שני סניפי רשת יטבתה בתל אביב החליטו להציע לכם אופציה כשרה לפסח. איך עושים את זה? מאד פשוט: מכינים תחליף מצה-בריי שמוכן ממצה וגבינת מוצרלה, ומסתמכים על מרכיבים טריים כמו דגים, ירקות ופירות, שהם כשרים כל השנה
"מיקס השיפודים כלל קבב ביתי עם מעט שומן כבש ותערובת ירוקים (שלא רואים אבל הוסיפו המון טעם), לבבות מהטובים שאכלתי בזמן האחרון, פרגית וכבד עשויים היטב, כמה טוב שבאנו הביתה..." גיא סופר, גריל 443 בצומת שילת
מסעדת טוקו במתחם יס פלאנט שבראשון לציון, מבית היוצר של השף ניצן רז, מחברת את המטבח האסייתי עם המטבח הדרום אמריקאי. בימות השבוע, עד השעה 17:00, מוצעת כאן ארוחה עסקית של 15% הנחה על כל התפריט
סניפי פראג הקטנה בתל אביב, בבת ים ובאשדוד חוגגים את יום סנט פטריק ב-17 במארס עם צ'ייסרים של ג'יימסון ובירה אוהר'ס, וגם מקבלים את פני האביב ב-24 בחודש עם מסיבת בירה. תיהנו
"האחת מהים והשנייה מהכפר: פילה דג לברק עשוי על פחמים, שהוגש על מצע ירקות צלויים, ופילה בקר שהוכן בדיוק מושלם, עם נגיעות עדינות של פורט מצומצם, ולצדו פירה מבטטות ותפוחי אדמה ירושלמיים..." דן תורן, חנדלה, גבעת חן
"ואחד קליספרה בניקוס גאליס..." עופר פרוסנר אוכל ושר ביוונית במסעדת ניקוס גאליס, מבית אגאדיר, בנמל תל אביב: סלט יווני, קציצות פראסה, צ'יפס, סופלאקי וגירוס. מה זה גירוס? מיד תגלו
"בפדרו מיישנים בעצמם את הבשר, ומלאכת המרכבה של שלל הטעמים והמרכיבים היתה כל כך מוצלחת, ששמחנו שלא בחרנו בסתם סטייק, שלא היה מביא לידי ביטוי את היצירתיות של השף ומזכה אותנו בעושר הטעמים הזה..." אדם בר בחופשה באילת
גם אם אתם מתכננים חופשת פסח לוהטת באילת, ארוחת ערב בבית המלון אינה גזירת גורל. ההיצע הקולינרי של העיר הדרומית ניצב בגאווה, גם מול מרכז הארץ. ואיפה תמצאו מסעדות כשרות באילת?
כבר אין לכם מקום בארון? הסיבה היא לא כמות הבגדים, אלא המידה שלהם. הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה לוקחת תפריט יומי של כמעט 3,500 קלוריות, ועושה בו קיצוצים. ולא, היא לא מחליפה לכם את השניצל בסלט חסה
השף משה בסון למסעדת אקליפטוס בירושלים לא פוחד מנחילי הארבה שמגיעים לארץ, אבל יודע לבשל עוד הרבה דברים טובים. כאן הוא מספר לנו על עצמו, ומוסיף מתכון למנת הדגל שלו – תאנים ממולאות
סניף קקאו בקריית אונו, ביסטרו קפה כשר למהדרין, מציע פסטות, דגים, סלטים, כריכים, קינוחים וגם תפריט ספיישלים משתנה. מי שמעוניין למתוח את סוף השבוע עוד קצת, מוזמן לארוחה עסקית בלב פארק ירוק, בספורטק קריית אונו
"אבל השאלה החשובה היא איך האוכל? זו שאלה מצוינת, וכמוה גם האוכל..." עופר פרוסנר אוכל במסעדת בוקצ'ו שבפינת הרחובות הירקון ופרישמן בתל אביב, וגם מביא לכם את היוטיוב עם המתכונים המיוחדים של ניצה
