולי בתוצרת בית ולבבות ארטישוק צלויים. הניגוד בין הטעמים כמו גם הבדלי החום הדגישו את איכות הרכיבים..."יונתן שטרנברג, ארוחה במסעדת מונטיפיורי, ירושלים
"'קלאמרי – טוב ליחסים!' ו'המבורגר טלה – מרזה!' מרזה או לא, זו המנה שבה בחרתי בסופו של דבר – המבורגר מבשר טלה במילוי כבד אווז, על פירה תפוחי אדמה, כשכל זה טובל ברוטב דמי-גלאס מתקתק..." שפרה צח, טעם העיר
"רגע, אולי את רוצה גם מאפים אישיים? יש סלסילות פילו חמודות במילוי גבינה ותרד, או כיסונים במילוי גבינה, שנראים כמו בורקס אבל הרבה יותר עדינים בזכות השימוש בבצק פריך משובח במקום בבצק עלים..." שפרה צח, לחם ארטיזן
"לצד הטארטלטים נפתחה קופסה עם שלגיות אמרטו (עוגיות ליקר שקדים), טראפלס ויסקי, שוקולד פאדג' ובראוניז. לא אכלתי את כולן רק מתוך נימוס..." אמיר נהרי חוגג את בואו של יום שישי בקונדיטוריה שרון&רנה שבראש העין
מסעדת אל דנטה בירושלים היא איטלקית אינטימית וכשרה בניצוח השף שוקי שוקרון המיטיב לפזר במטבח הטוסקני המסורתי גם נגיעות ים תיכוניות מרעננות. ליד האוכל תוכלו ליהנות מתערוכות אמנים מתחלפות ובצהריים – בואו לעסקית
זהו, יש לנו קיץ, והמחשבה על תבשיל קדירה או על סטייק גדול כבר יש בה כדי ליצור אגלי זיעה על המצח. במקום זאת, למה שלא תעברו למנות דגים קלילות וקיציות, ועדיף על הגריל. אספנו בשבילכם כמה הצעות, קיץ נעים
"ניוקי "ציו לופטו" - ניוקי עם פילה בקר, ברוקולי, בצל, פטריות ועגבניות מיובשות בציר בשר. המלצרית הזהירה שהמנה מעט חריפה. לא נבהלנו. הישרנו מבט אל הניוקי והוא השפיל עיניו ראשון..." מיה ואדם בר אמורה מיו תל אביב
זה רק נדמה לכם, היום לא יום ראשון, היום יום חמישי. במהירות הוא יפנה את מקומו לסוף השבוע, ואתם תוכלו לחזור אל הים, אל הבריכה ואל שאריות עוגת הגבינה שנשארו משבועות. הנה כמה המלצות שמחות לסוף השבוע במסעדות
אחרי סוף שבוע בדרום, מגיע גיא סופר אל סמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע: תפריט טאפאס רחב, תפריט אלכוהול עשיר, ערבי קונספט מיוחדים, עיצוב מושקע הכולל בר גדול וחדרונים פרטיים ובירה צוננת. זאת הייתה ארוחה נהדרת
"נתחי צלעות הבקר הגיעו על גבי צלחת שחורה בוהקת דמוית סלע בזלת מסותת. הם נצרבו היטב, הונחו על גבי לחם קלוי מתובל בשמן זית, לוו בסלסת עגבניות מעושנות ובשיני שום אפויות..." יעל ברקוביץ', סקאלה אחרת בירושלים
יעקב אלברט אוכל ארוחת בוקר בסניף החדש של ויליג' גרין – ויליג' גרין המושבה שברחוב רחל אמנו במושבה הגרמנית. התפישה המרכזית שמנחה את שני הסניפים היא שאת מה שניתן להכין עצמאית, כך יכינו. ואם אפשר – אז אורגני
יואב בר, שף ובעלים של מסעדת מאראבו ברמת גן, חושף כמה פרטים אישיים וגם מסביר, צעד אחר צעד, איך מכינים עוגת גבינת עזים לכבוד שבועות בליווי פירות העונה וסורבה עונתי. אז מה הייתה אימא מכינה ביום שישי בבוקר?
לינור דגן צופה בהצגה פעפעג'ינה של המחזאית ובמאית חנה וזנה-גרינולד, שעוסקת בילדותה בין סמטאות יפו העתיקה רוחשות התבשילים, התבלינים והריחות: חוויה תיאטרלית מגרה, מרשימה ומשביעה, שמצליחה לשלב בין אוכל לתיאטרון
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה עם רשימת המלצות לקראת שבועות: איך תכניסו מוצרי חלב לאוכל שלכם בלי שתרגישו בנוכחותו – כשהיא לא רצויה? מתברר שחג שמחת חלב (שבועות), לא משמח את כולם, אז שיהיה גם לכם שמח!
המסעדה היפואית הוותיקה והמפורסמת, שמתהדרת בתפריט מכובד שכולל המון דגים, פירות ים ובשרים, מציעה לכם מנות טריות ואיכותיות. מומלץ ביותר, אחרי סיבוב בין סמטאות יפו, ליהנות מארוחה מול הים והשקיעה, ובצהריים – עסקית
מסעדות ארצנו שמחות לנצל את חג השבועות. בגאווה הן מוציאות את מאכלי הפסטות והשמנת, את הסלטים, את הקישים ואת עוגות הגבינה, כל אחת ופרשנותה המיוחדת לחג. מה שנשאר לכם לעשות זה לבוא. הנה לכם כמה הצעות מצוינות
אז, בימים ההם, כשחג השבועות היה עדיין חג חקלאי, היו מקריבים בני ישראל את ביכורי השדה שלהם כקורבן לאל בבית המקדש בירושלים. ומה עוד תבקשי מאתנו מכורה? הנה המסעדות החדשות שלנו, פרי ביכורנו מהשנה האחרונה
אם הכי כיף לכם להכין פסטה בשמנת, אם המאכל האהוב עליכם הוא קיש פטריות וגבינה, אם אתם מתענגים על סלט קפרזה עם שמן זית, אם במסעדה אתם תמיד בוחרים בעוגת הגבינה – זה המקום בשבילכם. ריכזנו רשימת מתכונים מכובדת, תיהנו