פישרמן – דגים ופירות ים בפינה יפה על שדרות רוטשילד, תל אביב, ובאווירת שוק דייגים שוקק, ובימים א'-ה' מוגשת כאן בשעת צהריים ארוחה עסקית משובחת. מאחלים לכם שבוע טוב וטעים לפחות כמו סוף השבוע שכרגע עבר
משנכנס ניסן, נכנסה עונת הרחצה בים. ומה יותר כיף מבירה צוננת בשעת שקיעה מול הגלים? נכון, ארוחה שווה. אספנו בשבילכם מסעדות על הים – כדי שיהיה גם לכם כיף במים
הסמטאות מקושטות והאווירה שונה להפליא מכל מה שמתרחש במרכז העיר תל אביב. יפו הייתה כאן הרבה לפנינו, אבל היצע הברים העכשווי לא היה כאן בעבר. אז אספנו בשבילכם כמה ברים ביפו, כי זוהי חוויה שמומלץ בחום לנסות
"ימאטויה, בית לתרבות יפנית ומסעדה איכותית ואותנטית להפליא, יצאה עם תפריט חדש שכולו נטול גלוטן, ואנחנו כמובן קפצנו על המציאה..." שירלי רחמים אוכלת בלי גלוטן במסעדת יאמטויה – יפנית שבראשה השף איה אימטני בהוד השרון
מי טל שבתאי מגיעה למסעדת לה בוקה שבירושלים, לארוחה אצל השף גיא קמחי. נמצאו מנות צבעוניות בעיצוב של אי קאריבי, תשוקה רבה לבשר משובח והתאמתו לחיך המקומי, והכי חשוב – פירה שמוכן עם שמן זית. כשרה וטוב לה
מסעדת שלו ביער חוגגת את חודש מאי בצורה מיוחדת – עם הרבה דגים ויין. מתחילים היום (3 במאי) עם ערב שהוא כולו שוק דגים אירופי וממשיכים ב-16 במאי, עם טיול בעולם היין והאוכל. ומה בתכנית? כמובן, הרבה אוכל ויין
כמה נעים שהגיעה עונת הטיולים ושכבר לא צריך להישאר ספונים בבית. אם אתם מתכננים טיול צפונה, נשמח להמליץ על הגלבוע – אזור של רכס הרים שטובלים בתוך ים של פרחים ופינות חמד עתירות היסטוריה. אספנו בשבילכם מסעדות בגלבוע
לפני כארבעה חודשים נפתחה ברחוב אבן גבירול 65 תל אביב מסעדה חדשה וליתר דיוק חומוסיה: קסטון חומוס חם. בתפריט: חומוס בכל מני צורות, כולל חומוס-שקשוקה, עלי גפן, קובה בשר וסלט ירקות. ביום שישי: עראק, וודקה וטברנה – תיהנו
"אז כן, במטבח הצ'רקסי בהחלט יודעים מה לעשות עם גבינה, אבל הייתי חייב לנסות גם את הבשר..." עוזי בשן לומד על התרבות ועל האוכל הצ'רקסיים במסעדת צ'רקסיה שבכניסה לכפר כמא. מתכננים בקרוב נסיעה לאזור התבור?
השף עומר מילר (חדר האוכל) פתח לפני חודשים ספורים את שולחן בשדרות רוטשילד בתל אביב, מסעדה אורבנית שמתכתבת היטב עם סביבתה. לשמחת כולם מוגשות כאן באמצע השבוע ארוחות עסקיות, כך שאפשר גם ליהנות וגם בזול
ועוד מסממני הישראליות שלנו – החומוסיה – ומה זה משנה מי היה הראשון שהמציא את הפיתה. לשמחתנו, יש לנו כאלו בשפע, רק צריך לפקוח את העיניים. ובכל זאת, קחו לכם כמה המלצות לחומוסיות משובחות
"מנה תאילנדית בשם שי שו פלה. מדובר בדג בורי שטוגן בבלילה, שהפכה את הציפוי של הדג לפריך. לאחר מכן הוא בושל בקארי אדום, חלב קוקוס, אפונה ירוקה והרבה כוסברה..." דניאל לוין בסינית האדומה שבצפון דיזינגוף, תל אביב
יום העצמאות, הלא הוא חג המנפנפים, הזכיר לנו שעונת הציד מתחילה, ולכן אספנו בשבילכם הצעות לארוחות במסעדת בשרים. איך אתם אוהבים את נתח הבשר שלכם? עסיסי, מדמם, צלוי, משויש, מגויד, שומני ונוטף? הגעתם למקום הנכון
אדם בר: "פוקצ'ה, קרפצ'יו, טחינה גולמית, דגים טריים ופירות ים, בשרים וירקות על הגריל, עשבי-תיבול, זה הקונספט על רגל אחת. תוסיפו לזה בר עשיר ותפריט יינות מהודק, ומה קיבלנו?..." את מרתה בבית ציוני אמריקה, תל אביב
"אבל אני כבר מתענגת על המנה הבאה: פקאניה, נתח ייחודי ונדיר מאחורי הפרה..." ערב יום העצמאות, אפרת רוזנטל חוגגת בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון. מה יותר טעים, הבשר או הקינוח?