"אנחנו חיים בתרבות ציניקנית, והתגובה הראשונית שלי ושל העורך הייתה לבטח סרקסטית. אבל אז מצאנו את עצמנו מוחאים כפיים ומצטרפים לריקודים עם שאר המבלים..." עופר פרוסנר מוצא את הפאנץ' ליין של הפאנץ' ליין, תל אביב
שפרה צח ובן זוגה הסקפטי אוכלים "יופי של ארוחה" במסעדת רונימוטי שברחוב מאזה, תל אביב. ביום שני הקרוב, 11 במארס, תארח רונימוטי את השפית מרגרט תייר לארוחה יחידה מסוגה שמשלבת את כל טעמי אגן הים התיכון
ב"תמול שלשום", בית הקפה הוותיק בירושלים, חוגגים את הכניסה של "שקשוקה בלאדי" לרשימת עשר ארוחות הבוקר הטובות בעולם של מדריך הטיולים "לונלי פלאנט": ארוחת שקשוקה ותוספות ב-60 ש"ח, תיהנו
בניגוד לשיר המפורסם (ראו יוטיוב למטה), בית קפה קטן הוא מקום מצוין לחוויות אינטימיות – לבד או בשניים (אבל לא הרבה יותר מזה). התפריט בדרך כלל כולל קפה טוב, מאפה, טוסט, סלט, שולחן קטן ואווירה נעימה של בית קפה קטן
"המוסיקה של השכנה מתמקדת במה שעושה שמח: חפלה, אינדי, אלקטרו, רוק, בלקני ופופ, וכך גם התפריט – הרבה אלכוהול, שכולל את הבירות הרגילות לצד לימונצ'לו ביתי ועראק בטעמים..." הכירו את השכנה – בר חדש בירושלים
"בימים אלו, כשמהדורות החדשות דנות בהרכבת הקואליציה, הגיע הזמן שנשב יחד לשולחן..." דן תורן פותח שולחן של יהודים ודתיים במסעדה היהודית שבבני ברק
מסעדת דון ויטו שבחצר האחורית של בסיס תל השומר היא טרטורייה שמחה: שולחנות עץ, נברשות מעוצבות, קולות סועדים וריחות של בישולים איטלקיים באוויר. הצעה לארוחה עסקית בשעת צהריים
"ראשית – כרוב על פחמים הוא מעדן מפתיע, למי שעוד לא פגש. כשהוא פוגש קלמרי טרי ועסיסי, ורוטב שיש בו חמיצות של יוגורט וחרפרפות של שאטה – הם מתאחדים למנה עשירה ומסעירה..." אדם בר מגיע לברטי בקינג ג'ורג' תל אביב
ארוחת "האוסקר" במסעדת מול ים, ארוחת "הורדוס" במודרן, טעימות מיוחדות של יינות יקב הרי גליל במרכז נא לגעת ותפריט חדש למקסיקנה. חדשות מהמסעדות, שיהיה בתיאבון
עיר הבה"דים, קריית ההדרכה של צה"ל בנגב, צועדת לעבר הגשמת חזונו של דוד בן גוריון להפרחת השממה. איפה זה יוצא? בין באר שבע לדימונה, ירוחם, טללים, רביבים ורתמים. חיילים, מפקדים ואורחים: אספנו בשבילכם מסעדות בסביבה
"אם בראשונות שם המשחק הוא שילובים, בעיקריות שלנו יש שחקן אחד. הבשר. כל אחד מאתנו מקבל מגש עץ רבוע ועליו נתח בשר עבה ומעורר תיאבון, ולצדו עצם-מח עם כפית כסף קטנה, להוצאת התוך הטעים..." שפרה צח חוגגת ברפאל, תל אביב
"האיורים המרשימים התלויים על הקירות הציעו עניין לעין בזמן שהפה עסוק בסושי במגוון הרכבים וצבעים, במרק אגאדשי ובפירות-ים בטמפורה..." דן תורן מבקר בתערוכת המנגה במסעדת יאמטויה בהוד השרון
"השוס האמתי היה כנראה מנת השווארמה בצלחת – אמתית, רכה ומלטפת, נחה על מצע חומוס משובח..." גיא סופר לוקח חבר תושב-חוזר לארוחה במסעדת אווז הזהב בבאר שבע. רגשות פטריוטיים לשווארמה