ממהרים? אספנו בשבילכם עוד כמה הצעות למסעדות שחוגגות את יום העצמאות, שלא תפספסו את חג החומוס-שיפודים-מסיבות וזיקוקים. מהופעות חיות דרך מנות חדשות, חגיגות של בשרים וגרסאות כיסוי לשירי כחול-לבן מכל הזמנים
למבקרים בירושלים: ופל מתוק ומנחם, מאפים טריים, ארוחות בוקר נדיבות וקפה משובח. אספנו בשבילכם כמה בתי קפה בירושלים, שיעשירו וירככו את הביקור השנתי שלכם בעיר הקודש
מסעדת נמו שבלב המושבה הגרמנית בחיפה היא בית לחובבי סושי ופירות ים, שגם מתמחה בהכנת מנות יצירתיות. אל אלו מצטרפים עיצוב באווירת ים עם רצפה ורהיטי עץ מחוספסים וגם אפשרות ישיבה בחוץ. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית
לא רק מלח ופלפל: הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה ממליצה הפעם על עשבי תיבול. הם מצויים בשפע ויכולים להעשיר כל תבשיל שתכינו – מדג ועד גלידה. בונוס: שני מתכונים מיוחדים לדג סלמון טרי ולשרבט נענע ומליסה
השילוב של יום העצמאות עם האביב תמיד מוציא אותנו החוצה, והפעם אנחנו מתמקדים בכינרת. מים וחוף, שמש ונוף, אנחנו, אתם והמוני בית ישראל. אפשר הפעם במקום לנפנף פשוט ללכת למסעדה. אספנו בשבילכם מסעדות ליד הכנרת, תיהנו
טור היין של יובל בלנקובסקי דן הפעם ביינות לתקופת המעבר, שמתאפיינת במזג אוויר מתעתע: בין חום לקור, בין יין לבן מרענן לאדום מחמם. לפניכם כמה יינות נהדרים שיצאו לאחרונה, שיתאימו לכל מזג אוויר שתתקלו בו
אספנו בשבילכם כמה הצעות למסעדות שחוגגות את יום העצמאות 2012: גריל בשרי, עצמאות סטייל חבר העמים ועצמאות ישראלית-הודית. ומה אתכם? איך אתם חוגגים?
"הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש'לנו יש פלאפל'? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי?..." אספנו בשבילכם רשימה קצרה של מסעדות ישראליות. אבל מה ישראלי בעיניכם?
"הבראנץ' מוגשת בכל יום שישי בשעות 10:00-14:00, ובעבור 89 ₪ לאדם, האורחים יכולים ליהנות ממגוון גדול של סלטים, גבינות, מאפים, לחמים איכותיים, סלמון מעושן, ירקות קלויים וגם..." יונתן שטרנברג, סופיה, מלון ענבל ירושלים
יותר אנשים בוחרים לחגוג בר/בת מצווה או חתונה ברחבת הכותל המערבי, מקום המקודש לעם היהודי. להשלמת החגיגה תוכלו לקחת את האורחים שלכם לאחת המסעדות באזור, שידאגו לפתוח לכם שולחנות מלאים כל טוב, יינות משובחים ואווירה טובה ונינוחה. קבלו המלצה לחמש מסעדות ליד הכותל